Agenda Constructiilor
Sambata, 02 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - Alukönigstahl: Echoes & Up, in atentia arhitectilor si specialistilor in fatade
Alukönigstahl: Echoes & Up, in atentia arhitectilor si specialistilor in fatade
Expozitii & Conferinte Publicat de AG&F 27 Iun 2023 13:03
Evenimentele Echoes & UP, organizate de Alukönigstahl, au avut loc saptamana trecuta, fiind denumite astfel pentru ca s-au dorit a fi ecouri ale expozitie BAU 2023 si UP deoarece au fost prezentate o serie de concepte si masuri pentru dezvoltarea constructiilor intr-o directie sustenabila, anume reducerea amprentei de carbon. 
"Am avut placerea sa ne intalnim la Cluj si Bucuresti cu numerosi arhitecti, fatadieri si project manageri interesati de solutiile efective, practice pentru realizarea dezideratelor din Green Deal-ul european. Tema principala a evenimentului, decarbonizarea constructiilor, a fost abordata din doua puncte de vedere, al constructorului si al furnizorului de solutii, dar concluzia a fost ca , este posibil, cu metode precise, efort colectiv si cu implicare sa atingem in viitor dezideratele decarbonizarii constructiilor", au precizat reprezentantii Alukönigstahl.
Unul dintre invitatii companiei a fost Marius Soflete - inginer constructor, proiectant specializat de case pasive, dulgher de ocazie si creator de continut online, caruia ii plac cifrele, diagramele si formulele, dar la fel de mult ii plac lemnul si constructiile sustenabile. In prezentarea sa, specialistul a subliniat legatura dintre actiunile necesare pentru atingerea standardului de constructie NZEB si controlul emisiilor de cabon. Pe scurt, cei patru pasi sunt: termoizolarea casei, alegerea ferestrelor si montajul lor corect, utilizarea unor instalatii care economisesc energie si instalarea unor sisteme producatoare de energie. 
"Noi, compania Alukönigstahl, ca furnizor de solutii si sisteme arhitecturale, ii insotim pe partenerii nostri pe drumul catre un viitor neutru din punct de vedere al emisiilor de CO₂. Cu Schüco Carbon Control, venim in ajutorul arhitectilor, constructorilor, operatorilor si investitorilor sa indeplineasca cerintele legale din ce in ce mai mari si cerintele de sustenabilitate cerute de clienti, sa gaseasca solutii competitive, adaptate cu precizie, pentru licitatii din ce in ce mai complexe", au adaugat reprezentantii Alukönigstahl.
Schüco Carbon Control face controlabila decarbonizarea anvelopei cladirii. Principiul modular permite reducerea la minimum a emisiilor de CO₂ in functie de obiect in toate fazele de constructie - planificare, constructie, exploatare si reciclare. "Cu gama noastra extrem de larga de solutii de la Schüco, care combina produsele si serviciile de reducere a emisiilor de CO₂, ii sprijinim in mod activ pe cei implicati in procesul de constructie de-a lungul intregului ciclu de viata al unei cladiri in respectarea cerintelor reglementarilor in materie de constructii in cadrul politicii climatice", au mai precizat specialistii de la Alukönigstahl.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
rigips
FRONTALE
concelex
MAKITA
Acvatot 2019
strabag nivel 1
viarom
noark
theda mar
leviatan
Ubitech
CDS

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander