Agenda Constructiilor
Luni, 26 Februarie 2024
Frontale
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - BIHOR: Indicatori tehnico-economici aprobati pentru Drumul Expres Arad-Oradea
BIHOR: Indicatori tehnico-economici aprobati pentru Drumul Expres Arad-Oradea
Infrastructura Publicat de AG&F 17 Nov 2023 10:17
Guvernul a aprobat hotararea privind indicatorii tehnico-economici ai Drumului Expres Arad – Oradea, pe baza documentatiei elaborate de autoritatile locale si judetene din judetele Bihor si Arad.
Materialul a vizat adaptarea proiectului la normele si legislatia in vigoare, conditiile de trafic actuale si viitoare, dar si conectarea la infrastructura rutiera din Ungaria, in zona municipiului Salonta.
"In cursul saptamanii viitoare se va promova a doua hotarare de Guvern privind exproprierea terenurilor afectate de proiect. Dupa perioada de 10 zile de transparenta decizionala, aceasta hotarare ar putea fi aprobata in prima jumatate a lunii decembrie. In paralel, se deruleaza auditul de siguranta rutiera la proiectul tehnic. La jumatatea lunii decembrie, PT-ul ar urma sa intre in Comisia Tehnico-Economica a CNAIR pentru aprobarea finala. Dupa aceasta etapa, se poate derula procedura de licitatie pentru selectarea constructorilor”, a precizat Ilie Bolojan, presedintele Consiliului Judetean Bihor.
Drumul expres Arad – Oradea va avea o lungime 120,1 km, cu patru benzi de circulatie, la care se adauga legaturile cu principalele orase de pe traseu. In judetul Bihor, proiectul prevede trei noduri importante: nodul rutier din Oradea, drumul de legatura cu orasul Salonta (judetul Bihor), de 5 km, si drumul de legatura cu punctul de trecere a frontierei cu Ungaria (Salonta – Békéscsaba), de 9,85 km.
Lungimea totala a noului drum, inclusiv cu legatura din Arad de aproximativ 3 kilometri, va fi de 138 de kilometri. Traseul va cuprinde 86 de poduri si pasaje, pentru a se respecta regulile de biodiversitate din zona Salonta - Chisineu Cris.
Proiectant este compania Consitrans.
Lucrarile vor fi impartite in trei tronsoane: Oradea - Salonta, Salonta - Chisineu Cris si Chisineu Cris - Arad. Valoarea totala estimata a proiectului, conform studiului de fezabilitate, este de 11,7 miliarde de lei, inclusiv TVA, iar durata de executie propusa este de 24 de luni.
Finantarea proiectului se va realiza din fonduri externe nerambursabile prin Programul Transport 2021-2027 si de la bugetul de stat, conform programelor de investitii publice aprobate de lege.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTELiebher
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 179 (Noiembrie-Decembrie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
rigips
noark
CONCEPT STRUCTURE
concelex
theda mar
top 500
MAKITA
top 500
top 500
Acvatot 2019
viarom
FRONTALE
leviatan
Ubitech
CDS
quadratum

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu