Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - RADOX: Vanzari de 17 milioane euro in anul 2021 si estimari de crestere pentru 2022
RADOX: Vanzari de 17 milioane euro in anul 2021 si estimari de crestere pentru 2022
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 21 Apr 2022 06:45
Vanzarile totale de echipamente si instalatii HVAC s-au situat in jurul valorii de 600 de milioane de euro anul trecut, in crestere fata de nivelul din 2020, conform datelor din piata. Tendinta se va pastra si in 2022, cererea urmand a proveni atat din sectorul rezidential, cat si din cel industrial, potrivit estimarilor Cristianei Rosu, directorul general al companiei RADOX, producator de radiatoare si importator de centrale si alte echipamente HVAC.
"Piata de HVAC, in general, a avut o evolutie pozitiva in 2021, cu o crestere de 20%, datorita dezvoltarii pietei de real estate cu care este intr-o relatie directa. In ceea ce priveste pompele de caldura, as putea sa spun ca trec printr-o perioada favorabila, daca ne gandim la contextul geopolitic, schimbarile si reglementarile care se anunta la nivelul Uniunii Europene referitoare la centralele pe gaze, tendintele la nivel global si local de a prefera energia verde si de a diminua cat mai mult poluarea si noxele, noile niveluri de cost ale gazelor etc. Pentru urmatoarea perioada estimam ca vom asista, in continuare, la o crestere a cererii de pompe de caldura, mai ales ca aceste solutii pentru incalzire si racire pot fi foarte usor utilizate si in zone in care nu exista la acest moment retea de gaze. De asemenea, preconizam ca va urma o crestere a cererii de pompe din momentul in care se vor implementa noile directive ale UE privind interzicerea centralelor pe gaz in special pe segmentul rezidential, probabil pentru toate cladirile noi. Normele din domeniu vor impune solutii eco, verzi si atunci este firesc ca un echipament care intruneste aceste calitati sa devina foarte solicitat", a declarat Cristiana Rosu.
 
 
In acest context, cifra de afaceri a companiei RADOX a crescut cu aproximativ 48% in 2021, ajungand la 16,9 milioane de euro, estimarea pentru 2022 indicand o traiectorie similara a vanzarilor.
"In 2022 vom continua sa dezvoltam ceea ce am inceput in 2019: consolidarea portofoliului de solutii verzi pentru incalzire si racire, cu preponderenta pe pompele de caldura si incalzirea in pardoseala, automatizarea inregistrarilor financiare simple, precum si dezvoltarea capacitatii de vopsire la fabrica noastra de la Campulung Muscel pentru livrari mai rapide", a precizat Cristiana Rosu.
 
Dezvoltare permanenta a portofoliului
RADOX este activa pe piata locala din anul 1993, businessul incepand cu importul si comercializarea de centrale termice. Ulterior, compania si-a diversificat gama de produse cu sisteme de incalzire in pardoseala, aparate de aer conditionat, chillere si rooftop-uri, ventiloconvectori, grile, robinete de design, pompe de caldura etc. Din 1998, RADOX este producator de calorifere de baie si decorative, cu exporturi in 30 de tari la nivel global.
"Anul 2021 a fost marcat de o crestere a tuturor solutiilor si brandurilor promovate de RADOX. Observam si noi evolutia pietei spre solutii mai verzi, mai eficiente energetic, respectiv centralele de capacitate mare, automatizari atent proiectate, aparate de aer conditionat cu filtre eficiente impotriva bacteriilor si virusilor, panouri solare, incalzirea in pardoseala si, nu in ultimul rand, pompele de caldura. Pe parcursul anului trecut am inceput si primele discutii mai serioase despre abordarea panourilor radiante ca sistem de racire si incalzire in constructiile rezidentiale. In tarile vestice, aceasta solutie este deja bine cunoscuta, insa in Romania are o inertie mai mare. Totusi, discutiile din ce in ce mai dese pe acest subiect sunt incurajatoare", a subliniat Cristiana Rosu.
Tot in anul 2021, RADOX a inceput noi colaborari strategice cu jucatori de talie mondiala, respectiv cu Johnsons Controls pentru brandul Hitachi si cu grupul Midea pentru portofoliul de produse Clivet.
"Referitor la centralele termice, am incercat sa atragem in portofoliu branduri puternice, recunoscute international, precum Baxi sau De Dietrich, care au o traditie indelungata pe piata de instalatii. Am observat cu incantare ca multi dintre clientii care au cumparat radiatoare de la RADOX, in momentul in care au avut nevoie de o centrala noua, performanta sau au dorit sa o schimbe pe cea veche, depasita, au apelat la noi", a mai precizat reprezentanta RADOX.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
strabag nivel 1
CDS
ness project
FRONTALE
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
concelex
leviatan
viarom
Ubitech
rigips
theda mar

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander