Agenda Constructiilor
Duminica, 31 Mai 2020
 
Home - Stiri - Actualitatea interna - MS: Proiectare spitale de arsi si regionale, respectiv reabilitare cladiri cu fonduri UE
MS: Proiectare spitale de arsi si regionale, respectiv reabilitare cladiri cu fonduri UE
Actualitatea interna Publicat de Cosmin Dincu 02 Aug 2018 08:07
Dupa cum a aratat anterior, la prezentarea bilantului dupa sase luni de guvernare, premierul Viorica Dancila, ministrii actualului Cabinet au inceput sa efectueze acelasi demers, iar in acest sens, la data de 1 august a.c., ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a evidentiat realizarile si neimplinirile din acest domeniu. Astfel, conducatorul Ministerului Sanatatii a evidentiat si proiectele de reabilitare, extindere, modernizare si dotare a unitatilor sanitare din fonduri de la bugetul de stat si fonduri europene nerambursabile, precum si cele finantate prin Banca Mondiala, ca parte a programului strategic de guvernare.
„Au fost sase luni dificile in care atat eu, cat si echipa mea am fost nevoiti sa stingem incendii si, in acelasi timp, sa ne asezam si la masa de lucru sa gandim strategii pe termen mediu si lung. Am venit la minister cu gandul si dorinta de a schimba mentalitati, am venit cu gandul la oameni si la nevoile lor si in tot ce am facut pana in prezent m-a calauzit aceasta dorinta de a face bine semenilor aflati in nevoie. Am reusit o parte din obiectivele propuse, altele sunt in curs de realizare si exista si nereusite. Dar vreau sa va asigur ca nu am uitat nicio clipa de oameni, eu vin dintre ei si cunosc realitatile din spital. Stiu realitatile cu care se confrunta pacientii atunci cand au nevoie de servicii medicale, dar imi sunt cunoscute si efortul, epuizarea, munca depusa de catre cadrele medicale”, a declarat ministrul Sanatatii, Sorina Pintea.
Ministrul Sanatatii a afirmat, printre altele, ca, in cele sase luni de mandat, au existat si proiecte pe care si-ar fi dorit sa le finalizeze mult mai repede, insa acestea vor fi solutionate in perioada urmatoare, fiind in curs de aprobare legislatia privind restructurarea ANT.
In bilantul MT, la sase luni, figureaza ca proiecte avizate cele privind constructia de spitale regionale la Iasi, Craiova si Cluj-Napoca, pentru care sunt necesare fonduri de cate 300 de milioane de euro pe spital. astfel, s-a procedat la definirea conceptului de spital regional - prin OUG nr. 8/2018, la identificarea terenurilor din Craiova si Cluj-Napoca - fiind emise HG de preluare a terenurilor, apoi prezentarea draft-urilor pentru studiile de fezabilitate (SF) Iasi, la 13 iulie a.c. si SF Cluj, la 26 iulie 2018. In ceea ce priveste procesul de reabilitare, extindere, modernizare si dotare a unor unitati sanitare, ministrul de resort a aratat ca s-au avut in vedere avizarea oportunitatii proiectelor depuse in vederea obtinerii finantarii prin POR pentru eficientizarea energetica a cladirilor unitatilor sanitare, elaborarea de proiecte alternative POR - cu implementare la nivel national, cu MS lider de parteneriat - in valoare de 210 milioane de euro si redactarea de proiecte alternative POCU - implementate tot la nivel national, cu MS lider de parteneriat - in valoare de 250 milioane de euro. De asemenea, ca noutate, exista si contracte semnate/ in curs de semnare pentru proiectarea unor cladiri complexe (centre de arsi), acestea avand o valoare de 4 milioane de euro (numai proiectarea). Imobilele respective, cu functiuni si dotari speciale, vor fi construite la Spitalul Judetean Timisoara, Spitalul Judetean Targu Mures, Spitalul Bagdasar-Arseni Bucuresti si Spitalul Grigore Alexandrescu Bucuresti. In acelasi timp, pentru extinderea unitatilor de primiri urgente (UPU) de la Oradea si Brasov, documentele de licitatie sunt in etapa finalizarii. Pentru a descarca intregul bilant prezentat de ministrul Sorina Pintea, click aici!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMTeraSteelACADCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere