Agenda Constructiilor
Luni, 22 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - Vecinatatea cu Poligonul Smardan complica avizarea noului aeroport civil din Galati
Vecinatatea cu Poligonul Smardan complica avizarea noului aeroport civil din Galati
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 07 Feb 2024 14:40
Proiectantii Aeroportului din zona Galati - Braila, reprezentati de asocierea Aduro Impex (lider) - Tecno Engineering 2C - WE Project Engineering, se vor intalni cu reprezentantii Ministerului Apararii Nationale (MApN) in vederea definitivarii documentatiei tehnice privind dezvoltarea acestui obiectiv, a declarat presedintele Consiliului Judetean Galati, Costel Fotea, citat de publicatia locala Viata Libera. In vecinatatea viitorului aeroport, al carui amplasament va fi zona Branistea - Schela, se afla si Poligonul militar de la Smardan care, la randul sau, ar urma sa fie extins si care va deveni unul dintre cele mai mari de acest fel din tara. Data fiind natura sensibila a unor categorii de informatii, atat reprezentantii MApN, cat si cei ai administratiei galatene s-au ferit, pana in prezent, de la a face publice anumite date legate de amplasamentul poligonului sau caracteristici ale aeroportului, acestea urmand sa fie prezentate, in conformitate cu legislatia in vigoare, la momentul potrivit.
"In momentul de fata sunt discutii cu MApN si, dupa ce le vom clarifica si vom vedea care va fi exact perimetrul in care se vor extinde (cu poligonul - n.r.) si spatiul aerian de zbor pentru aeroport, atunci vom putea raspunde exact. Sunt date confidentiale, pe care nu le putem prezenta deocamdata. (...) Dar este un subiect de interes maxim. Iar ca si concept, ca si proiectare, aeroportul este aproape gata", a declarat presedintele CJ Galati, Costel Fotea.
La finalul anului 2022, asocierea formata din companiile Aduro Impex (lider), Tecno Engineering 2C si WE Project Engineering a fost desemnata sa elaboreze Studiul de Fezabilitate necesar constructiei Aeroportului International Galati-Braila. Din asocierea castigatoare mai fac parte inca 12 firme si doua institutii, respectiv: Geostud, Arheo Research, Petrodesign, Institutul de Cercetari Eco-Muzeale Gavrila Simion, Eurocerad International, Steerforth Consult, Pro Water Engineers, Protelco, Alcro Trade, Universitatea "Dunarea de Jos" din Galati, 3TI Progetti Italia, Specialist Consulting, Cornel&Cornel Topoexim si MC General Construct Engineering.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMSISECAMABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
leviatan
SSAB
CDS
strabag nivel 1
quadratum
konsent
Ubitech
concelex
Arduro
ness project
noark
rigips
ERBASU CONSTRUCT
siniat
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
SIGM
Acvatot 2019
BogArt
viarom

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
econet
AICPS_30
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander