Agenda Constructiilor
Miercuri, 03 Iunie 2020
Home - Stiri - Actualitatea interna - INVESTITII noi de 7,4 miliarde lei in infrastructura bazei militare Mihail Kogalniceanu
INVESTITII noi de 7,4 miliarde lei in infrastructura bazei militare Mihail Kogalniceanu
Actualitatea interna Publicat de Cosmin Dincu 01 Oct 2019 07:00
La data de 19 septembrie 2019, Ministerul Apararii Nationale (MApN) a supus dezbaterii publice proiectul de Hotarare a Guvernului privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenti obiectivului de investitie imobiliara „Infrastructura Bazei 57 Aeriana din cazarma 888 Mihail Kogalniceanu”.
Potrivit notei de fundamentare semnate de ministrul de resort, Gabriel Les, prin HG, se vor aloca 2,5 miliarde lei pentru investitii noi in infrastructura bazei militare de la Mihail Kogalniceanu, acestea fiind destinate constructiei de hangare, piste de decolare-aterizare, ateliere si cladiri administrative, precum si cladiri cu functii complementare pentru functionarea in parametrii optimi a noii zone operationale. De asemenea, vor mai fi dezvoltate cai de acces (drumuri), zone de instruire terestre, retele de monitorizare, piste de decolare-aterizare pentru avioanele militare, urmarindu-se si punerea in functiune a unui parc fotovoltaic. Avand in vedere valoarea investitiei, aceasta va fi esalonata timp de 20 de ani.
„Tinand seama de infrastructura, personalul si tehnica existente, precum si de specificul activitatilor ce se desfasoara in mod curent in prezent pe aeroportul civil Mihail Kogalniceanu, precum si de prognozele pe termen mediu si lung care se refera la dotarea cu avioane si diversificarea misiunilor ce urmeaza a se executa in amplasamentul din Mihail Kogalniceanu (exercitii multinationale, activitati de imbarcare/debarcare personal si materiale pentru teatrele de operatii, activitati complexe de instruire in comun cu trupele celorlalte categorii de forte armate) si ca urmare a faptului ca cea mai mare parte a facilitatilor existente in prezent sunt subdimensionate sau inexistente, avand in vedere ca pista actuala deserveste concomitent atat zborurile civile, cat si cele militare, se considera ca acest proiect este imperios necesar”, se mai precizeaza in instrumentul de motivare elaborat de expertii MApN. In total, sunt propuse a fi implementate 25 de obiective specifice, de la crearea unei noi zone operationale pana la monitorizarea consumului de energie, fiecare cu mai multe obiecte. De asemenea, in fiecare an din cei douazeci, se vor aloca pentru constructii-montaj sume de 390 milioane de lei. Pentru a vizualiza nota de fundamentare, proiectul de HG si anexa, click aici!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADALLBIMC4E FORUMCOVID-19TeraSteel
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere