Agenda Constructiilor
Marti, 23 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - Asset Management va investi 41 milioane euro in doua proiecte rezidentiale
Asset Management va investi 41 milioane euro in doua proiecte rezidentiale
Info-Santiere Publicat de AG&F 11 Ian 2024 17:29
Cu o experienta de peste 18 ani pe piata romaneasca de real estate, dezvoltatorul si investitorul imobiliar Asset Management Corporation – sau, pe scurt, AmCorp – incepe anul 2024 in forta, anuntand startul vanzarilor pentru doua ansambluri rezidentiale „verzi” din portofoliul sau de proiecte proprii, ce urmeaza a fi dezvoltate sub brandul Sol Residences. Cu o valoare investitionala cumulata estimata, in momentul de fata, la circa 41 de milioane de euro, acestea sunt amplasate in doua localitati de interes din zona metropolitana a Capitalei, respectiv Crevedia si Domnesti, si ofera posibilitatea achizitionarii de loturi de casa, la preturi ce pornesc de la 8.500 de euro si suprafete de la 300 de metri patrati. 
Ulterior achizitiei terenului, proprietarul va putea alege intre diferite modele de casa puse la dispozitie de catre dezvoltator, special concepute pentru a indeplini normele nZEB. Intregul proces de avizare si constructie propriu-zisa poate fi gestionat de catre companie, in numele clientului, aceasta varianta de project management fiind cu circa 20% mai avantajoasa pentru utilizatorul final comparativ cu achizitia "clasica”, a produsului finit, de la dezvoltator. Clientii se vor putea bucura, astfel, de toate avantajele construirii unei locuinte pe cont propriu – evitand, insa, in acelasi timp, inconvenientele necunoasterii tuturor procedurilor pe care o asemenea initiativa le presupune.  
 
 
"Data fiind experienta noastra extinsa din domeniul imobiliarelor, constructiilor si  energiei, inclusiv in materie de consultanta, suntem constienti ca tehnologiile si cladirile «verzi» vor dicta viitorul real estate-ului global si local. De aceea, am decis sa facem un pas inainte in drumul catre consumatorul final, oferindu-i acestuia o oportunitate foarte practica de a se alatura unor comunitati special concepute pentru a oferi un stil de viata sustenabil. Asta atat datorita integrarii celor mai noi tehnologii de producere a energiei regenerabile, cat si atentiei acordate componentei de mediu in general, in cadrul proiectelor noastre marca Sol Residences.” a declarat Maria Iancu, Head of Business Development AmCorp.
Sol Residences Crevedia este un ansamblu rezidential de amploare, amplasat la doar 100 de metri de padurea Lucianca, ce se va intinde pe o suprafata de 34 de hectare si va ajunge la o valoare totala de investitie de circa 35 de milioane de euro, potrivit estimarilor actuale. Acesta va cuprinde atat blocuri de apartamente, cat si un total de 340 de loturi de casa, toate deservite de o ampla gama de servicii si facilitati integrate. De mentionat la acest capitol este faptul ca intregul proiect va dispune de propria statie de epurare, ultramoderna, si va fi alimentat cu energie verde de la un parc fotovoltaic ce va fi dezvoltat tot de catre companie, sub brandul Everready, chiar vizavi de complex. Infrastructura ansamblului, incluzand drumurile si utilitatile, se afla deja in dezvoltare, iar valoarea investitiei in aceasta componenta, cumulat cu zona comerciala si dedicata serviciilor, se ridica la 12 milioane de euro.  
 
 
"Unul dintre marile avantaje oferite de proiectul nostru din Crevedia este reprezentat de proximitatea padurii – ceea ce inseamna ca viitorii sai rezidenti se vor bucura de un indice foarte bun al calitatii aerului –, dar si de multiple optiuni de petrecere a timpului in aer liber. La aceasta se adauga faptul ca, gratie amplei zone comerciale si dedicate serviciilor din incinta complexului, in suprafata de 20.000 de metri patrati, membrii comunitatii vor avea acces la toate cele necesare vietii de zi cu zi: magazine cu profil divers, benzinarie, spalatorie si service auto, spatii de joaca pentru copii, zona de food court, centru de wellness, dar si clinica medicala, farmacie si chiar o unitate de invatamant prescolar,”  declara Maria Iancu, Head of Business Development AmCorp.
Sol Residences Domnesti este un proiect de dimensiuni mai reduse, cu o valoare a investitiei estimata la 6 milioane de euro. Amplasat pe un teren de peste 15.000 de metri patrati, acesta va fi compus in exclusivitate din case, plus facilitati. Este vorba, mai exact, despre 26 de parcele de teren, cu suprafete de la 300 la 432 de metri patrati. 20 dintre unitatile locative prevazute in proiect (cu 3 sau 4 camere) vor fi cuplate, iar alte sase (cu 4 camere) vor fi individuale. Toate acestea vor fi dotate cu panouri fotovoltaice si pompe de caldura, conceptul rezidential de case nZEB creat de specialistii AmCorp fiind deja certificat de Romania Green Building Council (RoGBC). Alaturi de consumul redus de energie, un important avantaj oferit de acest proiect este dat de timpul foarte redus de livrare, avand in vedere ca toate unitatile locative vor fi realizate din elemente modulare – ceea ce va reduce mult durata si costurile constructiei, comparativ cu solutiile traditionale.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
Arduro
Acvatot 2019
strabag nivel 1
MAKITA
theda mar
noark
SSAB
viarom
rigips
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
ness project
konsent
leviatan
BogArt
SIGM
concelex
siniat

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
top 500
ef-de-n

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander