Agenda Constructiilor
Luni, 05 Iunie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - EXPLAN elaboreaza documentatie tehnica pentru drum de ocolire oras Miercurea Ciuc
EXPLAN elaboreaza documentatie tehnica pentru drum de ocolire oras Miercurea Ciuc
Arhitectura & Proiectare Publicat de Stelian DINCA 29 Mar 2023 09:57
Primaria Municipiului Miercurea-Ciuc a semnat contractul pentru proiectarea unui inel de circulatie semicircular, care sa ocoleasca orasul prin vest respectiv localitatile invecinate Ciceu si Siculeni prin est. Proiectantul din Cluj-Napoca trebuie sa actualizeze vechiul studiu de fezabilitate si sa elaboreze proiectul tehnic. Varianta de ocolire de 16,9 km va face parte din viitorul drum de legatura cu autostrada A8 (Ungheni-Targu-Mures).
Costul estimat al variantei de ocolire este de peste 150 de milioane de euro. Contractul cu Explan SRL din Cluj-Napoca, in valoare de 18,33 milioane de lei, prevede actualizarea studiului de fezabilitate din 2010 (inclusiv actualizarea studiului de trafic din acel an), si elaborarea proiectului tehnic (PT), respectiv a documentatiei tehnice pentru obtinerea autorizatiei de construire (DTAC). Daca o serie de studii preliminare nu se vor dovedi necesare, iar avizele institutionale vor fi eliberate fara probleme, planurile vor fi gata in acest an.
Contractul dintre cele doua parti a fost semnat astazi in cadrul unei conferinte de presa. Primarul Korodi Attila a declarat: „Proiectul este unul vechi, scos din sertar datorita implicarii UDMR-ului in guvern. Prin semnarea contractului, punem bazele unei investitii complexe: acest tronson va deservi si viitorul parc industrial. Din acest motiv, suntem foarte multumiti ca a castigat licitatia o companie cu o experienta vasta.”
Silviu Tegzesiu si Petru Ciufudean, reprezentantii Explan SRL, au mentionat ca firma lor a proiectat si centura de ocolire a municipiului Cluj-Napoca (42 km).
Varianta de ocolire se va ramifica in apropierea intrarii in oras dinspre Sancraieni, va traversa un pasaj peste drumul european si calea ferata, apoi va urma raul Olt spre nord, ocolind Ciceu si Siculeni, urmand sa revina pe drumul european in apropierea comunei Siculeni. Studiul de fezabilitate va oferi un raspuns cu privire la modul in care se va gestiona sectiunea de ocolire deja construita. Studiul de trafic va oferi solutii privind numarul benzilor de circulatie care vor fi construite. Soseaua va include trei pasaje peste calea ferata, patru sensuri giratorii si patru poduri peste parauri. Lungimea totala al drumului este de 16,9 km, dintre care 6,9 km vor trece prin teritoriul municipiului.
Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va acoperi 98% din costuri, restul de 2% fiind acoperit din bugetul propriu al municipiului.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiVideoConfAC-iulALLBIMman and machinevailant
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
In curand apare editia
MAI 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 174 (Mai 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
leviatan
theda mar
grundfos
Ubitech
rigips
strabag nivel 1
CDS
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
Acvatot 2019
BALTIC
viarom
ERBASU CONSTRUCT
FRONTALE

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023