Agenda Constructiilor
Vineri, 22 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Utilaje & Echipamente - MP IFMA vizeaza pozitia de lider al pietei modernizarilor de ascensoare din Romania
MP IFMA vizeaza pozitia de lider al pietei modernizarilor de ascensoare din Romania
Utilaje & Echipamente Publicat de Ovidiu Stefanescu 29 Mai 2024 06:20
Compania MP IFMA este specializata in instalarea, intretinerea si modernizarea ascensoarelor de bunuri si pasageri care echipeaza cladirile si alte spatii urbane. Firma are o strategie orientata spre integritate si apropiere de clienti, cu misiunea declarata de a imbunatati calitatea vietii si a locuirii, prin prestarea de servicii inovatoare, in conditiile respectarii stricte a standardelor internationale de securitate a transportului pe verticala. In ultimii ani, sustenabilitatea a constituit pivotul central in jurul caruia a gravitat intreaga activitate a societatii, materializandu-se recent prin completarea portofoliului cu o serie de produse si servicii. In continuare, Horea Pasc, Country Manager al MP IFMA, se refera la toate aceste aspecte si la perspectivele de dezvoltare din perioada urmatoare, marcata de o efervescenta deosebita a pietei constructiilor din Romania. 

- Care au fost incasarile realizate de compania dvs. pe segmentul de echipamente noi in 2023 si in primele 3 luni din 2024? Ce perspective intrevedeti pentru intregul exercitiu financiar in curs?
- Incasarile totale ale MP IFMA in 2023 au fost de 10,2 milioane de euro. Practic, 2023 a adus cu sine o crestere de peste 15% a vanzarilor fata de anul anterior. Cresterile au fost uniforme pe toate segmentele. In primele 3 luni ale exercitiului financiar in curs consemnam o crestere de peste 20% a vanzarilor comparativ cu aceeasi perioada a perioadei de referinta. Pentru intregul an fiscal, ne asteptam sa mentinem aceasta tendinta de crestere, cu o focalizare si mai mare pe serviciile de intretinere si modernizare.

- Nominalizati proiectele de cladiri publice la care ati livrat ascensoare sau scari rulante in ultima perioada.
- In ultima perioada, ne-am bucurat de o colaborare fructuoasa cu mai multe institutii publice de prestigiu, precum: Spitalul Clinic de Urgenta "Sfantul Apostol Andrei" Galati; Judecatoriile din Horezu, Costesti si Targoviste; Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu; Spitalul de Boli Cronice Smeeni, Buzau; Muzeul Breslelor, din Targu Secuiesc; Universitatea "Alexandru Ioan Cuza", Iasi; Curtea de Apel din Targu Mures; Colegiul "Emanoil Ungureanu", din Timisoara; Foisorul de Foc din Bucuresti.

- Ce noutati ati introdus recent in portofoliul de produse/ servicii?
- Recent, am adus o inovatie notabila in portofoliul nostru. Este vorba despre ascensorul MP Mobi pentru locuinte unifamiliale, cladiri comerciale si clinici medicale. Acest echipament constituie o solutie optima pentru a facilita accesul in cladire si elimina barierele arhitecturale. Necesita dimensiuni minime ale spatiului de siguranta inferior (de doar 15 cm) si ale spatiului de siguranta superior (de doar 2,4 metri). MP Mobi se integreaza armonios in orice tip de cladire, datorita dimensiunilor compacte si a versatilitatii sale putand fi instalat atat in interiorul, cat si in exteriorul imobilelor, oferind astfel multiple optiuni estetice si functionale. Incepand cu acest an am introdus, de asemenea, posibilitatea de a comanda usile de palier ale lifturilor MP IFMA intr-o gama larga de culori, cu un cost suplimentar redus. Arhitectii au acum la dispozitie mult mai multe variante de a crea spatii unice, functionale si estetice in zona ascensoarelor dintr-o cladire.

- Cum asigurati securitatea transportului prin intermediul ascensoarelor si scarilor rulante pe care le comercializati?
- Toate ascensoarele si scarile rulante noi pe care le comercializam sunt conectate si sunt monitorizate in timp real, 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an, ceea ce inseamna ca incidentele sunt detectate imediat, iar operatiunile de intretinere si interventiile pentru situatii de urgenta pot fi intreprinse mai rapid. In plus, toate ascensoarele noi sunt livrate standard cu sistem de evacuare in caz de urgenta. Acest sistem cu acumulatori permite liftului sa se deplaseze la etajul cel mai apropiat in cazul unei intreruperi la alimentarea cu energie electrica.

- Care sunt obiectivele stabilite la nivel de companie pentru perioada 2024-2027?
- Obiectivele noastre includ investitii sustinute in cercetare si dezvoltare pentru lansarea de produse inovatoare, cresterea capacitatii de productie pentru a satisface cererea in crestere si consolidarea relatiilor cu clientii prin oferirea de servicii de calitate si solutii personalizate. Ne propunem sa ne implicam mai mult in proiecte cu o complexitate ridicata, avand capacitate de a instala multe echipamente intr-un timp scurt nefacand rabat la calitate.
Echipa noastra are o vasta expertiza in intretinerea si repararea echipamentelor multibrand. Ne dorim sa ajungem principalul jucator in solutii de modernizare si sa crestem parcul de ascensoare in mentenanta.

- Ce provocari intampinati in desfasurarea activitatii, in domeniul instalarilor/ modernizarilor de ascensoare in cladirile publice?
- Constatam de multe ori neconformitatea caietelor de sarcini cu reglementarile si standardele europene pentru ascensoare. O alta provocare este gestionarea costurilor, a resurselor si asigurarea unei comunicari eficiente cu beneficiarii si alte parti implicate in proiect. In multe licitatii, criteriul de atribuire este pe baza pretului cel mai mic.

- Ce oportunitati vedeti pentru anii urmatori, pe piata de ascensoare? Din ce domenii/ sectoare de activitate considerati ca va proveni cererea, cu preponderenta?
- Oportunitatile viitoare pe piata de ascensoare includ cererea in crestere pentru solutii de transport vertical in cladirile comerciale si rezidentiale, tendinta catre constructii ecologice si eficiente energetic, adoptarea tot mai extinsa a tehnologiilor noi, cum ar fi ascensoarele inteligente si conectate. Observam, de asemenea, o cerere in crestere pentru modernizarea si inlocuirea ascensoarelor in blocurile de locuinte vechi, in cadrul programelor de eficienta energetica si investitii semnificative ale statului in infrastructura publica, inclusiv spitale, scoli, institutii judiciare si administrative. Aceste tendinte ofera oportunitati substantiale de crestere pe piata de ascensoare, cu accent pe sectoarele rezidential, comercial si medical.
 
RAWLPLUGSISECAMABONARE REVISTETotalEnergiesALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
viarom
CDS
noark
ELECTROGRUP
leviatan
SIGM
BogArt
quadratum
AED
DRS
Arduro
VEGO
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
ness project
SSAB
CONCEPT STRUCTURE
concelex
rigips
EDIT-Structural
theda mar
konsent
MAKITA
strabag nivel 1

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<