ORADEA: Reluare a investitiei de 33 milioane lei in Parcul Stiintific si Tehnologic |
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 04 Feb 2021 06:00 |
Dupa o perioada de trei ani in care proiectul Parcul Stiintific si Tehnologic Bihor, finantat din fonduri europene, a stagnat, au fost facuti primii pasi pentru deblocarea acestuia, urmand ca judetul nostru sa beneficieze in urmatoarea perioada de dezvoltare economica si tehnologica.
Investitia, in valoare de circa 33 de milioane de euro, presupune construirea si dotarea unei cladiri P+2E si o suprafata desfasurata de 5.417,78 mp, amenajarea unei parcari cu 63 de locuri si instalarea unui rastel de biciclete. Parcul Stiintific si Tehnologic Bihor va presta, prin Universitatea din Oradea, servicii de transfer tehnologic catre agentii economici in urmatoarele domenii: eco-nano-tehnologii si materiale avansate, tehnologii informationale si de comunicatii, spatiu si sercuritate, sanatate, biochimie, energie, mediu si schimbari climatice.
"In ultima intalnire pe care am avut-o cu partenerii acestui proiect (n.r. pe 1 februarie 2021), s-a constituit noua echipa de implementare a proiectului, formata din reprezentati ai Consiliului Judetean Bihor, Universitatea Oradea si Agentia de Dezvoltare Locala Oradea (ADLO). Am decis sa dam drumul finantarii, sa pregatim documentatia necesara si sa demaram procedurile de licitatie si executie. Saptamana viitoare va fi publicat in SICAP anuntul de licitatie, iar in luna martie vom da startul pentru depunerea ofertelor. Acest proiect va fi un sprijin pentru mediul de afaceri si pentru cercetarea stiintifica si tehnologica si va duce la cresterea competitivitatii economice, la specializarea inteligenta si la dezvoltarea economico-sociala a judetului Bihor", a declarat Calin Gal, vicepresedintele Consiliului Judetean Bihor.
Valoarea totala a proiectului este de 32,97 milioane de lei, din care 32,47 milioane de lei este aportul UAT Bihor, iar 500.000 de lei reprezinta contributia Universitatii Oradea. Din suma aferenta CJ Bihor, contributia proprie este de 51,82% (16,83 milioane de lei), restul fiind fonduri nerambursabile. Proiectul a fost cuprins pentru finantare in Programul Operational Regional 2014-2020, iar perioada de implementare este de 60 de luni de la data depunerii proiectului, respectiv in intervalul august 2018 - iulie 2023.
|