Agenda Constructiilor
Miercuri, 03 Iunie 2020
Home - Stiri - Info-Santiere - BRASOV: Credit BERD de 10 milioane euro pentru reabilitare unitati de invatamant
BRASOV: Credit BERD de 10 milioane euro pentru reabilitare unitati de invatamant
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 13 Ian 2020 10:03
Primaria Brasov ar putea contracta un credit de pana la 10 milioane de euro de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), cu o perioada de rambursare de 10 ani si o perioada de gratie de trei ani, pentru reabilitarea energetica a scolilor.
"BERD are un program de finantare rambursabila prin care poate acorda credite de pana la 10 milioane de euro, in conditii foarte avantajoase. In primii trei ani de la accesarea finantarii nu se platesc rate, aceasta fiind perioada de gratie, iar termenul de rambursare a creditului este de 10 ani. Programul se refera la eficientizarea energetica a cladirilor publice. Am facut un inventar si ne-am incadra in aceasta valoare pe acordul cu BERD-ul, care este unul foarte bun, cu comisioane si dobanzi nesemnificative in raport cu oferta bancilor comerciale. In discutia cu care o avem cu BERD am decis sa ne raportam la institutiile de invatamant, respectiv crese, scoli si gradinite. Este o solutie pe care o luam in calcul si pe care o vom propune Consiliului Local", a declarat George Scripcaru, primarul municipiului Brasov.
In acest moment, pentru reabilitare energetica a unor cladiri care au destinatii de spatii pentru invatamant municipalitatea a pregatit mai multe proiecte, aflate in diferite stadii, care ar putea fi finantate inclusiv prin acest acord, si in plus are in vedere si proiecte noi, care trebuie elaborate de la partea de documentatie si pana la cea de executie. "Desigur ca pastram in calcul si posibilitatea de a accesa o axa de finantare nerambursabila cu fonduri europene pentru acest tip de proiecte", a precizat primarul.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMACADCOVID-19C4E FORUMTeraSteel
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere