Licitatie de 45 milioane euro, reabilitare sistem de distributie energie termica Suceava |
Infrastructura Publicat de Elena Icleanu 19 Iul 2024 16:39 |
Primaria municipiului Suceava atribuie, prin licitatie publica, serviciile de intocmire a documentatiei tehnico-economice (faza proiect tehnic si detalii de executie), asistenta tehnica din partea proiectantului si executie a lucrarilor de reabilitare a sistemului de transport si distributie energie termica in municipiul Suceava. Valoarea estimata a contractului este de 220,3 milioane de lei (circa 45 milioane de euro), fara TVA, iar durata de implementare a proiectului a fost prevazuta la 29 de luni, din care 5 luni sunt alocate pentru proiectare 24 pentru executie. Perioada de garantie acordata lucrarilor este de 36 de luni de la data receptiei la terminarea lucrarilor.
Potrivit Studiului de fezabilitate, realizat de compania Ramboll, proiectul include reabilitarea a 9,7 km de traseu (19,45 km de conducte) pe reteaua termica primara, reabilitarea a 8 puncte termice, reabilitarea a 12,96 km traseu (51,8 km de conducte) pe retelele termice secundare, aferente celor 8 puncte termice, precum si realizarea unei surse de pompare a SACET.
In urma implementarii lucrarilor, se estimeaza diminuarea pierderilor de energie termica in retele cu 19.198 Gcal/an, reducerea consumului de combustibil (gaze naturale) cu 465.720 mc/an, reducerea emisiilor de CO2 cu 901,36 tone/an, precum si a cantitatii de gaze cu efect de sera cu 902,24 tone CO2 echivalen/an.
Pentru a participa la procedura de achizitie publica, ofertantii trebuie sa dovedeasca o medie a cifrei de afaceri globala in perioada 2021-2023) de cel putin 200 de milioane de lei. De asemenea, ofertantul va trebui sa faca dovada ca a executat si a dus la bun sfarsit, in ultimii 5 ani, lucrari in valoare cumulata de minimum 200 de milioane de lei (fara TVA), la nivelul a maximum 3 contracte in domeniul infrastructurii sistemului de transport si distributie a energiei termice cu functionare in conditii similare sau superioare.
Contractul va fi atribuit pe criteriul celui mai bun raport calitate-pret, componenta financiara avand o pondere de 40% din punctaj, iar cea tehnica de 60%, astfel: abordarea propusa pentru implementarea contractului (7%), resursele (umane si materiale) si realizarile corespunzatoare fiecarei activitati (7%), atributiile membrilor echipei in implementarea activitatilor contractului (7%), incadrarea in timp, succesiunea si durata activitatilor propuse (7%), identificarea si incadrarea in timp a punctelor de reper (jaloanelor) semnificative in executia contractului (6%), masuri de identificare si diminuare a riscurilor (6%), experienta managerului de proiect (5%) si a coordonatorului activitatilor de proiectare (5%), experienta expertului implicat Inginer instalatii termomecanice (5%) si experienta expertului implicat Inginer automatizari/ SCADA (5%).
Termenul-limita pentru depunerea ofertelor este stabilit la data de 26 august 2024, ora 15:00.
|