Goldbach Consulting va forma peste 1.200 de experti in dezvoltare durabila |
Sustenabilitate & CSR Publicat de AG&F 25 Feb 2025 13:45 |
![]() "Viitorii experti in dezvoltare durabila vor dobandi pe parcursul cursului competentele necesare pentru a influenta politicile publice, pentru a evalua impactul solutiilor durabile si a imbunatati comunicarea in contextul procesului de transformare locala, pozitionandu-i astfel ca pionieri in implementarea si sustinerea practicilor durabile. Pe parcursul programului de pregatire, participantii vor invata, testa si explora ce inseamna sa fii un expert in dezvoltarea durabila in comunitatea ta, atat la nivel teoretic cat si practic", adauga Celestina Dumitrescu, General Manager Goldbach Consulting.
Programul se adreseaza functionarilor publici si personalului contractual cu studii superioare din institutii publice, locale, regionale si centrale, cu diferite niveluri de pregatire si experienta, care au sau vor avea atributii si responsabilitati in domeniul dezvoltarii durabile. Cursul se va derula atat in format fizic, cat si online, pe parcursul a 8 saptamani, in intervalul aprilie – iulie 2025, si este acreditat in concordanta cu standardul ocupational „Expert Dezvoltare Durabila" cod COR 242232.
Universitatea din Bucuresti participa in cadrul proiectului prin Serviciul de Training si Consultanta UniBuc Consult, divizia de consultanta a universitatii, care reuneste domeniile de inalta expertiza prezente la nivelul personalului academic si de cercetare, cu scopul de a le valorifica in proiecte cu impact practic sau la nivel de politici publice.
"Ne bucuram ca avem oportunitatea de a contribui, alaturi de partenerii nostri, la formarea «unui val» de peste 1.200 de specialisti in dezvoltare durabila, care vor avea sansa de a schimba practicile profesionale specifice domeniului la nivelul intregii tari. Romania se pozitioneaza curajos in acest domeniu si suntem determinati sa sprijinim initiativele strategice ale Secretariatului General al Guvernului", declara prof. univ. dr. Lucian Ciolan, prorector al Universitatii din Bucuresti pentru Proiecte de Dezvoltare si Invatare Continua.
Pe parcursul derularii cursurilor, participantii vor utiliza platforma Code of Talent, furnizata de Ascendis Consulting, ca instrument digital de livrare a continutului teoretic, dar si ca mediu digital autonom de invatare.
"Angajatii din administratia publica din Romania vor folosi metode moderne de invatare prin intermediul platformei Code of Talent, aflata pe primul loc in topul G2.com, al produselor software de microlearning. Prin misiuni de invatare scurte, cursantii parcurg intreaga programa intr-un mod interactiv si vor putea primi informatii si feedback direct in platforma de la mentorii si de la formatorii din program. Testele, chestionarele, studiile de caz si simularile le permit angajatilor sa isi dezvolte abilitati esentiale pentru rolul de Expert in Dezvoltare Durabila. Create intr-un format dinamic, misiunile ii vor pregati pe angajatii din administratia publica sa asimileze cunostintele si adopte cele mai bune practici domeniul dezvoltarii durabile", a declarat Sorin Paun, partener in cadrul grupului Ascendis, liderul pietei de training si consultanta in dezvoltare organizationala, grup din care face parte si platforma Code of Talent.
Programul de formare in domeniul dezvoltarii durabile este derulat in beneficiul Secretariatului General al Guvernului (SGG) in 5 regiuni de dezvoltare ale Romaniei - Nord-Vest, Centru, Nord-Est, Sud-Vest Oltenia si Vest. Programul isi propune sa contribuie la reformarea administratiei publice prin consolidarea practicilor de dezvoltare durabila, sprijinind astfel punerea in aplicare a Pactului verde european.
Derularea programului la nivel national vine sa completeze misiunea Goldbach asumata la nivel de grup, pentru toate cele 8 companii parte a Goldbach Group. In ultimii 5 ani, Goldbach Consulting a atras peste 14 milioane de euro, in peste 40 de proiecte din domeniul fondurilor nerambursabile, prin diferite programe de finantare - POSDRU, POR, POS CCE, POS Mediu, PNDR, POAT, Fonduri Norvegiene si PNRR.
|