CDS: Portofoliu vast de proiecte si noi planuri de dezvoltare, stabilite pentru 2023 |
Arhitectura & Proiectare Publicat de Elena Icleanu 13 Dec 2022 06:25 |
Concrete & Design Solutions (CDS) este o firma de proiectare care a ajuns la maturitate dupa 10 ani de eforturi sustinute, in care au fost construite echipe de specialisti, s-au pus la punct sisteme de management si au fost create proceduri de implementare. Acest fapt este revelat de portofoliul de proiecte variat si de cifra de afaceri. CDS a finalizat sau are in proces de finalizare proiecte de tipologii variate, printre care se afla lucrari tip, cu implementare nationala, cum ar fi crese pentru copii sau bazine didactice de inot, dar si spitale, parcari, hoteluri, piete, pasaje rutiere, terminale de aeroport si, nu in ultimul rand, stadioane. In 2022, activitatea companiei s-a inscris pe o traiectorie ascendenta continua, pe fondul cresterii cererii pe piata de proiectare, ca urmare a nevoii de proiecte finantate din fonduri europene. Managementul companiei considera si spera ca aceasta tendinta se va mentine cel putin pe parcursul anului viitor.
In ceea ce priveste dezvoltarea pietei de proiectare pe termen scurt si mediu, avand in vedere noul context al pietei, marcat de inflatie si cerere crescuta pe parea de proiecte finantate din fonduri europene, ing. Mihnea Crihan, Managing Partner la CDS, spune ca "atat timp cat vor exista mecanisme legale de compensare a cresterilor de pret, activitatile din domeniul proiectarii si constructiilor vor beneficia de efectul pozitiv ce decurge din implementarea Planului National de Redresare si Rezilienta (PNRR)". CDS nu resimte in mod direct impactul scumpirilor, dar depune eforturi concertate de optimizare a solutiilor proiectate, pentru a veni in sprijinul constructorilor care vor implementa aceste solutii. "Incercam in mod constant sa calibram simplitatea punerii in opera in raport cu costurile materialelor", a precizat reprezentantul Concrete & Design Solutions.
Avand in vedere ca portofoliul CDS de proiecte finalizate sau in desfasurare cuprinde intr-o foarte mare masura obiective publice, pentru care cerintele de proiectare nZEB sunt obligatorii, majoritatea proiectelor au implementate solutii de imbunatatire a performantei energetice si utilizeaza sisteme alternative de producere a energiei, aplicand directivele pentru constructii nZEB. "Aplicarea directivelor reprezinta o evolutie pozitiva si foarte necesara", argumenteaza ing. Mihnea Crihan.
In ceea ce priveste planurile pentru anul 2023, dar si pe termen lung, CDS are in plan consolidarea pozitiei pe piata prin contractarea permanenta de proiecte mari si cu perspective de finantare. "Concrete & Design Solutions trebuie sa isi consolideze pozitia pe piata de proiectare in constructii, prin: Calitate - imbunatatirea calitatii serviciilor prin punerea in valoare a experientei acumulate si instruirea constanta a echipelor de proiectanti; Dezvoltare - cresterea capacitatilor de management in cadrul echipelor multi disciplinare de proiectanti si a capacitatii de abordare cu succes a unei largi varietati de tipologii de proiecte; Seriozitate - prestarea serviciilor la un inalt nivel de profesionalism, care sa aduca aprecierea clientilor CDS", a explicat inginerul.
Principalele proiecte aflate in derulare
Stadionul Municipal Iasi
Beneficiar: Municipiul Iasi;
Stadiu: DTAC;
Regim de inaltime: S+D+P+3E;
Suprafata desfasurata: 67.167 mp;
Scurta descriere: Va avea 24.321 de locuri, precum si functiuni conexe - spatii comerciale, de alimentatie publica, parcare subterana.
Proiect national tip cresa, 40 de copii
Beneficiar: Compania Nationala de Investitii;
Stadiu: in executie;
Regim de inaltime: parter;
Suprafata desfasurata: 1.245 mp.
Proiect national tip cresa, 70 de copii
Beneficiar: Compania Nationala de Investitii;
Stadiu: in executie;
Regim de inaltime: parter;
Suprafata desfasurata: 1.766 mp.
Proiect national tip cresa, 110 copii
Beneficiar: Compania Nationala de Investitii;
Stadiu: in executie;
Regim de inaltime: parter;
Suprafata desfasurata: 2.409 mp.
Piata Norilor Bucuresti
Beneficiar: Primaria Sectorului 4;
Stadiu: in executie;
Regim de inaltime: P+1E;
Suprafata desfasurata: 3.440 mp.
Parcare de tip Park & Ride
Beneficiar: Primaria Sectorului 4;
Stadiu: in executie;
Regim de inaltime: P+1E+Terasa circulabila;
Scurta descriere: Va avea 352 locuri de parcare, din care 308 vor fi amenajate intr-un parcaj suprateran, 40 la nivelul solului si 4 pentru transportul public de persoane, un pavilion administrativ.
Ansamblu rezidential tip apart-hotel, Olimp
Beneficiar: La Reserva Naturala AG;
Stadiu: DTAC;
Regim de inaltime: S+P+6D;
Suprafata desfasurata: 16.055 mp;
Scurta descriere: Vor fi construite doua tronsoane, cu un numar total de 144 de unitati locative, si va fi amenajata o parcare subterana cu 62 de locuri.
Pasajul Unirii, Bucuresti
Beneficiar: Primaria Sectorului 4;
Stadiu: finalizat;
Suprafata desfasurata: 13.240 mp;
Scurta descriere: Au fost executate lucrari de reparatii, in scopul punerii in siguranta.
Spitalul Judetean de Urgenta Drobeta-Turnu Severin
Beneficiar: UAT Judetul Mehedinti;
Stadiu: in executie;
Regim de inaltime: S+P+5E+Eth;
Suprafata desfasurata: 20.780 mp;
Scurta descriere: Se executa lucrari de modernizare, recompartimentare a spatiilor interioare, reabilitare si cresterea eficientei energetice la Corpul C1. Capacitatea unitatii este de 457 de paturi.
Terminal Plecari Curse Externe, Aeroport Timisoara (Giroda)
Beneficiar: SN Aeroportul International Timisoara Traian Vuia SA;
Stadiu: in executie;
Regim de inaltime: P+2E;
Suprafata desfasurata: 11.755 mp.
Camin Studentesc Universitatea de Vest, Timisoara
Beneficiar: Universitatea de Vest;
Stadiu: in executie;
Regim de inaltime: S+P+4E; S+P+5E+Eth;
Suprafata desfasurata: 30.730 mp;
Scurta descriere: Noul camin studentesc va avea o capacitate de cazare de 902 locuri, iar in incinta vor fi amenajate o parcare subterana pentru 115 autoturisme si 55 de motociclete si una la nivelul solului, cu 44 locuri.
Proiect national tip bazin de inot didactic si agrement
Beneficiar: Compania Nationala de Investitii;
Stadiu: in executie;
Tip bazin: semiolimpic;
Numar de culoare inot: 6;
Numar spectatori: 124 de persoane;
Inaltime maxima cladire: 10,62 metri;
Tip acoperis: sarpanta, pentru eficientizarea volumului de aer tratat. Peste 80% din suprafata acoperisului indreptata spre sud, pentru cat mai multe panouri fotovoltaice si producerea de energie din surse regenerabile;
Facilitati: 38 de locuri de parcare, din care 4 pentru persoane cu dizabilitati, plus doua locuri parcare pentru microbuze; sala de forta si sala gimnastica, la etaj, cu vedere panoramica spre bazin.
Spitalul Clinic de Urgenta "Prof. dr. Agrippa Ionescu", Balotesti
Beneficiar: Serviciul Roman de Informatii;
Stadiu: DTAC;
Regim de inaltime: S+D+P+4E;
Suprafata desfasurata: 51.000 mp;
Scurta descriere: Spitalul va avea o capacitate de 410 paturi in regim de spitalizare continua si 26 de paturi pentru spitalizare zilnica, plus anexe, dar si o unitate de invatamant universitar si cercetare stiintifica, care va include sali de curs, plus un amfiteatru.
Arbo Residence, Mogosoaia
Beneficiar: North Development;
Stadiu: in executie;
Regim de inaltime maxim: S+D+P+11E;
Suprafata desfasurata: 160.000 mp;
Scurta descriere: Vor fi construite, in total, 8 imobile cu regim de inaltime cuprins intre P+1E si P+11E. Locuintele vor ocupa o suprafata desfasurata totala de 110.000 mp si spatiile comerciale din incinta, 3.500 mp. La demisol va fi amenajata o parcare cu o arie totala de 46.685 mp, cu 1.290 de locuri, iar alte 127 de locuri pentru parcare vor fi delimitate la nivelul solului.
|