ARTMARK Historical: Implicare pe segmentul proprietatilor contemporane de lux |
Oportunitati & Comunicate Publicat de AG&F 02 Apr 2019 17:42 |
Marti, 2 aprilie 2019, Artmark Historical Estate a lansat, in cadrul unei conferinte, Raportul de Piata 2018 – o analiza a situatiei actuale a patrimoniului construit si a potentialului investitional al acestuia. Cu aceasta ocazie, reprezentantii companiei au anuntat intrarea si pe segmentul de proprietati contemporane, dedicat tranzactiilor cu imobile de lux nou-construite, informeaza un comunicat al companiei.
Obiectivul raportului de piata realizat de Artmark Historical Estate este sa prezinte situatia actuala a cladirilor istorice si artistice (clasate sau nu ca monumente istorice), pentru a focaliza interesul comunitatii de business asupra acestui segment special al pietei imobiliare. Prin conversia cladirilor in centre rezidentiale, birouri sau spatii cu diferite functiuni culturale, patrimoniul imobiliar poate fi salvat de la degradare si reinclus in circuitul public.
Nicio companie de consultanta imobiliara nu a incercat pana acum sa colecteze informatii relevante despre aceste proprietati, pentru a inregistra si intelege evolutia si tendintele acestui segment de piata si pentru a observa daca eforturile de a le reinclude in circuitul public au sau nu succes. Experienta pietelor mature, care beneficiaza de un patrimoniu construit semnificativ si o abordare profesionista, demonstreaza ca integrarea monumentelor de arhitectura este posibila si fezabila si contribuie la caracterul si personalitatea zonei.
Raportul elaborat de Artmark Historical Estate ofera o analiza a situatiei actuale a cladirilor istorice din Romania, cu exemple de transformari de succes si informatii grupate pe regiuni: categorii de pret, numar si tipuri de monumente istorice, respectiv oportunitati de investitie. Sectiunea de opinii de la specialisti in domeniu prezinta cadrul legislativ pentru tranzactiile cu proprietati istorice, iar piata rezidentiala de lux din Bucuresti este analizata intr-un capitol distinct: istoric, oferta, cerere, preturi si tendinte pentru aceasta nisa.
„Cenusareasa a pietei imobiliare, segmentul de proprietati istorice si artistice nu doar ca nu genereaza acelasi interes din partea dezvoltatorilor de proiecte ridicate de la zero, dar nici nu beneficiaza de aceeasi expunere pe piata. Artmark Historical Estate isi propune sa atraga din nou atentia publica asupra acestui segment de pe piata imobiliara. Proprietati valoroase, precum palate, castele, conace si vile vechi de secole, multe dintre ele repere in lista monumentelor istorice, pot fi readuse la viata prin conversii de succes in noi functiuni: birouri, hoteluri, centre de evenimente, retail etc.”, a declarat Monica Barbu, CEO Artmark Historical Estate.
Pana de curand, Romania nu a avut dezvoltatori rezidentiali interesati de conversiile cladirilor istorice de dimensiuni medii si largi. Disponibilitatea limitata de teren in cadrul orasului este insa unul dintre motivele care a determinat o schimbare. Pe masura ce orasul se confrunta cu trafic si aglomeratie tot mai mari, proprietatile vechi din oras sunt mult mai atractive decat proprietatile situate la periferie.
„Prin implicarea in segmentul de proprietati contemporane, ne propunem sa oferim clientilor nostri accesul la proprietati recent construite (apartamente din imobile deosebite, penthouse-uri, resedinte de vacanta etc.), care se incadreaza in standardele de lux. Intr-o piata invadata de constructii noi, este necesara selectarea lor de catre specialisti si definirea unui standard in considerarea unei proprietati de lux”, a subliniat Constantin Prisecaru, Managing Partner in cadrul Artmark Historical Estate.
Desi persoanele cu disponibilitati financiare ridicate au inceput sa investeasca in alte segmente de lux, zona imobiliara ramane cea mai importanta pentru plasarea veniturilor, arta fiind pe pozitia a doua. O casa de lux nu este completa fara expunerea de obiecte de arta. Ca parte a grupului Artmark, ce domina piata de arta din Romania, Artmark Historical Estate are acces la o intelegere profunda a obiceiurilor de consum ale investitorilor din segmentul de lux, ce repartizeaza riscurile si incearca diferite produse de investitii, de la obiecte de arta la imobiliare de lux.
***
Parte a grupului Artmark (unul dintre cei mai importanti promotori ai artei romanesti de patrimoniu si contemporane), divizia Artmark Historical Estate s-a infiintat in 2014 si ofera accesul clientilor la un segment special pe piata imobiliara: proprietati istorice si artistice, precum palate, castele, cetati, conace si vile vechi de secole, repere in registrul monumentelor istorice. Creata dupa modelul marilor case internationale de licitatii, Artmark Historical Estate isi asuma misiunea de a promova si salva patrimoniul cultural construit al Romaniei. Pentru a descarca raportul elaborat de Artmark Historical Estate, click aici!
|