Agenda Constructiilor
Sambata, 23 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Sustenabilitate - Raport ESG 2021: GTC si-a redus amprenta de carbon cu 62% in Romania
Raport ESG 2021: GTC si-a redus amprenta de carbon cu 62% in Romania
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 25 Iul 2022 12:00
GTC si-a redus emisiile de gaze cu efect de sera cu 62% in Romania si cu 44% in Polonia, potrivit raportului ESG publicat recent de Grup. Aflat la a doua editie, raportul subliniaza faptul ca 88% din portofoliul companiei are certificarile de mediu si marcheaza succesul euroobligatiunilor „verzi” ale GTC Group in 2021.
Raportul ofera date unice in industrie despre angajamentul GTC in dezvoltarea durabila, constructia responsabila si gestionarea activelor, colaborarea cu comunitatile locale si raspunsul companiei la asteptarile tuturor partilor interesate.
In ultimul an, GTC si-a imbunatatit semnificativ operatiunile in ceea ce priveste impactul asupra mediului. Datorita tehnologiilor utilizate si introducerii energiei verzi, Grupul a redus amprenta de carbon a cladirilor de birouri cu 62% in Romania si cu 44% in Polonia. Consumul de apa a fost de 301.815 m3, cu 7% mai mic decat in 2020, si s-a inregistrat si o reducere a deseurilor cu 7% (10% LfL). Consumul total de energie in cladirile si sediul central GTC este de 789.444 GJ (219.290 MWh), cu 14% mai ridicat fata de 2020. Consumul total de energie electrica (LfL) in cladirile si sediul principal GTC este de 128.464 MWh, aproape la acelasi nivel cu valoarea inregistrata in 2020 (cu 0,1% mai putin). Emisia anuala de CO2 pe mp de suprafata a cladirii a fost de 132 kg CO2e/mp fata de 145 kg CO2e/mp in 2020. Informatiile detaliate sunt prezentate in Capitolul 5 al raportului: „Rezumatul rezultatelor ESG”.
GTC si-a luat un angajament de lunga durata de a construi proprietati care au ca scop central experienta oamenilor si protectia mediului, pe toate pietele sale din Europa Centrala si de Est, echipate cu cele mai noi solutii care indeplinesc cerintele stricte ale industriei. Anul trecut a fost foarte important pentru GTC, deoarece toate birourile companiei din Romania si Polonia sunt acum alimentate cu energie verde, in timp ce birourile locale sunt implicate si in activitati de protectie a mediului. In 2021, GTC a obtinut si a reinnoit certificate verzi pentru 18 cladiri, iar in 2022 acestora li s-au adaugat alte 12. In prezent, 88% din portofoliul GTC, cu o valoare totala de 1,7 miliarde EUR, detine certificate de mediu, in timp ce toate celelalte cladiri sunt in curs de certificare.
„Strategia noastra de afaceri se bazeaza pe principiile dezvoltarii durabile si ne straduim sa ne gestionam activele in conformitate cu cele mai bune practici ESG. In 2020, ne-am asumat datoria de a dezvalui performanta non-financiara in conformitate cu cele mai inalte standarde din industrie pentru a oferi informatii despre managementul si rezultatele ESG intr-o maniera credibila, transparenta si comparabila si, de asemenea, sa implicam in proces partile interesate. In calitate de investitor responsabil si un bun vecin al comunitatilor noastre locale, prezentam raportul ESG 2021 ca dovada a angajamentului fata de aceasta misiune. Cu aceasta ocazie, as dori sa multumesc familiei noastre extinse GTC: angajati, chiriasi, actionari, parteneri de afaceri si comunitati locale din intreaga ECE pentru ca au fost alaturi de noi in aceasta calatorie”, spune Zoltan Fekete, CEO si Presedinte al Consiliului de Administratie GTC.
2021 a fost un an decisiv pentru Grupul GTC, dupa ce acesta a emis Euroobligatiuni verzi in cadrul Green Bond Framework, care i-au permis sa refinanteze imprumuturi garantate si sa livreze noi proiecte sustenabile. Emisiunea de obligatiuni de referinta in valoare de 500 de milioane de euro a fost posibila datorita performantei si perspectivelor companiei, angajamentului fata de dezvoltarea durabila si a unei conduite de business orientata spre protejarea mediului inconjurator.
In ceea ce priveste aspectul social, in 2021 compania a continuat sa sprijine comunitatile locale, oferind spatiu in centrele comerciale pentru initiative locale si incurajand angajatii si chiriasii sa se implice in activitati de CSR. Impactul economic al GTC in 2021 a fost de 113.000.000 EUR. Anul trecut au fost implementate programe de dezvoltare si implicare a comunitatii in 28 dintre proprietatile GTC aflate sub controlul operational al Grupului. In total, GTC a sprijinit 15 ONG-uri si 37 de organizatii sociale.
Raportul a fost intocmit in conformitate cu Standardele GRI, CORE. In prezentarea abordarii si indicatorilor au fost luate in considerare urmatoarele aspecte: Comisia Europeana si TCFD (Task Force on Climate-related Financial Disclosures); EPRA Sustainability Best Practices Recommendations Guidelines; Obiectivele de dezvoltare durabila ale Natiunilor Unite. Datele prezentate au fost colectate dintr-un sistem intern de raportare care impartaseste perspective unice asupra abordarii Grupului fata de dezvoltarea durabila si principiile de afaceri responsabile.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTESISECAMhiltiTotalEnergies
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
VEGO
DRS
BogArt
theda mar
strabag nivel 1
Arduro
AED
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
viarom
Acvatot 2019
rigips
CDS
SSAB
concelex
MAKITA
SIGM
ness project
ELECTROGRUP
noark
konsent
EDIT-Structural
quadratum
Ubitech
leviatan

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<