Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - TehnoHubVest: Campus universitar de 24 milioane euro, de invatamant dual
TehnoHubVest: Campus universitar de 24 milioane euro, de invatamant dual
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 08 Ian 2024 15:30
Proiectul pentru construirea Campusului Universitar pentru Invatamantul Dual "TehnoHubVest", in Simeria, a obtinut finantare de peste 24 milioane de euro prin Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR). Contractul de finantare urmeaza sa fie semnat in perioada urmatoare.
Potrivit datelor administratiei din Simeria, Campusul Universitar va include un ansamblu de cladiri si constructii pentru salile de cursuri, spatii administrative, sala de conferinte, ateliere practica, internat (spatii de cazare), biblioteca, cantina, bazin de inot, terenuri sportive, parcari, zone verzi si de promenada, alei etc. Campusul profesional integrat, liceal si universitar, va deservi invatamantul dual in ruta completa in regiune, in care vor invata aplicat, beneficiind de cele mai inalte dotari, cel putin 200 elevi si 100 de studenti anual.
Complexul va fi construit langa Parcul Dendrologic, pe o suprafata de 2,7 ha, in imediata vecinatate a viitoarei crese din Simeria, un alt proiect, in valoare de peste 3,5 milioane de euro, ce va fi implementat tot cu fonduri europene.
"Pe perioada constructiilor la Campusul Integrat liceal si universitar «TehnoHubVest», cat si la cresa noua din Simeria, anticipam ca vor fi create minimum 150 de noi locuri de munca, iar pe perioada de operationalizare a Campusului si Cresei vor fi create cel putin 50 de noi locuri de munca. Cheltuielile pentru personalul didactic la ambele investitii vor fi suportate din bugetul Ministerului Educatiei. Scopul proiectului este de creare a unei structuri parteneriale, constituite ca un larg consortiu regional, cu o participare cuprinzatoare de UAT-uri, operatori economici, unitati de invatamant profesional si tehnic, inclusiv dual de stat, institutiile de invatamant superior de stat acreditate, alti parteneri relevanti pentru scopul educational al centrului, capabila sa mobilizeze resursele interne ale regiunii pentru cresterea calitatii educatiei si formarii profesionale si satisfacerea nevoilor de competente", a declarat Iulius Bedea, primarul orasului Simeria.
 
 
Consortiul are in componenta Primaria orasului Simeria (lider), Consiliul Judetean Hunedoara, Inspectoratul Scolar al Judetului Hunedoara, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Hunedoara, Universitatea din Petrosani, Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, companiile Reva SA, Philips Orastie, Pernat Romania SA, Service Automobile SA, Apaprod SA, Apaserv Valea Jiului SA, Marmosim, Antena 1, precum si Liceul Tehnologic de Transport Feroviar "Anghel Saligny" Simeria, Liceul Tehnologic "Mihai Viteazu" Vulcan, Liceul Tehnologic "Retezat" Uricani, Liceul Tehnologic Lupeni, Liceul Tehnologic "Ovid Densusianu" Calan, Colegiul Economic "Hermes" Petrosani, Liceul Tehnologic "Dimitrie Leonida" Petrosani, Liceul Tehnologic "Crisan" Criscior si Liceul Tehnologic "Constantin Bursan" Hunedoara. Proiectul are o durata de 3 ani de la momentul semnarii contractului de finantare.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
Ubitech
siniat
viarom
Acvatot 2019
ness project
strabag nivel 1
SIGM
Arduro
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
SSAB
BogArt
CDS
rigips
noark
konsent
MAKITA
concelex
quadratum
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
econet
top 500
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander