Agenda Constructiilor
Duminica, 05 Iulie 2020
Home - Stiri - Sustenabilitate - SKANSKA: Reprezentare virtuala inedita pentru Campus 6
SKANSKA: Reprezentare virtuala inedita pentru Campus 6
Sustenabilitate Publicat de Simona Ene 05 Dec 2017 09:50
Campus 6, complexul de birouri dezvoltat de Skanska Romania in zona Universitatii Politehnice din Bucuresti, este primul proiect imobiliar in cadrul caruia s-a implementat un sistem de vizualizare holografica. Aplicatia “Holo for Skanska” utilizeaza platforma de realitate mixta Microsoft HoloLens, prin care se pot vedea - in timp real - cladirile complexului, designul etajelor, precum si alte informatii legate de proiect. “Folosind informatiile 3D din modelul BIM (Building Information Modeling), existent in toate proiectele Skanska, aplicatia construieste reprezentarea virtuala interactiva a cladirilor si realizeaza vizualizarea lor in mediul real, respectand perspectiva si miscarile privitorului. Prin intermediul tehnologiei holografice create de Microsoft, se pot conecta, la nevoie, mai multe dispozitive HoloLens, astfel incat o intreaga echipa poate vizualiza si discuta pe marginea reprezentarii virtuale 3D a cladirilor”, a explicat Andrei Ivan, Project Manager la Skanska Romania. Aplicatia este dezvoltata la initiativa Centrului Regional de Inovatie Skanska, un grup ce reuneste membri din Skanska Commercial Development Europe, din Romania, Polonia, Cehia si Ungaria. Principalul obiectiv al acestui grup este dezvoltarea companiei din perspectiva inovatiei.
Receptie virtuala si parcare inteligenta
Sistemul de Receptie Virtuala care va fi prezent in toate proiectele Skanksa Romania, va imbunatati accesul in cladirile de birouri. Prin intermediul acestui sistem, accesul in cladire al vizitatorilor se va face fara interventie umana, prin transmiterea de catre persoana vizitata a unei invitatii via e-mail sau SMS sau prin inregistrarea directa a vizitatorilor la dispozitivulul amplasat la parterul cladirilor. In ambele situatii, vizitatorul va primi un cod de recunoastere (QR Code) iar persoana care primeste invitatul va fi notificata in momentul scanarii QR Code-ului la intrarea in cladire. Din motive de siguranta, toate invitatiile vor avea o perioada limitata de valabilitate iar numarul de intrari, respectiv iesiri va putea fi limitat. Acest sistem va veni in completarea receptiei clasice existente in orice cladire de birouri. Skanska Romania va implementa de asemenea un sistem de parcare inteligenta ce permite accesul masinilor fara a fi nevoie de un card de acces. Acest lucru va fi posibil folosind un sistem de recunoastere a numerelor de inmatriculare inregistrate deja in baza de date a cladirii. Astfel se va reduce timpul de asteptare la intrarea/iesirea din parcare si va fi imbunatatita securitatea cladirii. Accesul vizitatorilor in parcare va fi posibil prin sincronizarea sistemului de parcare inteligenta cu cel de receptie virtuala, prin adaugarea numarului de inmatriculare al autoturismului la invitatia  de vizitare.
Campus 6 Bucuresti si Generation Park din Varsovia sunt primele proiecte Skanska care au integrat platforma de vizualizare. Proiectul din Bucuresti prevede constructia unui complex de birouri cu mai multe corpuri (S+P+10E), cu o suprafata totala de 81.550 mp, ce va fi dezvoltat im patru etape de constructie, cu livrare in perioada 2018 - 2022. Pentru informatii suplimentare, www.skanska.ro
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADbluebeamCOVID-19TeraSteelVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
elmas 2017
ssab ag antrepriza generala
Acvatot 2019
rigips
CELCO 2020
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
hilti
C4E FORUM
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere