Agenda Constructiilor
Marti, 31 Martie 2020
 
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - Mergermarket: Clifford Chance, desemnat Consultantul Juridic al Anului in M&A
Mergermarket: Clifford Chance, desemnat Consultantul Juridic al Anului in M&A
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de AG&F 11 Dec 2019 08:45
Firma de avocatura Clifford Chance a primit premiul Consultantul Juridic al Anului in M&A pentru Europa Centrala si de Est (CEE M&A Legal Adviser of the Year), in cadrul ceremoniei anuale a Premiilor Mergermarket M&A in Europa, organizata recent la Londra, informeaza un comunicat al casei de avocatura.
In total, au fost desemnati 40 de castigatori din domeniul consultantei financiare si juridice din Europa, pe baza unui proces riguros de evaluare, care a inclus analiza clasamentelor Mergermarket si examinarea de catre un juriu de specialitate.
Analiza a inclus tranzactiile anuntate in perioada 1 octombrie 2018 - 30 septembrie 2019, reprezentand 12 luni de activitate. Fiecare categorie a avut un singur castigator, astfel incat premiul acordat de Mergermarket sa reprezinte o adevarata recunoastere pentru un an exceptional.
Premiul acordat firmei Clifford Chance confirma pozitia solida si reputatia pe care casa de avocatura si-a construit-o in regiune. La randul sau, Chambers Europe 2019 plaseaza Clifford Chance in randul firmelor din palierul 1 (Tier 1) pentru practica de Corporate M&A, dar si pentru Banking & Finance in Europa Centrala si de Est.
Echipa Clifford Chance CEE include birourile din Polonia, Romania si Cehia, de unde firma acopera si Slovacia.
Nadia Badea, partener al Clifford Chance si coordonatorul practicii M&A Real Estate de la Bucuresti, subliniaza: „Suntem o firma de calibru international, cu o practica tranzactionala si de consultanta premium, care isi consolideaza in mod constant prezenta in centrul si estul Europei. Premiul acordat de Mergermarket reprezinta o recunoastere a performantei si calitatii portofoliului pe care il construim zi de zi, alaturi de colegii nostri din regiune si din reteaua Clifford Chance”.
Clifford Chance Badea, biroul local al firmei globale de avocatura, acorda in prezent asistenta pentru cateva tranzactii confidentiale de mare anvergura la nivelul pietei din Romania si din regiune.
Printre proiectele de M&A asistate recent de Clifford Chance Badea se numara:
•      Asistenta acordata fondului francez de investitii AEW in legatura cu vanzarea portofoliului sau de active din Romania catre divizia de investitii imobiliare a Morgan Stanley, in asociere cu un grup de investitori din Israel cu experienta indelungata in tranzactii imobiliare, reprezentati de David Hay, respectiv catre Indotek Group, unul dintre cele mai mari grupuri de investitii imobiliare din Ungaria. Tranzactia vizeaza America House, o cladire de birouri clasa A de referinta in Bucuresti (achizitionata de catre Morgan Stanley alaturi de grupul de investitori din Israel), precum si Promenada Mall Targu Mures (achizitionata de Indotek Group).
•      Asistenta acordata grupului german REWE / DerTour, cu activitati in industria de retail si turism, in legatura cu achizitia diviziei de agentii de turism a grupului Eurolines Romania.
•      Asistenta acordata fondului de private equity Abris Capital Partners in legatura cu preluarea unui pachet majoritar in Global Technical Group, cel mai mare furnizor de solutii end-to-end pentru managementul constructiilor si integrator de solutii tehnice si de securitate.
•      Asistenta acordata First Bank, detinuta de J.C. Flowers & Co., in legatura cu achizitia Leumi Bank Romania, la un an de la prima tranzactie realizata de acest investitor american de calibru pe piata financiar-bancara din Romania.
•      Asistenta acordata grupului Czech Media Invest (CMI) pe tot parcursul tranzactiei privind achizitia activelor din segmentul radio pe care conglomeratul media international Lagardère Group le detinea in Europa Centrala si de Est.
***
Clifford Chance este prezenta in Romania din anul 2006 si opereaza in prezent sub denumirea Clifford Chance Badea. Biroul din Bucuresti este pe deplin integrat in reteaua globala si se implica in mod constant in tranzactii complexe de imprumuturi sindicalizate, finantari, restructurari, emisiuni de eurobonduri si de actiuni pe piete internationale de capital, instrumente financiare derivate, achizitii de companii de catre investitori strategici sau fonduri de private equity, proiecte de infrastructura si autostrazi, investitii imobiliare, precum si litigii si arbitraje interne si internationale.
Clifford Chance este una dintre cele mai importante firme globale de avocatura, cu pozitionare geografica si resurse semnificative pe cinci continente. Fiind un parteneriat pe deplin integrat la nivel global, cultura organizationala a Clifford Chance se bazeaza pe stilul de lucru abordabil, in echipa. Obiectivul casei de avocatura este de a depasi intotdeauna asteptarile clientilor sai, care provin din cele mai variate zone ale mediului corporatist (comercial, financiar si industrial), din sectorul guvernamental, institutii de reglementare, entitati comerciale si organizatii non-profit. Clifford Chance ofera clientilor sai consultanta juridica la cel mai inalt nivel, combinand standardele globale ale firmei cu expertiza specializata la nivel local.
Numele Clifford Chance apare in cele mai multe clasamente transfrontaliere Tier 1 din ghidul Chambers Global 2019, comparativ cu alte case de avocatura. Aceasta analiza independenta ia in considerare abilitatile juridice, conduita profesionala, calitatea serviciului oferit clientilor, gradul de cunoastere si experienta in ariile de practica. Ghidul Chambers Global 2019 confera Clifford Chance recunoastere la cel mai inalt nivel in ceea ce priveste amploarea expertizei si consecventa prin calitatea asistentei oferite la nivel global.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMTeraSteelCOVID-19ACAD
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
EURO-Constructii 2020
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere