Agenda Constructiilor
Duminica, 09 August 2020
Home - Stiri - Actualitatea interna - FREEDOM GROUP estimeaza piata de consultanta imobiliara la 100 milioane euro
FREEDOM GROUP estimeaza piata de consultanta imobiliara la 100 milioane euro
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 24 Sep 2019 16:10
Freedom Group, companie fondata de antreprenorul Octavian Badescu, a parasit reteaua RE/MAX incepand cu septembrie 2019 si va continua sa activeze pe piata imobiliara. Odata cu iesirea din retea, Octavian Badescu va aborda un model gandit a avea potentialul de a revolutiona piata de consultanta imobiliara, nu doar la nivel national. Octavian Badescu este un antreprenor in serie, care a pus bazele, a dezvoltat si tranzactionat, de-a lungul timpului, companii cu cifre de afaceri de ordinul a milioane de euro.
Antreprenorul are o experienta de peste 15 ani in sectorul serviciilor, perioada in care a creat si dezvoltat proiecte inovatoare si branduri in domenii ca: marketing direct, cercetare de piata, curierat si imobiliare. Este membru al unor asociatii importante din sectoarele de antreprenoriat si imobiliare, cum sunt Romanian Business Leaders, Asociatia Profesionala a Agentilor Imobiliari din Romania si Asociatia Brokerilor Imobiliari. Octavian Badescu a fondat si condus companii importante, precum Retailplus Eastern Europe, vanduta in 2012 unei companii apartinand grupului AC Nielsen, liderul mondial al pietei de cercetare, sau Sameday Courier - prima companie romaneasca listata pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Sameday Courier a fost achizitionata in 2017, de eMAG, cel mai mare retailer online din Romania.
Freedom Group a demarat in 2017, ca franciza afiliata retelei RE/MAX, si ofera consultanta, asistenta, reprezentare si intermediere imobiliara.
"In cei doi ani petrecuti in reteaua RE/MAX, Freedom Group a avut rezultate bune, iar la nivel personal am invatat mult si am avut reusite. Am tranzactionat proprietati valoroase, clasandu-ne in topul celor mai performante francize RE/MAX, iar dupa prima jumatate din 2019, aveam majoritatea consultantilor in primii 10% agenti din retea, din punct de vedere al rezultatelor. Cu toate acestea, nu am fost multumit de evolutia lenta a afacerii. Experienta pe care am acumulat-o intre timp m-a facut sa realizez ca, in prezent, continuarea afilierii nu mai reprezinta o optiune viabila atat financiar, cat si strategic si chiar filosofic. Am colaborat foarte bine cu reprezentantii RE/MAX, inteleg si respect modelul de business al acestei retele. Insa, am simtit ca Freedom Group poate creste mai mult urmand un alt concept de business, un model inovator, pe care il lansam zilele urmatoare”, si-a explicat decizia Octavian Badescu, fondatorul Freedom Group. 
 
Piata agentiilor imobiliare este fragmentata si are productivitate scazuta 
Antreprenorul considera ca piata agentiilor imobiliare este momentan destul de mult marcata de un deficit de productivitate si de o semnificativa fragmentare. De asemenea, este caracterizata si de un nivel de educare scazut al consumatorului. Din perspectiva Freedom Group, pe piata autohtona de consultanta imobiliara activeaza foarte multe companii mici si agenti imobiliari independenti, iar valoarea acestei piete se situeaza in jurul valorii de 100 milioane de euro.
"Nevoia de educare a consumatorului este explicabila prin contextul actual din Romania, in care tranzactionarea imobiliara este practicata destul de rar de o persoana, de-a lungul vietii. Astfel, nivelul de incredere in agentii imobiliari, nefiind foarte ridicat, se incearca adoptarea unor formule de colaborare cu acestia, de multe ori nepretabile unei prestatii de calitate. Astfel, sunt generate cercuri vicioase, care ajung, in final, sa-l afecteze tot pe client. Directia strategica pe care o abordam isi propune sa rupa aceste cercuri vicioase, pentru a ajuta atat consumatorii de servicii suport in tranzactionare, prin reprezentare si intermediere imobiliara, cat si in beneficiul agentilor imobiliari. Vom detalia aceasta schimbare de paradigma si tot ce presupune ea in viitorul apropiat", a adaugat Octavian Badescu. 
***
Freedom Group este brandul sub care se deruleaza activitatile de reprezentare in tranzactionare, proiectul fiind infiintat de Octavian Badescu, in 2017. In 2018, fostul director comercial al Sameday Courier, Dana Gate, s-a alaturat companiei ca asociat. Compania s-a diferentiat prin specializarea pe reprezentarea exclusiva (a unei singure parti) intr-o tranzactie imobiliara si are 7 consultanti, in echipa. Viziunea lui Octavian Badescu este ca Freedom Group sa devina una dintre cele mai respectate firme de consultanta imobiliara din Europa.
 
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
allbimVideoConfAC-iulCOVID-19AUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
rigips
CELCO 2020
strabag nivel 1
ssab ag antrepriza generala
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
hilti

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
ef-de-n
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere