Agenda Constructiilor
Luni, 22 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - CONSTRUCTII ERBASU, intre companiile semifinaliste in programul BVB Arena 2024
CONSTRUCTII ERBASU, intre companiile semifinaliste in programul BVB Arena 2024
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de AG&F 09 Iul 2024 09:46
Comitetul de Nominalizare BVB Arena a selectat cele 50 de companii semifinaliste ale programului, dintr-un total de 409 de nominalizari valide pe platforma www.bvbarena.ro. Din 8 iulie pana pe 31 iulie, publicul va putea alege, prin vot pe www.bvbarena.ro, 3 dintre cele 15 companii romanesti finaliste ale editiei BVB Arena 2024. Programul BVB Arena, derulat din 2017 de catre Bursa de Valori Bucuresti, a depasit 1.500 de companii inscrise in program. Fiecare editie a atins noi recorduri in ceea ce priveste interesul fata de program, materializat in numarul tot mai mare al companiilor nominalizate.
"Ca in fiecare an, am asteptat cu nerabdare selectia companiilor semifinaliste pentru a ne confirma, inca o data, valoarea pe care antreprenorii romani o aduc pentru economia romaneasca. In mod direct, prin produsele si serviciile pe care le produc, prin ingeniozitatea afacerilor pe care le conduc, si indirect prin bunastarea pe care o genereaza propriilor angajati si familiilor acestora. Editia din acest an nu face exceptie, avem companii nominalizate care sunt mai mult sau mai putin cunoscute publicului larg, si ma bucur ca au acceptat sa faca parte din comunitatea BVB Arena. Fiecare companie parte a programului, inca din etapa de nominalizare, este de fapt castigatoare, intrucat programul de mentorat BVB Arena le este destinat tuturor celor nominalizati”, a declarat Radu Hanga, Presedintele Bursei de Valori Bucuresti.
"Numarul companiilor nominalizate in cadrul programului BVB Arena din acest an, precum si tipologia celor 50 de semifinaliste, sunt semne ale interesului tot mai mare al antreprenorilor fata de piata de capital si implicit a succesului acestui program. Stim ca perioada de la intentie pana la listarea efectiva a unei companii nu este una scurta, suntem insa increzatori ca antreprenorii romani inteleg tot mai bine, datorita BVB Arena, care sunt avantajele directe si indirecte ale finantarii pe bursa. Pentru ca la bursa nu ridici doar capital, ci obtii si o serie de avantaje intangibile, precum notorietate, vizibilitate, consolidarea reputatiei. Avem deja cateva exemple de succes: de la debutul programului, peste 20 de companii au venit la bursa cu actiuni sau obligatiuni, iar rundele de finantare s-au ridicat pana aproape de 240 milioane de euro”, a declarat Adrian Tanase, Directorul General al Bursei de Valori Bucuresti. 
 
 
In prima etapa a proiectului BVB Arena, derulata in perioada 23 aprilie – 31 mai 2024, sustinatori ai programului, alaturi de Comitetul de Nominalizare, au propus peste 400 de companii romanesti prin intermediul platformei www.bvbarena.ro. Cele mai multe companii nominalizate sunt din comert (17%), urmate de cele din sectorul IT&C (12%), industrie alimentara si prelucratoare cu cate 11%, servicii cu 10% si, cu 7%, companii din domeniul constructiilor. La nivelul distributiei geografice, Bucuresti si Ilfov ocupa un procent cumulat de 37%, urmate de Cluj, Iasi, Brasov, Bacau, Suceava, Constanta. In ceea ce priveste segmentarea companiilor nominalizate, 81% sunt companii IMM, 9% Start-up-uri si 10% Corporate.
Votul publicului va trimite direct in finala BVB Arena 2024 un numar de trei companii, in timp ce restul 12 vor fi alese de catre Juriul BVB Arena, format din experti in diverse domenii ale economiei. Cele 15 companii finaliste in editia BVB Arena 2024 vor fi anuntate public in cadrul Galei de Premiere din toamna. In perioada octombrie-noiembrie 2024 programul BVB Arena prevede o etapa de mentorat la care vor putea participa companiile finaliste si semifinaliste, companii nominalizate in editia curenta sau care se inregistreaza in platforma programului.
BVB Arena este un program al Bursei de Valori Bucuresti, initiat inca din 2017 sub numele de Made in Romania, dedicat identificarii si promovarii companiilor locale antreprenoriale de succes. Noul nume al programului – BVB Arena – anuntat odata cu lansarea editiei din acest an, plaseaza aceasta initiativa dedicata antreprenorilor romani sub umbrela proiectelor BVB.
Prin dezvoltarea platformei www.bvbarena.ro, Bursa de Valori Bucuresti se pozitioneaza ca fiind principalul canal de finantare pentru antreprenorii romani, alaturi de sectorul bancar. Totodata, platforma este dedicata investitorilor, consultantilor si, in special, companiilor cu perspective de crestere, care doresc sa atraga finantare de la investitori sau care se afla in procesul de pregatire a unui plasament privat pe Piata AeRO sau pe Piata Principala.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiABONARE REVISTEALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
strabag nivel 1
Acvatot 2019
MAKITA
ness project
EDIT-Structural
leviatan
konsent
CDS
viarom
SIGM
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
concelex
noark
SSAB
theda mar
BogArt
rigips
siniat
Arduro

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
econet
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander