Agenda Constructiilor
Miercuri, 17 August 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - OAR lanseaza in consultare Planul National de Dezvoltare Profesionala Continua
OAR lanseaza in consultare Planul National de Dezvoltare Profesionala Continua
Arhitectura & Proiectare Publicat de Elena Icleanu 03 Feb 2022 14:30
Ordinul Arhitectilor din Romania (OAR) supune procedurii de transparenta decizionala Planul National de Dezvoltare Profesionala Continua. Planul isi propune sustinerea procesului de elevare si actualizare continua a cunostintelor arhitectilor, precum si a formelor de exercitare a profesiei, avand ca scop final cresterea calitatii arhitecturii, prin practicarea responsabila, competenta si calificata a profesiei.
"In acord cu indrumarile Consiliului Arhitectilor din Europa (ACE) si ale Uniunii Internationale ale Arhitectilor (UIA), dezvoltarea profesionala continua a arhitectilor este considerata a fi de interes public si profesional, fiind relevanta pentru practica pe termen mediu si lung a arhitecturii", spun reprezentantii OAR.
Pe langa alinierea la tendintele europene in domeniu, Planul National pentru Dezvoltarea Profesionala Continua a membrilor OAR a fost elaborat pentru a pune in aplicare urmatoarele prevederi:
● art. 22 lit. (a), (b) din Directiva 2005/36/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 7 septembrie 2005 privind recunoasterea calificarilor profesionale, cu modificarile aduse de Directiva 2013/55/UE din 20 noiembrie 2013;
● art. 21 lit. (d) din Legea nr. 184 din 12 aprilie 2001 privind organizarea si exercitarea profesiei de arhitect - republicata;
● prevederile Regulamentului de organizare si functionare a Ordinului Arhitectilor din Romania privind perfectionarea pregatirii profesionale a membrilor OAR.
In sedinta din 13 decembrie 2021, Consiliul National OAR a decis continuarea procesului de avizare a Planului de Dezvoltare Profesionala Continua al Ordinului Arhitectilor din Romania, elaborat de catre grupul de lucru constituit in acest sens la inceputul prezentului mandat.
Elaborarea Planului National de Dezvoltare Profesionala Continua este o obligatie OAR, conform Acordului UIA privind Standardele Internationale de Profesionalism in Practica de Arhitectura, si una dintre sarcinile organizatiei, conform Art. 2,(2), c) din Regulamentul nr. 1403/1 din 30 Iunie 2018 de organizare si functionare a Ordinului Arhitectilor din Romania.
Documentul a fost realizat pornind de la variantele anterioare ale planului, care nu au fost insa adoptate de catre organizatie. Avand in vedere si observatiile anterioare, principalele principii care au stat la baza acestui plan sunt:
● DPC este optional si se realizeaza si prin alte forme de instruire sau educatie non-formala;
● Se adreseaza tuturor membrilor OAR, indiferent de forma de exercitare a profesiei, de domeniul de activitate sau de etapa profesionala din cariera acestora;
● Subliniaza beneficiile pentru participanti.
Documentul supus procedurii de transparenta decizionala poate fi consultat aici.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMTERAPLASTVideoConfAC-iulAUTODESK
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
BMI_Icopal
strabag nivel 1
CELCO 2020
hidroplasto
leviatan
Ubitech
rigips
ERBASU CONSTRUCT
FRONTALE
hilti
MAKITA
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
viarom

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere