Concilium Consulting va implementa strategia de redresare a Hidroconstructia |
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Elena Icleanu 05 Ian 2023 13:53 |
Concilium Consulting, companie specializata in restructurare corporativa si structurarea finantarilor complexe, a fost numita administrator special in procedura de insolventa a societatii Hidroconstructia, transmite Agerpres. Cel mai mare antreprenor roman din domeniul hidroenergiei a intrat in insolventa in 19 ianuarie 2022, cu intentia de reorganizare a companiei.
"Strategia de redresare a companiei vizeaza asigurarea continuarii afacerii, pentru a putea finaliza in timp util proiectele de importanta nationala care se afla deja in derulare, cum ar fi constructia infrastructurii de apa-canal in toata tara, precum si lucrarile pentru Hidroelectrica, beneficiarul nostru. Vom reusi sa facilitam astfel accesul populatiei la utilitati, dar si sa pastram finantarea europeana a lucrarilor, fara sa afectam gradul de absorbtie a acestor fonduri la nivel national. Mai mult, prin restructurarea cu succes a unei companii cu o asemenea expertiza in industria de hidrologie, ne putem angaja in proiecte suplimentare si contribui astfel la cresterea gradului de independenta energetica a Romaniei", a declarat Vlad Nastase, director general al Concilium Consulting.
Compania Concilium Consulting a fost aleasa in functia de administrator special al Hidroconstructia prin hotararea Adunarii Generale a Actionarilor, pentru a gestiona patrimoniul acesteia prin propunerea si urmarirea implementarii unui plan de reorganizare. De altfel, strategia de eficientizare a companiei viza si schimbarea echipei de management, care include, incepand de acum, si compania condusa de Vlad Nastase.
"Suntem determinati sa asiguram succesul reorganizarii acestei companii atat de importante pentru industria autohtona si am ales, in consecinta, cei mai potriviti parteneri. Concilium Consulting a dat dovada de expertiza semnificativa in restructurare si o intelegere esentiala a business-ului de profil, iar Electromontaj are forta financiara si experienta operationala sa sustina acest proces de redresare. Prin urmare, Hidroconstructia are resurse sa mearga mai departe", a declarat Ionut Tanasoaica, director general al Electromontaj, noul actionar al companiei Hidroconstructia.
Electromontaj, lider in piata constructiilor energetice din Romania, a preluat recent Hidroconstructia, tranzactia fiind autorizata de Consiliul Concurentei in luna noiembrie a acestui an. Noul investitor a consolidat o serie de actionari mai mici, ajungand astfel sa detina circa 63% din companie, procent care ii permite implementarea masurilor de restructurare la nivel decizional. Investitia Grupului Electromontaj consta in transferul de bune practici si expertiza, precum si in sprijin financiar pentru imbunatatirea fluxului de lichiditati din Hidroconstructia si a subsidiarelor acesteia, conform oficialilor companiei.
Hidroconstructia a intrat in insolventa, din initiativa proprie, in 19 ianuarie 2022, pentru datorii de peste 500 de milioane de lei, iar in functia de administrator judiciar provizoriu a fost numit consortiul format din R&I Group SRL, RTZ&Partners SPRL si Musat & Asociatii Restructuring Insolvency SPRL.
***
Hidroconstructia este o companie romaneasca cu capital 100% privat, infiintata in 1950, ca unic constructor al investitiei hidroenergetice de la Bicaz, cu lucrari hidroenergetice de importanta nationala.
Grupul Electromontaj, lider pe piata constructiilor energetice din Romania, cu proiecte in intreaga lume, are in componenta Emfor Montaj, companie specializata in constructia de fundatii pentru linii electrice si constructii civilie, Iproeb Bistrita, companie producatoare de cabluri si conductori electrici Electrotehnica, producatori de echipamente electrice, transformatoare si bobine, precum si unitati de productie proprii, o fabrica de stalpi metalici, o fabrica de cleme si armaturi electrice si o statie de testari pentru stalpi electrici. Grupul de companii a inregistrat la finalul anului 2021 la nivel consolidat o valoare a activului net (capitaluri proprii) de 471 milioane lei, o cifra de afaceri de 472 milioane lei si un profit net de 25,5 milioane lei.
|