Agenda Constructiilor
Duminica, 25 Octombrie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - VOLVO: Conectarea utilajelor la sistemul CareTrack creste eficienta in exploatare
VOLVO: Conectarea utilajelor la sistemul CareTrack creste eficienta in exploatare
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 01 Oct 2019 07:15
Volvo CE ofera o multitudine de tehnologii noi si servicii menite sa ajute firmele cliente sa isi reduca cheltuielile cu combustibilul si, astfel, sa devina mai ecologice.
Combustibilul constituie una dintre cele mai mari cheltuieli pentru majoritatea firmelor de constructii. Volvo CE si-a echipat utilajele cu tehnologie care economiseste combustibil, oferind totodata diferite servicii menite sa faciliteze economia de combustibil. Reducerea consumului de combustibil prin imbunatatirea eficientei ajuta firmele sa economiseasca bani si, in acelasi timp, sa isi reduca impactul asupra mediului inconjurator. Fiecare litru de combustibil economisit este echivalent cu 2,6 kg de dioxid de carbon care altfel ar fi fost eliberat in atmosfera.
1. Functia de aducere automata la ralanti
Functia de aducere automata la ralanti cu care sunt prevazute utilajele Volvo reduce consumul de combustibil prin comutarea automata a motorului la setarea de ralanti cu turatie inalta dupa cinci secunde de inactivitate. Aceasta reduce turatia motorului, economisind combustibil. Setarea implicita pentru functia de aducere automata la ralanti este de cinci secunde, dar poate fi schimbata pentru a se activa dupa trei pana la douazeci de secunde de inactivitate. Operatorul trebuie doar sa atinga o maneta de comanda sau o pedala de picior pentru a readuce motorul la modul normal de functionare si putere maxima. Aceasta functie imbunatateste eficienta consumului de combustibil fara a reduce, insa, productivitatea utilajului.
2. Functia de oprire automata a motorului
Functia de oprire automata a motorului actioneaza in mod foarte asemanator functiei de aducere automata la ralanti. Insa, in loc sa comute in modul de functionare la ralanti, motorul utilajului se va opri dupa cinci minute de inactivitate. Dupa patru minute de inactivitate, utilajul va emite o avertizare timp de 60 de secunde, pentru a anunta operatorul ca motorul se va opri. Dupa expirarea acestei perioade de saizeci de secunde, motorul utilajului se va opri. Aceasta functie ajuta la reducerea emisiilor atunci cand utilajul este inactiv. Durata de inactivitate a unui utilaj poate fi de 40-60% din timpul de functionare, ceea ce contribuie semnificativ la consumul de combustibil.
3. Modul ECO
Multe firme ofera un mod eco ca dotare pentru utilajele pe care le produc insa, de obicei, acesta reduce turatia motorului cu doar 10%. Modul eco oferit de Volvo CE controleaza debitul pompei pentru a evita supraalimentarea cu inertie a supapelor de siguranta, permitand mentinerea unui nivel maxim de eficienta in sapare si pivotare. Acesta reduce pierderea de debit si presiune si imbunatateste controlul debitului pompei, ducand la o imbunatatire cu 5% a eficientei. Spre deosebire de modul eco oferit de alte firme, eficienta este sporita fara a reduce puterea utilajului.
4. Raportul privind eficienta consumului de combustibil
Rapoartele Volvo privind eficienta consumului de combustibil utilizeaza date furnizate de sistemul telematic CareTrack, fiind de mare ajutor in maximizarea eficientei consumului de combustibil al utilajelor clientilor. Senzorii utilajului monitorizeaza consumul de combustibil si algoritmii predefiniti de Volvo compileaza in mod automat rapoarte, care sunt prezentate intr-un format PDF usor de citit. Clientul nu trebuie sa isi iroseasca timpul analizand date complicate, putand in schimb, in mod rapid si cu claritate, identifica domeniile in care poate fi imbunatatita eficienta consumului de combustibil, stabili obiective si monitoriza progresul utilajelor.
5. Instruirea ECO a operatorilor
Programul de instruire Eco a operatorilor oferit de Volvo ajuta operatorii experimentati sa inteleaga cum pot utiliza utilajul in mod mai eficient. Programul isi concentreaza atentia pe consumul de combustibil in timpul mersului in gol, planificand cele mai eficiente metode de lucru si de corectare a modului de operare si manevrare a utilajelor. Instruirea Eco a operatorilor poate reduce consumul de combustibil al firmelor cu pana la 50%.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulelmas_1octCOVID-19AUTODESKALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
rigips
CELCO 2020
strabag nivel 1
Acvatot 2019
ssab ag antrepriza generala
hilti
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere