RESIDEO: Cererea globala de apa va fi mult mai mare fata de rezervele disponibile |
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de AG&F 22 Mar 2024 12:06 |
Majoritatea gospodariilor din lumea dezvoltata, inclusiv Romania, considera accesul la surse de apa potabila sigure ceva normal. Cu toate acestea, la nivel global aprovizionarea cu apa potabila intampina dificultati. Pana la finalul acestui deceniu, cererea globala de apa potabila ar putea fi cu 40% mai mare decat rezervele disponibile. In anumite tari deja a fost raportata extragerea unei cantitati de ape potabile de 38 de ori mai mari decat cea disponibila natural.
Nu este de mirare ca tema Zilei Mondiale a Apei de anul acesta, sarbatorita pe 22 martie, este „Apa pentru pace”, pentru a evidentia rolul critic al apei in stabilitatea si prosperitatea planetei.
In Romania, consumatorii si instalatorii profesionisti, pun accent deosebit pe rolul armaturilor si produselor folosite in retelele de alimentare cu apa.
"Pentru a raspunde problemelor in alimentarea cu apa din Romania si Estul Europei avem nevoie de solutii avansate in beneficiul consumatorilor, mediului si contractorilor HVAC (sisteme de incalzire, ventilare si conditionare a aerului). De peste 80 de ani, solutiile avansate de la Resideo pentru sisteme hidraulice ajuta instalatorii din Europa si clientii acestora sa aiba locuintele confortabile, cu sisteme functionale. Astfel, dorim sa impartasim din expertiza si experienta acumulata prin listarea a cinci pasi care pot fi parcursi la nivel colectiv in Romania pentru o gestionare inteligenta a resurselor de apa”, spune Gelu Olteanu, Country Sales Leader Resideo Romania, care explica rolul Resideo in acest proces.
Cinci sfaturi pentru gestionarea inteligenta a instalatiilor de apa
1.Consumul poate fi redus si prin alte metode decat inchiderea robinetului. Un rol importat il joaca presiunea apei din instalatie. Asigurati-va ca dispuneti de reductoare de presiune eficiente, care va protejeaza impotriva presiunii prea mari de intrare si, in acelasi timp, va ajute sa scapati de consumul inutil de apa.
2.Indepartati particulele solide pentru a proteja instalatia si calitatea apei. Particulele solide pot provoca daune instalatiei. Pentru eliminarea acestora aveti nevoie de filtre care asigura continuitate in furnizarea apei. Filtrele de apa cu reductor de presiune filtreaza apa si reduc consumului.
3.Stopati acumularea de calciu in instalatiile de apa, reducand la minimum consumul de apa si de sare. Luati in considerare o statie eficienta pentru dedurizarea apei. Cele mai moderne solutii din piata folosesc tehnologia schimbului de ioni si sunt dotate cu supape de control avansate.
4.Evitati eventuale daune costisitoare cauzate de inundatii si infiltratii cu apa. Scurgerile de apa sunt o problema majora peste tot in lume. Acestea nu doar ca provoaca daune majore apartamentelor si caselor, dar afecteaza si eforturile de conservare a apei potabile. Un studiu regional comandat de Resideo arata ca 34% dintre romani se confrunta cu inundatii in locuinte. Desi 72% din respondenti declara ca se aflau acasa in timpul in care s-au produs scurgerile de apa, 23% dintre acestia au suferit pagube materiale. Depistarea din timp a scurgerilor de apa si prezenta unei vane de inchidere contribuie la constientizarea acestor probleme si protejarea bunurilor si structurii locuintelor, anuland eventuale cheltuieli majore de reparatii.
5.Cereti sfatul instalatorilor profesionisti. Cel mai bun mod pentru sa te asiguri ca folosesti apa eficient este sa discuti cu un expert. Acesta te poate ajuta sa iei cele mai bune masuri si sa optezi pentru produsele optime, adaptate nevoilor tale concrete din domeniul instalatiilor de apa.
Dincolo de stabilirea acestei zile celebrate la nivel global, pentru constientizarea importantei apei potabile, Natiunile Unite subliniaza importanta unui consum si a productiei responsabile de resurse in cadrul obiectivului 12 din cele 17 obiective de dezvoltare durabila ale organizatiei.
"La nivel global, resursele de apa sunt foarte pretioase. Daca nu luam atitudine fiecare, prin alegeri inteligente, riscam sa punem in pericol sau sa crestem gradul de presiune pe solutiile de alimentare cu o resursa vitala. La Resideo ne concentram pe a avea un impact pozitiv si pe a ne sprijini clientii in acest drum colectiv spre un viitor sustenabil”, declara Gelu Olteanu, Country Sales Leader Resideo Romania, subliniind accentul pus de companie pe sustenabilitate.
Studiul Resideo evidentiaza ca sustenabilitatea este importanta pentru 76% dintre respondentii din Romania, 39% luand decizii de cumparare pe baza acestui considerent 1.
Resideo face progrese importante in materie de sustenabilitate, la nivel global. Recent, compania si-a imbunatatit cu 10 puncte scorul Ecovadis, de la 59 la 69. Acest indicator arata ca Resideo este in primele 8% cele mai sustenabile companii din lume, dintr-o lista de 100.000 de operatori economici din aproximativ 175 de tari, conform datelor uneia dintre cele mai importante companii de evaluare a performantelor de mediu, etica si drepturile omului.
|