Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - CONSTANTA: Programe multianuale si plan de investitii de 240 milioane lei in 2020
CONSTANTA: Programe multianuale si plan de investitii de 240 milioane lei in 2020
Oportunitati & Comunicate Publicat de AG&F 21 Ian 2020 06:00
Primaria Municipiului Constanta a publicat, pentru consultare publica, proiectul de buget pentru anul 2020, in care sunt prezentate si principalele investitii care ar trebui sa fie implementate. Potrivit proiectului, „cheltuielile bugetului local pentru anul 2020 au destinatie precisa si limitata pe categorii de cheltuieli, grupate dupa natura lor economica si destinatie. Cheltuielile bugetului local se acopera integral din veniturile bugetului respectiv, inclusiv din excedentul anilor precedenti. Pentru anul 2020, cheltuielile prognozate in buget sunt in suma de 887,845 mii lei (circa 186 de milioane de euro)”. Din aceasta suma, pentru capitolul ”Servicii si dezvoltare publica, locuinte, mediu si ape” au fost alocate in proiectul de buget circa 123 milioane de lei, iar pentru ”Transporturi” – peste 116,84 milioane lei.
Pe primul loc in clasamentul investitiilor se situeaza investitiile in drumuri, fara sa se detalieze ce infrastructura rutiera este vizata pentru constructie sau modernizare. Urmeaza apoi reamenajarea pietelor agroalimentare Tic-Tac si Pescarus. Aceasta din urma a intrat in renovare din toamna anului trecut, deci se ia in considerare o continuare a lucrarilor. Pe locul al treilea in clasamentul investitiilor propuse de municipalitatea din Constanta se afla amenajarea unui patinoar in Gravity Park, iar pe pozitia a patra se afla „implementarea unui sistem de supraveghere si inregistrare video, ca masura de securitate in Campusul Social Henri Coanda”.
In proiectul de buget mai este prevazuta racordarea tuturor creselor la reteaua de gaze, respectiv imbunatatirea mobilitatii intre Gara CFR si statiunea Mamaia, dar si intre zona 1 Mai si Soseaua Mangaliei, cofinantarea unui proiect impreuna cu RAJA SA, precum si realizarea unui sistem operational integrat de monitorizare.
De asemenea, se mai prevad: finalizarea Registrului Spatiilor Verzi, achizitionarea de 300 de module supraterane actionate cu pendula (destinate colectarii selective a deseurilor), precum si finalizarea platilor pentru extinderea campusului Henri Coanda.
Dupa cum precizeaza primarul municipiului Constanta, Decebal Fagadau, „prin proiectul de buget pentru acest an se continua programele multianuale, asa cum sunt reabilitarea tramei stradale, modernizarea infrastructurii, un amplu program de plantari arbori si material dendrologic, asigurarea serviciului de dezinsectie si deratizare, achizitia si montarea de mobilier urban – cosuri de gunoi si banci de odihna in municipiul Constanta si statiunea Mamaia, asigurarea functionalitatii serviciului de salvamar. De asemenea, programele si actiunile cu caracter social ocupa o pondere semnificativa in cadrul bugetului local”.
Tot la capitolul investitii, asa cum subliniaza Decebal Fagadau, se propun masuri pentru reamenajarea pietonala in centrul istoric – etapa 2, acces si mobilitate pietonala in zona centrala a municipiului, realizarea unui sistem operational integrat de monitorizare (instalare de camere video) cu sistem de monitorizare video in Mamaia, reabilitarea termica a mai multor cladiri de utilitate publica etc.
„In anul 2020 dorim sa finantam actiuni artistice, culturale, sportive si de tineret. In vederea dezvoltarii activitatilor de tineret si sport, se continua lucrarile de reamenajare si reparatii la Stadionul Gheorghe Hagi (fostul stadion Farul). In domeniul invatamantului se vor continua lucrarile de reabilitare si modernizare la unitatile de invatamant. Vom acorda in continuare burse de performanta, sociale, de merit si de studiu elevilor constanteni”, a mai explicat Decebal Fagadau.
Potrivit documentului, pentru anul 2020 veniturile bugetului local al municipiului Constanta sunt in cuantum de 771.416.000 lei, compuse din: 640.400.000 de lei – venituri proprii, 72.370.000 de lei – sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat, 31.781.000 de lei – subventii de la bugetul de stat si de la alte bugete si 26.865.000 de lei – sume primite de la Uniunea Europeana. In schimb, cheltuielile prognozate in buget in acest an sunt in suma de 887.845.000 de lei. Intrucat exista o diferenta intre veniturile si cheltuielile preconizate, edilii din Constanta arata ca, „la elaborarea bugetului pe anul 2020, s-a avut in vedere si excedentul anilor precedenti in suma de 116.429 mii lei”. Pentru a descarca proiectul de buget, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiRAWLPLUGABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
ness project
FRONTALE
MAKITA
concelex
Ubitech
viarom
noark
CDS
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
strabag nivel 1
Acvatot 2019
rigips

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
top 500
AICPS_30
econet
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander