Agenda Constructiilor
Duminica, 21 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Info-Santiere - VRANCEA: Licitatie pentru constructie campus profesional integrat de 19 mil. euro
VRANCEA: Licitatie pentru constructie campus profesional integrat de 19 mil. euro
Info-Santiere Publicat de AG&F 31 Ian 2024 12:22
Consiliul Judetean Vrancea a scos la licitatie serviciile de proiectare si lucrarile de constructie pentru un proiect major pentru invatamantul din judet: Campusul profesional integrat, liceal si universitar care va fi realizat in Vrancea.
Obiectul contractului ce va fi atribuit prin licitatie publica consta in servicii de elaborare a proiectului tehnic, asistenta tehnica din partea proiectantului si lucrari de executie, instalatii si echipamente tehnologice pentru obiectivul de investitii ”Campusul profesional integrat, liceal si universitar – judetul Vrancea”.
Consiliul Judetean Vrancea a depus acest proiect pentru finantare in cadrul Programului National de Redresare si Rezilienta, Pilonul IV: Politici pentru noua generatie, Componenta C15: Educatie, Reforma 4: Crearea unei rute profesionale complete pentru invatamantul tehnic superior, Investitia 6: Dezvoltarea a minimum 10 consortii regionale si dezvoltarea si dotarea a minimum 10 campusuri profesionale integrate. Proiectul a fost selectat pentru finantare, fiind in faza de contractare. Mai exact, vor fi realizate documentatiile tehnice (Proiect pentru autorizarea executarii lucrarilor de construire – P.A.C., Proiect de organizare a executiei lucrarilor – P.O.E., Proiect tehnic de executie – P.T.E., Asistenta tehnica din partea proiectantului pe perioada executiei lucrarilor, documentatii tehnice pentru obtinerea avizelor/acordurilor/autorizatii) si executia lucrarilor de constructii. Toate activitatile se vor realiza cu respectarea legislatiei si a reglementarilor tehnice in vigoare, aplicabile specificului obiectivului de investitii si cu respectarea conditiilor puse de emitentii avizelor si autorizatiilor.
Valoarea estimata a investitiei este de 91 milioane lei, fara TVA.
Durata contractului este de 18 luni si este stabilita sa includa toate etapele necesare finalizarii obiectivului de investitie, din care: 12 luni durata de executie a lucrarilor si 6 luni elaborarea documentatiilor tehnice.
”Este un proiect de mare importanta, prin care dorim sa revitalizam invatamantul tehnic din judet, care sa pregateasca specialisti, de care piata fortei de munca are mare nevoie. Campusul profesional integrat va fi gestionat de Consortiul de invatamant dual, cu sprijinul Ministerului Educatiei si al autoritatilor locale. Este o structura de parteneriat creata astfel incat sa se asigure functionarea campusului pe termen lung”, a spus Catalin Toma, presedintele Consiliului Judetean Vrancea.
Campusul scolar si universitar urmeaza sa fie construit in Focsani pe o suprafata de peste doua hectare si va include 4 corpuri de cladire: un corp principal (cu sali de curs, amfiteatru, biblioteca cu sala de lectura, ateliere digitale si laboratoare), un camin studentesc, cantina si baza sportiva, va avea solutii de energie alternativa (panouri fotovoltaice si statii de incarcare electrica auto) si o parcare proprie. Campusul va dispune de resurse educationale, mobilier, ateliere de practica pentru elevi si studenti, precum si de ateliere digitale, asigurand infrastructura necesara pentru pregatirea profesionala optima a elevilor si a studentilor.
La nivelul judetului Vrancea a fost constituit consortiul pentru invatamant dual, al carui lider este Consiliul Judetean Vrancea la care au aderat doua universitati de prestigiu, care au filiale in Focsani (Universitatea „Al. I. Cuza” din Iasi si Universitatea Bucuresti), trei colegii tehnice din Focsani (Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”, Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, Colegiul Tehnic „Valeriu D.Cotea”) si Liceul „Simion Mehedinti” Vidra, Inspectoratul Scolar Judetean si trei companii locale, reprezentative in domeniul economic (SC Paco Prod Serv SRL, SC Micromet SA Focsani,  SC Simiz Fashion SRL).
 
ALLBIMSISECAMABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
concelex
CDS
rigips
MAKITA
ness project
quadratum
Acvatot 2019
Ubitech
theda mar
leviatan
EDIT-Structural
viarom
noark
siniat
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
top 500
AICPS_30
ef-de-n
econet
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander