Agenda Constructiilor
Vineri, 04 Decembrie 2020
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - OAR a lansat Agenda Urbana, platforma de comunicare pentru dezvoltarea Capitalei
OAR a lansat Agenda Urbana, platforma de comunicare pentru dezvoltarea Capitalei
Arhitectura & Proiectare Publicat de Elena Icleanu 16 Oct 2020 05:38
Filiala Bucuresti a Ordinului Arhitectilor din Romania (OAR Bucuresti) a elaborat Agenda Urbana, o platforma online de dialog intre specialisti, autoritatile locale si bucuresteni pentru dezvoltarea armonioasa a Capitalei. Proiectul a fost lansat in cadrul Anualei de Arhitectura Bucuresti 2020 si isi propune sa aduca in discutie 10 teme importante pentru locuitorii Capitalei.
"Temele sunt intrinsec legate de profesia de arhitect si de sensul ei pentru oras. Ele se refera la calitatea vietii in oras in relatie cu calitatea spatiului construit, la felul in care traim orasul, la modul in care putem contribui impreuna - arhitecti, locuitori, edili, investitori - in a-l trai mai bine. Ne propunem ca aceasta platforma sa ramana un loc de intalnire intre bucuresteni si arhitectii din Bucuresti, pentru ca numai prin dialog pot fi cu adevarat intelese situatiile actuale, iar schimbarile de care avem nevoie pot fi dezbatute, amendate si insusite atat de de locuitori, cat si de administratiile care le vor putea apoi implementa in beneficiul real al intregului oras", spune arh. Irina Melita, vicepresedinte OAR Bucuresti si coordonatoarea proiectului.
Cele 10 teme se refera, astfel, la:
  1. Politici urbane si strategii pe termen lung;
  2. Patrimoniu;
  3. Spatii verzi;
  4. Mobilitate si accesibilitate;
  5. Risc seismic;
  6. Comunitati si cartiere;
  7. Administratie transparenta, eficienta si incluziva;
  8. Concursul de solutii si calitatea orasului;
  9. Cartografierea digitala a orasului;
  10. Arhitectul si orasul.
"Impreuna cu profesionisti din domenii precum arhitectura si urbanism am reusit sa realizam o platforma de informare pentru bucuresteni care aduce in discutie aspecte ce tin de calitatea vietii si a mediului construit. Pe langa informarea cetatenilor, OAR Bucuresti isi propune sa faciliteze un dialog constructiv pe agenda publica locala cu privire la consilierea pe care institutia si colaboratorii proiectului Agenda Urbana ar putea sa le ofere pe cele 10 teme identificate. Credem ca se pot gasi solutii eficiente daca inlesnim o colaborare si un dialog intre specialisti, autoritatile locale si bucuresteni. Lansarea platformei Agenda Urbana reprezinta, astfel, si reafirmarea deschiderii noastre fata de administratia locala si cetatenii locuitori ai capitalei de a ne pune la dispozitie expertiza si reteaua de colaboratori profesionisti pentru a contribui activ la imbunatatirea calitatii vietii si a mediului construit bucurestean", a precizat Emil Ivanescu, presedintele OAR Bucuresti.
Fiecare tema identificata este prezentata in cadrul platformei Agenda Urbana in doua moduri diferite: o scurta animatie explicativa, insotita de informatii, date statistice si exemple de bune practici din alte orase europene.
Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulALLBIMAUTODESKCOVID-19elmas_1oct
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
hilti
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
rigips
strabag nivel 1
ssab ag antrepriza generala

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
AHK 2018
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere