Agenda Constructiilor
Marti, 24 Decembrie 2024
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - UNITH2B: Anul 2023 va aduce noi oportunitati si provocari pentru activitate
UNITH2B: Anul 2023 va aduce noi oportunitati si provocari pentru activitate
Arhitectura & Proiectare Publicat de Elena Icleanu 15 Mar 2023 06:25
Diversificarea portofoliului de proiecte, identificarea si exploatarea de noi oportunitati de afaceri, colaborarea cu parteneri strategici, formarea continua a unui personal competent, sustinerea inovatiei si implementarea tehnologiilor moderne sunt doar cateva dintre directiile de dezvoltare ale companiei UNITH2B Architects, birou de proiectare de arhitectura si project management. Societatea isi consolideaza permanent portofoliul de proiecte din domeniile educational, medical si sportiv/ de agrement, sectoare in care beneficiaza de expertiza consistenta, dar si in segmentele rezidential si comercial. In acest moment, compania elaboreaza si acorda asistenta tehnica pentru proiecte si lucrari in 16 orase.
"Romania se dezvolta si suntem mandri ca facem parte din aceasta dezvoltare. Anii urmatori vor intra in folosinta cetatenilor proiecte de calitate pe educatie, campusuri, scoli si gradinite, cu cartiere rezidentiale aferente, gandite omogen si beneficiind de spatii verzi extinse si de calitate. Pe domeniul medical, finantarea din partea Uniunii Europene, dar si din bugetele locale, va da suport pentru construirea de spitale si clinici noi, dar si pentru modernizari relevante ale celor existente, o arie de competenta importanta. Facilitatile sportive si de agrement, spatiile verzi, parcurile si gradinile urbane sunt intotdeauna prezente in si langa proiectele noastre. Le consideram indispensabile pentru calitatea vietii urbane si aducem toata expertiza noastra pentru a crea proiecte durabile, finantabile sustenabil si cu mentenanta cat mai redusa, ca sa ajutam clientii sa reduca costurile pe durata de exploatare si riscurile aferente in mentinerea acestora", a declarat arh. Hildegard Helene Brandl, Managing Partner la Unith2B.
Activitatea biroului de arhitectura a continuat sa evolueze in 2022, ca anvergura de proiecte si valori de investitii, in directia trasata in anii anteriori, marcata de proiecte tot mai complexe si abordarea unor noi tipologii. Arhitectii sunt increzatori ca anul 2023 va aduce noi oportunitati si provocari pentru activitate.
 
 
"Ne concentram, in continuare, pe livrarea de proiecte de calitate superioara, plus valoare si inovatoare pentru clientii nostri. Ne pasioneaza sa activam intr-un domeniu atat de deosebit, care combina elemente de arhitectura, design, arta, inginerie, tehnologii, santiere, materiale infinite si oameni din profesii atat de diferite, complexe, dar totodata complementare. Zicea Winston Churchill: «Noi modelam cladiri, care la randul lor ne modeleaza pe noi». Bine spus, e o mare responsabilitate si totodata, o mare provocare, iar noua ne plac provocarile", a precizat Hildegard Brandl.
 
Locuintele anulu 2023: inteligente, eficiente energetic si cu design minimalist
Potrivit reprezentantei Unith2B, in sectorul rezidential din ultimii ani se remarca o tendinta catre case inteligente, cu tehnologii smart-home integrate, precum sisteme de control al temperaturii, iluminatului si al securitatii. In plus, se doreste o orientare catre un consum mai redus de energie, prin utilizarea de materiale eficiente energetic, sisteme de incalzire si racire eficiente si design orientat catre energia verde, precum panourile solare. In ceea ce priveste compartimentarile, se doreste un design deschis, cu spatii multifunctionale, precum zone de lucru integrate in living si bucatarii. De asemenea, se cauta o integrare cat mai mare cu exteriorul, prin utilizarea de ferestre mari, terase si gradini. In ceea ce priveste designul interior/ exterior, tendintele actuale se orienteaza catre un design minimalist, cu linii simple si curate, alaturi de materiale naturale precum lemnul, piatra sau sticla. In concluzie, proiectele noi de locuinte sunt orientate catre eficienta energetica, design deschis si un stil minimalist, cu accent pe tehnologie smart si integrare cu natura", a explicat Hildegard Brandl.
In ceea ce priveste cererea pentru locuinte eficiente energetic, arhitecta spune ca in ultimii doi ani aceasta a crescut considerabil. Criza de energie si obligativitatea de a proiecta cladiri NZEB au crescut gradul de constientizare asupra importantei eficientei energetice, ceea ce a rezultat intr-o evolutie a cererii pentru astfel de cladiri.
 
 
 
"In general, noile proiecte de constructii cu eficienta energetica ridicata sunt bine primite, deoarece ofera un mediu mai sustenabil si mai economic, atat in ceea ce priveste costurile de intretinere, cat si impactul asupra mediului. De asemenea, acestea sunt considerate a fi mai confortabile si mai sanatoase decat cele conventionale, deoarece ofera un mediu intern mai controlat si mai sigur din punct de vedere al calitatii aerului si al temperaturii. Cu toate acestea, unele persoane pot fi rezervate fata de noile tehnologii sau pot fi necesare investitii suplimentare in comparatie cu cladirile traditionale, dar acestea sunt adesea compensate prin economiile pe termen lung si de scaderea impactului asupra mediului. In concluzie, cererea pentru cladiri cu eficienta energetica ridicata este in crestere, iar noile proiecte sunt primite cu interes de catre clienti si sunt considerate o oportunitate de a oferi un mediu mai sigur si mai sanatos, de a reduce costurile si de a contribui la protejarea mediului", a mai precizat Hildegard Brandl.
Dupa o scadere a cererii pentru proiecte rezidentiale in perioada restrictiilor (2020, 2021), arhitecta spune ca piata s-a stabilizat in 2022 si ca este inca devreme a anticipa directia de dezvoltare a acestui segment in 2023.
"Compania noastra incearca sa gestioneze aceste efecte prin diversificarea portofoliului de proiecte si prin adaptarea la cerintele pietei. In aceasta situatie, am reusit sa mentinem un portofoliu sigur si sa obtinem noi cereri de proiectare. Speram ca acest trend pozitiv se va continua si in anul 2023", a adaugat reprezentanta Unith2B.
***
Hildegard Brandl este membra a Camerei de Comert si Industrie Romano-Germana (AHK) si liderul proiectului "Antreprenoresti - Adopta un sat". De asemenea, Hilde este presedinte al organizatiei Oamenilor de afaceri PNL Bucuresti si coordonator al Comisiei Nationale pentru Mediul de Afaceri a PNL. In calitate de membru fondator si membru al consiliului de administratie al Asociatiei Societatilor de Arhitectura din Romania (ASAR), ea promoveaza politici publice si sprijina simplificarea legislatiei in sectorul constructiilor. In arhitectura, lucrarile UNITH2B au fost laureate cu premii de excelenta atat in Romania, cat si in Germania.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGSISECAMABONARE REVISTEALLBIMhiltiTotalEnergies
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
CDS
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
noark
quadratum
rigips
EURO BUILD
theda mar
konsent
strabag nivel 1
AED
VEGO
MAKITA
concelex
EDIT-Structural
SIGM
leviatan
BogArt
ELECTROGRUP
GEWISS
Ubitech
DRS
Arduro
SSAB

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<