Agenda Constructiilor
Duminica, 05 Iulie 2020
Home - Stiri - Sustenabilitate - GUVERN: Atentie deosebita acordata achizitiilor „verzi”
GUVERN: Atentie deosebita acordata achizitiilor „verzi”
Sustenabilitate Publicat de Cosmin Dincu 14 Iun 2017 12:33
Legislatia care sprijina asa-numitele „achizitii verzi” a intrat in vigoare in Romania inca din luna februarie 2016, iar actualul Executiv este interesat ca aceasta sa se aplice cat mai curand, normele metodologice aferente fiind in curs de definitivare, dupa cum a anuntat recent consilierul de stat Borbély László, care a participat, ca reprezentant al Guvernului Romaniei, la „Forumul Mondial al Economiei Circulare”, desfasurat la Helsinki, in perioada 5-7 iunie 2017. „In cadrul reuniunii, Borbély László, consilier de stat in aparatul de lucru al prim-ministrului, a aratat ca este necesara cooperarea intre investitori, sectorul public, organizatiile non-guvernamentale si lumea academica, dupa cum informeaza un comunicat al autoritatilor centrale.
„Este nevoie, in general, de un context institutional mai transparent si de o legislatie care sa vina in sprijinul economiei «verzi». De pilda, in Romania exista, incepand din februarie 2016, o lege care sprijina achizitiile «verzi», ale carei norme metodologice sunt in curs de definitivare. Misiunea Departamentului pentru Dezvoltare Durabila, infiintat anul acesta in cadrul aparatului de lucru al prim-ministrului Guvernului Romaniei, va fi aceea de a coordona transpunerea in practica a obiectivelor de dezvoltare durabila si de a sprijini economia «verde»”, a subliniat, in alocutiunea sa de la Helsinki, Borbély László.
Potrivit guvernantilor, „in marja Forumului Mondial al Economiei Circulare, consilierul de stat Borbély László a avut intrevederi cu Jan Potocnik, fost comisar european pentru mediu, precum si cu Achim Steiner, desemnat recent sa conduca Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD). In cursul intalnirii cu fostul comisar Jan Potocnik, care se ocupa in prezent cu elaborarea, in cadrul Uniunii Europene, a unor strategii «verzi», Borbély László a propus ca Romania sa ia parte, in calitate de tara partenera, impreuna cu Slovenia si Olanda, la elaborarea unui acord de cooperare regionala. La intalnirea cu Achim Steiner, Borbély László a evidentiat importanta dimensiunii parlamentare pentru transpunerea in practica a Obiectivelor de Dezvoltare Durabila”.
***
In fine, dar nu in ultimul rand, oficialii Executivului mai informeaza ca, sub egida PNUD, la finele lunii mai a.c. a fost publicat un indreptar, un ghid pentru parlamentari privind problematica transpunerii in practica a Obiectivelor de Dezvoltare Durabila prevazute de Agenda 2030. Acest instrument de lucru va fi pus in curand si la dispozitia membrilor Parlamentului Romaniei. De asemenea, conform oficialilor de la Palatul Victoria, Forumul Mondial al Economiei Circulare este o reuniune la nivel global, in cadrul careia au fost prezentate solutii care tin de economia circulara, destinate afacerilor, oraselor si domeniului financiar. La forum au participat 1.500 de persoane din 104 tari - reprezentand oameni politici, specialisti si reprezentanti din domeniul economiei. In cadrul reuniunii, s-a discutat despre relatia dintre economia „verde” si dezvoltarea durabila, despre explorarea cailor de actiune posibile pentru diferite componente ale societatii, pornind de la o strategie care acorda mai multa atentie resurselor de energie naturale, stabileste prioritati in ceea ce priveste materialele reciclabile si utilizeaza pentru investitii tehnologii noi, nepoluante. Pentru informatii suplimentare, www.gov.ro, iar pentru mai multe detalii cu privire la acest forum, destinat sustenabilitatii (cu diverse trenduri ce intereseaza operatorii din ramura de constructii), click aici!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TeraSteelCOVID-19ACADVideoConfAC-iulbluebeam
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ssab ag antrepriza generala
rigips
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020
strabag nivel 1
elmas 2017
Acvatot 2019

Parteneri

hilti
HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ROGBC 2016
AICPS_30
AHK 2018
econet
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere