Agenda Constructiilor
Duminica, 30 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - Sala Polivalenta "Transilvania" din Sibiu va fi modernizata cu 12,5 milioane euro
Sala Polivalenta "Transilvania" din Sibiu va fi modernizata cu 12,5 milioane euro
Info-Santiere Publicat de AG&F 28 Iun 2024 16:01
Consiliul Judetean Sibiu si ADR Centru au semnat un nou contract de finantare in cadrul Programului „Regiunea Centru” 2021-2027 pentru investitii importante pentru o cladire emblematica din Sibiu. Sala Polivalenta ”Transilvania” va beneficia de lucrari in valoare totala de peste 12,6 milioane euro pentru imbunatatirea eficientei energetice unei constructii a carei suprafata desfasurata depaseste un hectar. Prin contractul semnat de catre doamna Daniela Cimpean, Presedintele CJ Sibiu si domnul Simion Cretu, director general al ADR Centru, se vor investi aproximativ 12,3 milioane euro din fonduri nerambursabile, diferenta fiind reprezentata de cheltuielile eligibile si neeligibile ale beneficiarului in bugetul consolidat al cererii de finantare. Proiectul isi propune sa reduca de 33 de ori volumul de gaze poluante emis in atmosfera de aceasta cladire si sa scada de peste 5 ori consumul anual de energie primara al constructiei! 
 
 
Proiectul cu titlul Renovarea energetica a Salii Polivalente Transilvania Sibiu raspunde obiectivelor asumate de Romania privind contribuirea la indeplinirea tintei Uniunii Europene, privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, precum si cele de crestere a ponderii de energie din surse regenerabile din consumul total de energie prin renovarea stocului national de cladiri. Valoarea totala a contractului de finantare este de 62,5 milioane lei, din care suma de 60,9 milioane lei reprezinta valoarea asistentei financiara nerambursabila, termenul estimat de finalizare a lucrarilor si incheierea proiectului fiind luna octombrie a anului 2028. 
Cererea de finantare pentru  aceste investitii, gestionate de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru isi propune sa sprijine eficienta energetica, gestionarea inteligenta a energiei si utilizarea energiei din surse regenerabile in infrastructurile publice aflate in proprietatea Consiliului Judetean Sibiu si situate in Municipiul Sibiu. Prin implementarea acestui proiect, se vor aduce beneficii importante atat din punctul de vedere al economisirii energiei, care are un impact financiar semnificativ asupra proprietarului, cat si din punct de vedere al protectiei mediului, prin utilizarea resurselor naturale pentru producerea energiei. Impactul proiectului va fi masurat dupa derularea tuturor lucrarilor, care trebuie sa asigure: reducerea de peste 5 ori a consumului anual de energie primara, scaderea de aproximativ 33 de ori a volumului de emisii de gaze cu efect de sera si diminuarea de aproape 6 ori a consumului anual specific de energie finala pentru incalzire in cadrul constructiei, a carei suprafata totala desfasurata este de 10.660 mp.
”Cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile, impreuna cu partenerii si beneficiarii nostri din administratia publica locala, sustinem indeplinirea obiectivelor europene privind reducerea gazelor cu efect de sera, reducerea emisiilor poluante si cresterea gradului de utilizare a resurselor de energie regenerabila in cladirile energofage din spatiul public. Astfel, speram sa se rezolve cat mai multe din problemele de eficienta energetica cu care se confrunta comunitatile noastre. Toate aceste proiecte sunt importante deoarece duc la realizarea de economii la facturile de energie, la un mediu mai curat si o securitate mai mare in domeniul energetic. 
 
 
In municipiul Sibiu avem tot mai multe cladiri publice eficientizate energetic, iar rezultatul investitiilor consta in constructii adaptate la standarde europene si la schimbarile climatice. De fapt, este foarte interesant de mentionat faptul ca primele sapte proiecte contractate in regiunea noastra pe acest domeniu, in cadrul Programului ”Regiunea Centru”, sunt din judetul Sibiu: doua ale municipalitatii sibiene, pentru Gradinitele cu Program Prelungit nr. 29 si nr. 36; unul pentru Scoala gimnaziala din Biertan si, pe langa acest proiect al Salii Polivalente, alte trei derulate de CJ Sibiu pentru investitii in domeniul medical, la cladirile C8, C16 si C17 ale Spitalului ”Dr. Gheorghe Preda”. 
Vom mai contracta in scurt timp cel putin 9 proiecte pentru reducerea consumului de energie in cladirile publice si vom continua cu proiectele etapizate pentru acest domeniu. In final, vom utiliza un volum de peste 67,5 milioane de euro, fonduri nerambursabile destinate cresterii eficientei energetice a cladirilor publice din Regiunea Centru”, a declarat domnul Simion Cretu, director general Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru.
Sala Polivalenta ”Transilvania” Sibiu are un numar mediu de 200 utilizatori/zilnic si un grad de ocupare zilnic de la ora 8,00 pana la ora 23,00. Din punct de vedere structural, Sala are 4 volume construite: Corp principal (regim inaltime P+2E), Corp intrare principala (doar Parter), Corp centrala de ventilatie si vestiare (regim inaltime P+2E) si Corp casa scara. Cladirea are o uzura medie, iar degradarile identificate atat la nivelul inchiderilor cat si la nivelul elementelor de finisaj au aparut din cauza supunerii la actiunea apei din precipitatii, infiltratii si degradari ale instalatiilor. Din punct de vedere energetic, cladirea este relativ costisitor de intretinut, datorita lipsei masurilor de reabilitare energetica adecvate. Reabilitarea termica vizeaza corpul C1 (Sala Polivalenta in sine), fara a se realiza modificari functionale si structurale. Nu se intervine din punct de vedere arhitectural, ci doar pe partea de utilitati, asupra corpului de cladire C2 (constructii anexa - centrala termica, statie hidrofor, post transformare si SRM gaz).
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMALLBIMhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
siniat
Ubitech
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
ness project
viarom
concelex
BogArt
rigips
strabag nivel 1
Acvatot 2019
quadratum
EDIT-Structural
leviatan
konsent
ERBASU CONSTRUCT
CDS
theda mar

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500
econet
ef-de-n

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander