Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Info-Santiere - RELUARE licitatie elaborare documentatii DALI pentru Muzeul de Istorie a Romaniei
RELUARE licitatie elaborare documentatii DALI pentru Muzeul de Istorie a Romaniei
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 16 Feb 2024 17:38
Ministerul Culturii a reluat licitatia pentru elaborarea serviciilor de elaborare a documentatiei DALI pentru obiectivul de investitie "Muzeul National de Istorie a Romaniei (MNIR) din Bucuresti". Valoarea acestei achizitii a fost estimata in cadrul Notei Conceptuale elaborate de catre beneficiar la 10,5 milioane de lei (fara TVA), reprezentand 2,13 milioane de euro. Durata de implementare a contractului este de 6 luni.
Contractul va fi atribuit pe criteriul celui mai bun raport calitate-pret, componenta financiara avand o pondere de 40%, iar cea tehnica de 60%, astfel: experienta profesionala a expertilor-cheie (40%) si demonstrarea unei metodologii adecvate de implementare a contractului, precum si o planificare adecvata a resurselor umane si a activitatilor (20%).
Termenul-limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este stabilit la data de 23 aprilie 2024, ora 15:00.
Licitatia initiala a fost lansata pe 29 decembrie 2023 si anulata pe 17 ianuarie 2024, deoarece ANAP a considerat necesara reformularea cerintelor minime de calificare privind experienta arhitectului-sef de proiect complex. "In scopul de a se preintampina confruntarea noastra cu incapacitati profesionale viitoare si pentru a obtine avizul conform neconditionat al ANAP, consideram necesar si utila anularea procedurii in curs si reluarea ei cu includerea in factorul de evaluare a cerintei esentiale privind experienta arhitectului sef de proiect in prestarea serviciilor de proiectare la o cladire cu functiunea de muzeu", se arata in Nota justificativa a Ministerului Culturii.
Proiectul de consolidare si restaurare a cladirii MNIR beneficiaza de o finantare de 100 de milioane de euro, finantarea fiind asigurata printr-un imprumut de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE).
Muzeul National de Istorie a Romaniei din Bucuresti va deveni al doilea cel mai mare monument istoric consolidat si restaurat in Romania, cu o suprafata totala de 32.000 mp, dupa Palatul Culturii din Iasi, unde investitia realizata prin Unitatea de Management a Proiectului din cadrul Ministerului Culturii a fost de 26,4 milioane de euro, in perioada 2007-2016.
In cadrul celui de-al treilea Acord-cadru cu BDCE, Ministerul Culturii finanteaza proiecte de investitii pentru alte sapte obiective de patrimoniu si infrastructura culturala: Teatrul National si Opera Romana din Cluj, Teatrul National "Marin Sorescu" din Craiova, o noua sala de concerte in Iasi destinata Operei Nationale Romane Iasi, Vila "Ion I.C. Bratianu" din Bucuresti, Conacul "Varnav Liteanu" de la Liteni, judetul Suceava, Vila "Florica" de la Stefanesti, judetul Arges, Muzeul Revolutiei Anticomuniste de la Timisoara.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGSISECAMALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
strabag nivel 1
siniat
concelex
Acvatot 2019
ness project
theda mar
CDS
noark
MAKITA
quadratum
viarom
EDIT-Structural
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander