Agenda Constructiilor
Marti, 28 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - Noul Bauhaus European ajuta oamenii sa caute singuri solutii la probleme curente
Noul Bauhaus European ajuta oamenii sa caute singuri solutii la probleme curente
Arhitectura & Proiectare Publicat de AG&F 11 Apr 2024 11:04
Ministrul roman al Investitiilor si Proiectelor Europene, Adrian Caciu, a declarat miercuri, la Bruxelles, ca initiativa Noului Bauhaus European (NEB) a Comisiei Europene "se bucura de mare succes" in Romania si a vorbit despre proiectele din tara noastra deja implementate si in curs de implementare sub umbrela acestui concept, a transmis Agerpres.
"Conceptul Noului Bauhaus se bucura de un mare succes. In tara noastra, in primii doi ani de implementare a acestui concept, am avut cinci proiecte, iar acum mai mult de zece proiecte se afla pe masa mea spre a fi semnate, spre a fi contractate", a declarat ministrul Adrian Caciu la panelul de discutie "Exemple concrete: Povesti de succes ale NEB" din cadrul celei de-a doua editii a Festivalului Noul Bauhaus European, organizat de Comisia Europeana in colaborare cu Presedintia Belgiana a Consiliului Uniunii Europene
"Oamenii se tem de nou. Insa acest lucru nu este ceva nou, este ceva ce uneste trecutul cu viitorul. Viitorul nu poate exista fara trecut sau uitand trecutul, uitand traditiile si valorile. Fara acestea nu exista viitor. Dar prezentul si viitorul nu pot fi construite doar pe baza trecutului sau ramanand in trecut. Trebuie sa construim o noua societate, un nou mod de viata, pastrand in acelasi timp valorile trecutului, valorile tarii, ale regiunii, ale locuitorilor. Acest concept reuneste toate acestea. De aceea oamenii sunt foarte interesati. Localnicii sunt foarte interesati, autoritatile locale sunt foarte interesate", a spus oficialul roman.
Ministrul a adaugat ca, in viitor, sunt foarte importante adaptarea, dinamismul si punerea in practica a acestui tip de proiecte, amintind in acest sens importanta "flexibilitatii si obiectivelor Politicii de Coeziune, care vin in intampinarea nevoilor oamenilor, ale localnicilor, ale regiunilor si ale tarilor", prin crearea unei convergente. "Acest tip de dezvoltare a unor astfel de concepte va aduce convergente intre regiuni si un nou mod de viata", a spus el.
"Avem multa treaba de facut. Dar ceea ce vedem este ca oamenii doresc sa faca acest lucru, ca este o directie care ii determina pe oameni sa se implice, iar acest lucru este foarte important", a subliniat Adrian Caciu.
 
Foto: (c) Dana Purgaru/Agerpres
 
Intrebat daca s-a lovit de scepticism in tara noastra in ceea ce priveste implicarea si implementarea unor astfel de proiecte, Caciu a declarat ca intotdeauna vor exista persoane care "nu vor face nimic, care vor sta deoparte si vor critica". Insa, dupa cum a subliniat oficialul roman, aceste persoane nu reprezinta majoritatea. "Dezvoltarea tarilor si a regiunilor este realizata cu ajutorul oamenilor care se implica, iar acestia reprezinta majoritatea", a declarat cu optimism ministrul.
Printre participantii la evenimentul organizat in a doua zi a Festivalului NEB s-a numarat si comisarul european pentru Coeziune si Reforme, Elisa Ferreira.
"Cred ca atunci cand avem sansa de a ne fi prezentate exemple concrete privind modul in care este pus in practica un concept, si anume minunatul concept de Noul Bauhaus European, nu ar trebui sa irosim timpul oamenilor cu aspecte generale. Cred ca mult mai important este sa le vorbim despre lucruri concrete, pentru ca unul dintre conceptele subliminale ale miscarii Noul Bauhaus European este acela de a le insufla oamenilor care traiesc in diferitele regiuni ale Uniunii Europene, dar si din afara Uniunii Europene, acea incredere care ii va determina sa caute singuri solutii la problemele cu care se confrunta, astfel incat sa isi poata imbunatati spatiul in care traiesc si muncesc'', a spus oficialul european.
Pentru ca tinem atat de mult la ideea de a ne respecta diversitatea, cultura, traditiile, este foarte important sa invatam unii de la altii, spune Ferreira. ''Nu trebuie sa facem cu totii lucrurile la fel tot timpul, dar ne putem inspira din exemplele bune pe care le avem in jurul nostru", a sugerat ea.
Noul Bauhaus European a fost lansat in 2021 de Comisia Europeana pentru a transpune Pactul Verde European in schimbari concrete care sa imbunatateasca viata de zi cu zi a cetatenilor. Acesta aduce solutii sustenabile pentru transformarea in bine a mediului construit si a stilurilor de viata in cadrul tranzitiei ecologice, combinand durabilitatea cu un design bun care necesita mai putin carbon, conform organizatorilor.
Programul celei de-a doua editii a Festivalului Noul Bauhaus European poate fi consultat aici
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMhiltiALLBIMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ness project
Ubitech
quadratum
CDS
CONCEPT STRUCTURE
viarom
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
konsent
siniat
EDIT-Structural
Acvatot 2019
rigips
MAKITA
strabag nivel 1
concelex
noark
leviatan

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
econet
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander