Agenda Constructiilor
Joi, 18 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Utilaje & Echipamente - HILTI: Crestere de 14% a afacerilor locale si inceput bun de an, in 2020
HILTI: Crestere de 14% a afacerilor locale si inceput bun de an, in 2020
Utilaje & Echipamente Publicat de Elena Icleanu 09 Iun 2020 05:57
Grupul Hilti, furnizor de scule electrice si sisteme profesionale de ancorare pentru santiere, a avut un parcurs favorabil in Romania in 2019, cu o crestere de aproape 14% a cifrei de afaceri, la 71 milioane de lei (circa 15 milioane de euro). Evolutia pe plan intern a business-ului s-a aflat peste media la nivel de grup a producatorului Hilti, care a raportat o crestere de 4,3% in 2019, pana la 5,9 miliarde franci elvetieni (CHF).
Potrivit datelor grupului, Hilti a avut un inceput de an favorabil si in 2020, cu o crestere procentuala de o cifra in primele luni, dar a experimentat primele efecte ale pandemiei de coronavirus in Asia, incepand de la jumatatea lunii februarie. Ulterior, de la mijlocul lunii martie, vanzarile au inceput sa scada pe aproape toate pietele, ca urmare a raspandirii pandemiei Covid-19 si a efectelor de preventie luate de guverne.
Drept urmare, in primele patru luni ale anului in curs, afacerile Hilti au inregistrat o scadere de 13,1% comparativ cu aceeasi perioada din 2019, pana la 1,68 miliarde CHF. Cele mai pronuntate scaderi au fost raportate in America Latina (-21,4%) si in Europa (-15,5%), dar si in regiunile EMEA - Europa de Est/ Orientul Mijlociu/ Africa (-14,3%), Asia/ Pacific (-14,2%), cel mai redus impact fiind inregistrat in America de Nord (-6,3%).
Potrivit estimarilor curente, grupul Hilti se asteapta la o scadere anuala de 10% (calculata in monede locale) a business-ului, respectiv de pana la 15% in CHF. Estimarea are la baza presupunerea ca al doilea trimestru va fi unul dificil si o recuperare graduala va avea loc in a doua jumatate a anului.
Pentru a contracara efectele crizei de coronavirus, Hilti a efectuat cateva masuri structurale si a implementat o serie de masuri temporare. "Urmatoarele cateva luni vor arata daca aceste masuri sunt necesare sau daca va trebui sa initiem o a doua etapa de masuri, inclusiv ajustari structurale. Numai cateva tari din nordul Asiei dau semne de stabilizare si genereaza un optimism precaut. Totusi, orientarea strategica a grupului ramane neschimbata si vom merge mai departe cu proiectele importante si investitiile corespunzatoare", a declarat Christoph Loos, CEO al grupului Hilti.
In Romania, Hilti are sediul operational in prima cladire a ansamblului AFI Tech Park, din zona centrala a Capitalei. Fostul sediu din Dragomiresti Deal este destinat Centrului Regional de Reparatii Hilti, unde se efectueaza, in continuare, reparatii atat pentru clientii din Romania, cat si pentru cei din alte tari din zona Balcanica. In plus, compania detine si doua magazine Hilti Store in Bucuresti si cate unul in Cluj-Napoca si Timisoara, planurile pentru viitor vizand deschiderea mai multor magazine in tara.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ness project
concelex
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
CDS
theda mar
siniat
MAKITA
rigips
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
leviatan
noark
viarom
Ubitech
strabag nivel 1
quadratum

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander