CNAIR lanseaza licitatia pentru constructia Lotului 1 al autostrazii Craiova-Filiasi |
Infrastructura Publicat de Elena Icleanu 23 Iul 2024 16:35 |
Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) SA a transmis la Agentia Nationala de Achizitii Publice (ANAP) documentatia pentru lansarea in licitatie a constructiei primului lot (10,3 km) al autostrazii Craiova - Filiasi. Pentru implementarea contractului a fost prevazuta o durata de 34 de luni, din care 10 luni pentru proiectare si 24 pentru executie.
"Anuntul de participare la licitatia pentru acest contract, finantat prin Programul Transport (PT) 2021-2027, va fi publicat dupa validarea documentatiei transmise la ANAP. La momentul respectiv va fi anuntata si data limita pentru depunerea ofertelor", a precizat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor si Infrastructurii.
Pe traseul primului lot din autostrada Craiova - Filiasi se vor construi 22 de lucrari de arta, printre care se afla doua viaducte si un pasaj de o complexitate tehnica ridicata:
• Pasaj pe Bretea 3 (km 2+539), peste Bretea 2 si peste Drumul Expres Craiova - Pitesti, cu o lungime de 384 metri;
• Viaduct pe Bretea 1 Nod Ghercesti (km 1+083) si peste Valea Ursoaia, cu o lungime de 314 metri;
• Viaduct pe Bretea 2 Nod Ghercesti (km 0+125) si peste Valea Ursoaia, cu o lungime de 314 metri.
"Acest lot porneste din Drumul Expres Craiova - Pitesti, in apropierea Vaii Ursoaia din comuna Ghercesti, si continua pana la Nodul rutier Craiova Nord (prin care se asigura si conexiunea cu DN 65F). Contractul mai prevede constructia a doua parcari de scurta durata (dotate cu cel putin 8 statii de incarcare pentru autoturismele electrice) si a doua noduri rutiere, la Ghercesti (km 0+000) la intersectia cu DEx Craiova - Pitesti, respectiv la - Mischii (km 5+000), la intersectia cu drumul national DN 65C", a transmis Cristian Pistol, directorul general al CNAIR SA.
Autostrada Craiova - Filiasi va avea, in total, 51 km, si este parte componenta a drumului de mare viteza Craiova - Targu Jiu. Studiul de fezabilitate si Proiectul tehnic de executie sunt elaborate de asocierea Egis Romania - Search Corporation, avand ca subcontractanti companiile Best Consulting & Design, Geotec Consulting, EPC - Consultanta de Mediu, Institutul de Arheologie "Vasile Parvan" al Academiei Romane, Protelco SA si Formin.
|