Agenda Constructiilor
Miercuri, 21 Februarie 2024
Frontale
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - TIMISOARA: A fost aprobat noul Plan Urbanistic General al municipiului
TIMISOARA: A fost aprobat noul Plan Urbanistic General al municipiului
Arhitectura & Proiectare Publicat de AG&F 19 Oct 2023 08:33
Noul Plan Urbanistic General (PUG) al Timisoarei a fost aprobat marti, 17 octombrie 2023, in cadrul sedintei de plen a Consiliului Local. Prin aceasta documentatie complexa sunt stabilite regulile de urbanism pentru intregul oras, acolo unde nu exista alte Planuri Urbanistice Zonale, precum si directiile majore de dezvoltare a orasului. Administratia locala aduce prin noul PUG reguli pentru o dezvoltare armonioasa, coerenta si durabila. "Acest proiect a vazut trei primari si patru consilii locale. Noi suntem cei care au onoarea sa duca acest document la bun sfarsit si sa faca posibil un nou inceput in planificarea strategica a orasului. Acum trei ani, cand am venit eu in primarie, PUG-ul era «blocat», iar contractul a fost suspendat. Au lipsit trei avize importante. In ultimii doi ani, domnul arhitect sef, Gabriel Almajan, impreuna cu proiectantii si cu echipa de la Directia de Urbanism au lucrat foarte mult ca sa rezolve aceste probleme”, a spus primarul Dominic Fritz.
Printre obiectivele principale ale noului PUG se numara corectarea reglementarilor anterioare, care au fost fie insuficiente, fie au dus la o dezvoltare necorelata si lipsita de armonie. Au fost introduse reguli clare si detaliate pentru toti, astfel incat procesul de avizare a proiectelor mai putin complexe sa fie simplificat. "Acum avem o baza foarte buna, care poate fi imbunatatita si actualizata periodic. In acelasi timp, noul PUG vine cu o simplificare birocratica pentru cei care vor sa investeasca in Timisoara. Unele investitii se pot face fara PUZ, direct prin autorizatie de construire, mai ales pentru proiecte rezidentiale de marime medie. Ma bucur ca acest proiect a trecut cu voturile tuturor celor trei partide mari din Consiliul Local Timisoara, USR, PNL si PSD. Exista totusi un consens responsabil pentru o dezvoltare sanatoasa a Timisoarei”, a mai declarat primarul Dominic Fritz.
Ultimul Plan Urbanistic General a fost aprobat in urma cu 21 de ani, prin HCL 157/2002 si s-a bazat pe date urbanistice din anul 1993.  Termenul de valabilitate initial a fost de 5 ani si a fost extins de mai multe ori. Ultimul termen de valabilitate ar fi fost decembrie 2023. Dupa sedinta de Consiliu Local de ieri, Timisoara are un nou Plan Urbanistic General, primul in format digital.
Noul PUG este disponibil aici.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGALLBIMLiebherABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 179 (Noiembrie-Decembrie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
top 500
top 500
top 500
concelex
viarom
noark
quadratum
MAKITA
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
CDS
rigips
theda mar
leviatan
strabag nivel 1
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
FRONTALE

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
econet
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu