Agenda Constructiilor
Duminica, 17 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Info-Santiere - MS: Investitii de 187 milioane euro in constructia a trei spitale pentru mari arsi
MS: Investitii de 187 milioane euro in constructia a trei spitale pentru mari arsi
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 28 Iul 2021 06:03
Trei noi centre de tratare a marilor arsi urmeaza a fi construite in Bucuresti, Timisoara si Targu Mures, investitiile, cu o valoare cumulata estimata la circa 187 milioane de euro urmand a beneficia de finantare printr-un program al Bancii Mondiale. In sedinta de Guvern ce a avut loc la 21 iunie 2021, Ministerul Sanatatii a prezentat un raport cu privire la capacitatea statului roman de a ingriji marii arsi, prilej cu care au fost readuse in discutie cele trei proiecte de spitale.
 
Unitatea ce va fi construita pentru a trata marii arsi in Targu Mures are o valoare estimata la 295,7 milioane de lei (circa 60 de milioane de euro), proiectului de aprobare a indicatorilor tehnico-economici publicati pe site-ul Ministerului Sanatatii in luna iunie 2021. Obiectivul de investitii inaintat cu titlul "Construirea unui centru de arsi si reorganizarea fluxurilor medicale ale spitalului pentru o mai buna pozitionare si conectare a Departamentelor Urgenta, ATI si chirurgie pentru Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures", consta in constructia unei cladiri (S+P+4E+E5 tehnic), dotat cu 15 paturi pentru mari arsi, un bloc operator cu 25 de sali de operatie, o sectie clinica Anestezie si Terapie Intensiva (ATI) cu 44 de paturi, precum si spatii conexe (sterilizare, Unitate de transfuzii sanguine, morga, centru de formare, spatii tehnice, spatii administrative si logistice etc.) si heliport. Pe langa edificarea unei noi cladiri, investitia mai prevede realizarea unei pasarele de legatura cu cladirile existente ale spitalului si reorganizarea circuitelor medicale ale sectiilor de mai sus. Noua constructie va avea o amprenta la sol de 4.063 mp si o suprafata desfasurata totala de 24.577 mp.
 
In ceea ce priveste noul centru pentru tratarea marilor arsi din Bucuresti (foto), acesta va fi construit in incinta Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu", in urma unei investitii de circa 77 milioane de euro. Potrivit MS, indicatorii tehnico-economici ai acestui proiect au fost aprobati deja intr-o sedinta de Guvern din decembrie 2020. Investitia este promovata sub titlul "Construirea unui centru de arsi si reorganizarea fluxurilor medicale ale spitalului pentru o mai buna pozitionare si conectare a Departamentelor Urgenta, ATI si chirurgie pentru, Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii «Grigore Alexandrescu», Bucuresti".
Centrul de arsi va fi construit pe o suprafata de 2.400 mp si va curinde 8 sali de operatii (din care 3 pentru chirurgie generala, una pentru microchirurgie, una pentru urgente si 3 pentru ortopedie), statie de sterilizare, 36 de paturi ATI impartite intr-un nucleu de 6 paturi, doua nuclee de 8 paturi si 14 paturi de neonatologie, camere pentru medicii de garda, ambulatorii pentru chirurgie plastica, doua sali de operatii pentru centrul de arsi, 10 paturi pacienti critici - mari arsi, 16 paturi TIIP mari arsi si alte 10 paturi pentru microchirurgie si chirurgie reconstructiva.
 
La jumatatea anului trecut, Executivul a aprobat si indicatorii tehnico-economici ai noului centru pentru tratarea marilor arsi din Timisoara, publicat sub titlul "Interconectarea cladirilor existente si constructie noua in incinta Spitalului Clinic Judetean de Urgenta «Pius Branzeu» Timisoara in vederea reorganizarii circuitelor medicale pentru departamentele: Unitate Primiri Urgente (UPU), Chirurgie, Anestezie si Terapie Intensiva (ATI) si Centru de Mari Arsi". Proiectul are o valoare totala de 250,78 milioane de lei (circa 50 de milioane de euro) si urmareste obiective care vor duce la imbunatatirea tratamentului acordat pacientului cu arsuri mari, dar si la eficientizarea serviciilor medicale de urgenta si terapie intesiva prin integrarea acestora intr-o singura constructie in incinta Spitalului Clinic Judetean de Urgenta «Pius Branzeu» Timisoara.
Astfel, va fi construit un corp nou de cladire, care sa cuprinda platformele de diagnostic (din cadrul UPU-SMURD si al serviciului de radiologie-imagistica) si platformele de interventie (din cadrul UPU-SMURD, al Blocului Operator, al Unitatilor de anestezie si terapie intensiva si din Centrul de Mari Arsi) ce functioneaza in prezent in mai multe cladiri ale Spitalului Clinic Judetean de Urgenta «Pius Branzeu» Timisoara. Noua cladire se va construi pe o suprafata de peste 19.000 mp si va include o sectie UPU-SMURD cu 58 de posturi, un Centrul de Arsi avand 6 boxe pentru mari arsi, 6 rezerve pentru arsi intermediari si post-critici si 5 paturi pentru microchirurgie si chirurgie reconstructiva, unitate ATI cu 27 de posturi, un bloc operator cu 25 de sali de operatie, spatii conexe (sterilizare, farmacie, spatii administrative si logistice, tehnice etc.) si heliport. Va fi realizata si conectarea constructiei noi cu cladirile existente, realizandu-se astfel si interconectarea cladirilor existente ale unitatii sanitare intre ele, prin intermediul unui sistem de pasarele.
Vor mai fi realizate lucrari de reabilitare ulterioara a unora din corpurile existente ale spitalului, in care se vor reamenaja spatiile de cazare sau alte sectii medicale ce vor deservi serviciile preconizate a se desfasura in noul corp de cladire si se va moderniza si imbunatati dotarea si echipamentele.
Constructia centrului de mari arsi de la Timisoara va dura 3 ani.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TotalEnergiesABONARE REVISTEhiltiRAWLPLUGALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
SIGM
theda mar
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
SSAB
ELECTROGRUP
MAKITA
ness project
EDIT-Structural
concelex
Acvatot 2019
quadratum
BogArt
noark
DRS
VEGO
viarom
leviatan
konsent
rigips
Ubitech
CDS
Arduro
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<