RINGHEL (Procesio): Sistemul low-code/no-code, noua tendinta in industria software |
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 15 Iul 2020 09:55 |
RINGHEL, companie software cu ADN 100% romanesc si potential de a deveni unicorn, a decis listarea pe platforma SeedBlink, miercuri, 15 iulie, ca un prim pas in finantarea noului sau proiect, PROCESIO.
Gandita ca o platforma SaaS, PROCESIO permite oricarui angajat, din orice companie, fara abilitati de programare sa asambleze componente software ready-made, pentru a crea aplicatii noi care sa ajute la eficientizarea activitatii individuale, la nivel de departament sau chiar organizatie.
Mihai Darzan, CEO of Ringhel: „Finantarea prin SeedBlink ar urma sa asigure continuarea dezvoltarii proiectului PROCESIO intr-un ritm accelerat si pregatirea sa pentru lansarea comerciala in martie 2021. Din discutiile avute pana acum cu mai multi potentiali investitori, stim ca interesul pentru tehnologia pe care o dezvoltam este mare. Drept urmare, este foarte probabil ca runda de investitii sa se finalizeze repede iar cererea sa fie mai mare decat ne asteptam.”
Sistemul low-code/no-code dupa care functioneaza PROCESIO reprezinta nu doar noua viziune a fondatorilor RINGHEL, dar si o tendinta globala care va creiona viitorul industriei software ce se confrunta in prezent cu o acuta lipsa de resurse umane. Potrivit diverselor studii realizate la nivel global, ar fi nevoie de 50 de ani de acum inainte ca toate nevoile de software la nivel global sa fie indeplinite cu forta de munca IT disponibila in prezent in intreaga lume.
Simplificarea software-ului va conduce la adoptia sa pe scara tot mai larga, iar noul sistem low-code/no-code va permite companiilor din orice domeniu sa degreveze departamentele IT, sa dezvolte proiecte tehnologice mult mai rapid, ceea ce le va ajuta nu doar sa creasca productivitatea, dar si sa diminueze masiv asa-numitul time-to-market, timpul in care pot sa ofere pe piata produse sau servicii noi. Potrivit companiei de cercetare Gartner, pana in 2024, 65% din dezvoltarea software se va realiza in sistemul low-code iar adoptia acestui tip de platforme va creste cu 50% de la an la an. Potrivit Forrester, piata globala a platformelor low-code/no-code a fost de 6,5 miliarde USD in 2019 si poate ajunge in urmatorii doi ani la 21,2 miliarde USD.
RINGHEL si-a inceput activitatea in 2014, dezvoltand pana in prezent o suita complexa de aplicatii pentru gestionarea activitatii operatorilor de energie electrica si gaze. Compania are parteneriate cu peste 50% dintre companiile de furnizare a energiei electrice din Romania si mai mult de 20% dintre furnizorii de gaze naturale. Incepand din 2018, compania si-a extins activitatea si in Serbia.
|