Agenda Constructiilor
Sambata, 16 Octombrie 2021
PlanRadar
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - UE lanseaza un program de 7 miliarde euro pentru proiecte-cheie de infrastructura
UE lanseaza un program de 7 miliarde euro pentru proiecte-cheie de infrastructura
Infrastructura Publicat de Elena Icleanu 23 Sep 2021 06:05
Comisia Europeana a lansat recent o cerere de propuneri prin care pune la dispozitia statelor membre 7 miliarde euro pentru dezvoltarea de proiecte europene de infrastructura, in domeniul transporturilor. Fondurile vor fi alicate in cadrul Mecanismului pentru interconectarea Europei (MIE), pentru programul Transporturi.
Majoritatea proiectelor finantate in cadrul acestei cereri de propuneri vor contribui la cresterea sustenabilitatii retelei noastre globale de transport, precum si la indeplinirea de catre UE a obiectivului prevazut in Pactul verde european de reducere a emisiilor generate de transporturi cu 90% pana in 2050.
"Majoram masiv fondurile disponibile pentru instalarea infrastructurii pentru combustibili alternativi, pana la 1,5 miliarde euro. Pentru prima data, sprijinim si proiecte prin implementarea carora retelele noastre transeuropene de transport sa fie adecvate pentru dubla utilizare, civila si in scop de aparare, si sa imbunatateasca mobilitatea militara in intreaga UE. Proiectele finantate in cadrul cererii de propuneri vor contribui la crearea unui sistem de transport multimodal eficient si interconectat, atat pentru pasageri, cat si pentru marfuri, precum si la dezvoltarea infrastructurii cu scopul de a sprijini optiuni de mobilitate mai durabile", a declarat Adina Valean, comisarul pentru transporturi.
Potrivit unei comunicari a Comisiei Europene, UE are nevoie de un sistem de transport multimodal eficient si interconectat, atat pentru pasageri, cat si pentru marfuri. Acesta trebuie sa includa o retea feroviara de mare viteza la preturi accesibile, o infrastructura abundenta de reincarcare si de realimentare pentru vehicule cu emisii zero si automatizare sporita pentru o mai mare eficienta si siguranta.
Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKTERAPLASTjungheinrichVideoConfAC-iulgamma_2021ALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2021!
 
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
hidroplasto
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
hilti
leviatan
strabag nivel 1
cv water 2021
leviatan
CELCO 2020
rigips

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
AHK 2018
econet
ef-de-n
bienala
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere