Agenda Constructiilor
Sambata, 22 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - ONE Design: Adaptabilitate si unitate, cuvinte-cheie la 20 de ani de activitate
ONE Design: Adaptabilitate si unitate, cuvinte-cheie la 20 de ani de activitate
Arhitectura & Proiectare Publicat de Elena Icleanu 11 Ian 2023 06:25
One Design, societate de proiectare cu actionariat privat, integral romanesc, aniverseaza, in 2023, doua decenii de activitate, perioada in care obiectivul declarat al arhitectilor a fost sa aduca plus valoare pe piata romaneasca de arhitectura. "Timpul a trecut, experienta s-a acumulat, tendintele s-au schimbat si adaptat vremurilor, iar ceea ce am reusit sa facem ramane la latitudinea celor care fac analize", spun arh. urb. Alexandru-Cristian Balan (foto) si arh. urb. Paul Samsonescu, fondatorii companiei. 
Cei doi arhitecti numesc aceasta perioada de existenta "primii 20 de ani" si declara ca nu se vor opri din dezvoltare curand, mai ales ca in anii de pandemie si inceputul de recesiune economica au reusit sa-si gaseasca punctele de sprijin, sa-si indentifice valorile si sa investeasca in oameni.
"Am inteles, inca de la inceput, ca orice afacere se bazeaza in primul rand pe resursa umana, pentru ca mai apoi sa conteze celelalte resurse, ce pot fi achizitionate contra unor sume. In schimb resursa umana, si mai ales cea de calitate se creeaza, se educa si se dezvolta in timp, de aceea investim constant in oamenii nostri in speranta ca vor atinge noi niveluri de dezvoltare si vor performa din ce in ce mai bine, adaptandu-se la conditiile socio-economico-politice ale societatii in care traim", au subliniat reprezentantii One Design.
Fondatorii companiei de arhitectura considera ca unul dintre cuvintele-cheie care ii definesc este "adaptabilitatea" la orice inseamna climatul inconjurator, atat natural, cat si antropic, social, economic etc. "Ne adaptam cerintelor pietei, doleantelor, criteriilor de selectie sau de performanta. Practic, suntem acolo, in piata tot timpul, adaptandu-ne pentru fiecare etapa", au subliniat arhitectii.
 
 
 
O alta caracteristica definitorie a specialistilor One Design este "mobilitatea", fiind acolo unde sunt solicitati, prezenti la ore de neimaginat, facand intr-un timp scurt foarte multe, transformand imposibilul in posibil si oferind siguranta partenerilor si clientilor. "In primii 20 de ani am fost alaturi de fiecare dintre cei cu care am interactionat, oferindu-le suportul necesar si chiar mai mult, pentru a-si materializa proiectele si dezideratele. Si culmea, de cele mai multe ori am reusit", au mai spus reprezentantii One Design.
Nu in ultimul rand, specialistii spun ca ii defineste "unitatea". "«Unitate» este un cuvant atat de mare, cu conotatii atat de solemne si poate chiar patriotice, dar unitatea in gandire, unitatea in trairi, unitatea in actiuni ne-au determinat sa ramanem pe aceeasi directie an dupa an, infruntand diverse situatii, probleme si identificand solutii de a le depasi, intelegand ca doar impreuna putem fi puternici si ca acolo unde mai multe capete gandesc sunt sanse ca rezultatul sa fie satisfacator, raspunzand cat mai multori cerinte si acoperind cate putin si totusi cat mai mult din doleantele solicitantului.
In primii 20 de ani am reusit sa ne gasim un drum, sa cream un model de business, poate greu de reprodus datorita multor factori, ne-am identificat ca imainge, pozitie in piata, mod de abordare si cel mai important prin livrabilul nostru, care nu reprezinta proiectul, ci reusita in sine, indeplinirea visului, atingerea obiectivului, satisfactia castigarii unui pariu cu sine insusi. Pentru toate aceste rezultate ne declaram incantati si nu ne oprim din evolutie", au subliniat arh. urb. Alexandru-Cristian Balan si arh. urb. Paul Samsonescu, fondatorii One Design.
Arhitectii au adaugat ca primii 20 de ani au fost despre asezare, despre a-si stabili pozitia corespunzatoare pentru etapa viitoare, iar urmatorii 20 de ani vor fi despre evolutie si inscrierea rezultatelor profesionale in etape istorice ale dezvoltarii arhitecturii, urbanismului si ingineriei in anumite regiuni ale tarii.
 
ABONARE REVISTEALLBIMSISECAMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
siniat
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
concelex
ness project
CDS
Acvatot 2019
MAKITA
strabag nivel 1
theda mar
quadratum
viarom
konsent
leviatan
noark
rigips
BogArt

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
top 500
ef-de-n
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander