Agenda Constructiilor
Marti, 28 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - AQUABIS implementeaza contracte de lucrari/furnizare, de 830 milioane euro
AQUABIS implementeaza contracte de lucrari/furnizare, de 830 milioane euro
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 19 Apr 2024 06:25
Compania Aquabis SA are in derulare 12 contracte de lucrari si alte doua de furnizare de echipamente din cadrul proiectului major de extindere si modernizare a retelelor de apa si canalizare in judetul Bistrita-Nasaud, valoarea totala a acestora fiind de aproape 830 de milioane de lei. Conform datelor companiei, la data de 12 martie 2024, pentru sase dintre contractele de lucrari s-au desemnat constructorii, celelalte sase fiind in diferite etape de achizitie sau evaluare. In ceea ce priveste cele doua contracte de furnizare, licitatiile vor fi lansate in perioada imediat urmatoare. 
Lucrari de constructii au fost demarate in cazul a patru contracte, ce vizeaza extinderea retele de distributie si canalizare in Comuna Teaca si alimentare cu apa in comunele Matei, Milas si Chiochis (progres fizic 60%), extinderea alimentarii cu apa in comunele Sieu-Magherus, Budacu de Jos, Mariselu, Sieu Odorhei si Sieu, reabilitare sursa Sieu si rezervor Cetate, extinderea retelei de canalizare in comuna Dumitra, retea de canalizare si SEAU in Budacu de Sus si comuna Sieu-Magherus (progres fizic 90%), extinderea alimentarii cu apa si canalizare in comunele Bistrita Bargaului, Josenii, Bargaului, Livezile (progres fizic 8,5%) si extinderea alimentarii cu apa in comunele Branistea, Ciceu Giurgesti, Ciceu Mihaiesti, Negrilesti, Petru Rares, Uriu si extinderea canalizarii in Branistea, Petru Rares si Uriu (progres fizic 95%).
 
 
Cu privire la digitalizarea serviciilor de contorizare, Aquabis SA a accesat fonduri europene pentru finantarea proiectului "Digitalizarea infrastructurii de apa si apa uzata a operatorului regional in municipiul Bistrita - contorizare inteligenta". In prima etapa, proiectul a vizat achizitia si montarea unui numar de 11.000 de contoare inteligente, dotate cu posibilitatea de citire la distanta si care au o durata de utilizare de 15 ani. Pana la finalul acestui an, se estimeaza ca un procent de aproximativ 20% din contoarele mecanice sa fie inlocuite cu contoare inteligente.
"Provocarile pentru companiile de apa in acest moment si, in mod particular pentru compania noastra, se resimt in scaderea volumului de apa la sursa si afectarea in sens negativ a calitatii apei la sursa. De asemenea, eforturile financiare ale companiei sunt mai mari pentru obtinerea unui produs conform cerintelor legale. Ca strategie, recurgem la constientizarea populatiei in sensul utilizarii rationale a apei si evacuarii responsabile a apelor uzate", a declarat Ion Sandru, directorul general al companiei Aquabis SA.
***
Aquabis SA este operatorul regional din municipiul Bistrita si zonele Bargau-Colibita, Rodna, Nasaud, Sangeorz-Bai si Beclean. Compania a incheiat anul 2023 cu o cifra de afaceri de 101,2 milioane de lei, in crestere cu 22% fata de nivelul de 82,8 milioane de lei realizat in 2022. Pentru anul 2024, conducerea companiei estimeaza o cifra de afaceri in valoare de 108,39 milioane de lei.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGABONARE REVISTEhiltiALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
theda mar
CDS
Acvatot 2019
viarom
Ubitech
leviatan
strabag nivel 1
konsent
quadratum
ness project
concelex
MAKITA
rigips
CONCEPT STRUCTURE
siniat
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
econet
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander