SPITALE: Sunt in executie proiecte evaluate la 400 milioane de lei |
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 11 Feb 2014 20:07 |
Lucrarile la sase spitale din Romania se afla in diverse etape de executie, proiectele atragand investitii de circa 400 milioane de lei (aproape 88 milioane de euro). Obiectivele sunt situate in Bucuresti, Falticeni si Timisoara, cele mai mari sume fiind alocate pentru proiectele din Capitala, finantate majoritar de la bugetele autoritatilor locale. La acestea se vor adauga, in perioada urmatoare, alte investitii ce vor fi selectate spre finalizare din fondurile solicitate de Ministerul Fondurilor Europene Comisiei Europene, pentru realocarea de la programele operationale de mediu si transport catre constructia de scoli, spitale si drumuri judetene. Suma solicitata de autoritati este de 350 milioane de euro, din care pentru finalizarea de unitati sanitare se vor aloca 33 milioane de euro.
225 milioane de lei - costul total pentru noul corp al Spitalului "Victor Gomoiu"
Lucrarile de constructie a noului corp (S+P+6E) din cadrul Spitalului Clinic de Copii "Victor Gomoiu" se afla in executie si, desi se afla in intarziere cu aproximativ 75 de zile potrivit autoritatilor locale, se estimeaza ca vor fi definitivate la finele anului 2015. Valoarea investitiei este de 181 milioane de lei (fara TVA), fondurile provenind exclusiv din bugetul Primariei Capitalei. Noul corp va avea o capacitate de 278 de paturi si va include 10 sali pentru interventii chirurgicale si o parcare cu 119 locuri. La finalizare, suprafata construita a spitalului se va majora cu 9.260 mp, iar activitatea intregului personal medical va fi mutata in noua cladire, cea existenta urmand a avea functiunea de centru de formare profesionala.
Cladire noua (S+P+4E) in cadrul Spitalului de Ortopedie Foisor
Recent, s-au finalizat lucrarile de constructie a structurii noii cladiri ce se realizeaza in incinta Spitalului Clinic de Ortopedie - Traumatologie si TBC - Foisor din Bucuresti, in prezent fiind in executie lucrarile la finisaje si instalatii. Potrivit informatiilor autoritatilor locale, dupa ce activitatea se va muta in noua cladire, vor fi initiate operatiuni de consolidare, modernizare si restaurare a imobilului existent (Corp A), finalizarea tuturor lucrarilor vizate fiind programata in prima parte a anului 2016. Valoarea totala a investitiei este de 141 milioane de lei (fara TVA), iar la finalizare numarul de paturi din cadrul spitalului se va majora de la 119 la 247 si se va infiinta o sectie de Anestezie si Terapie Intensiva (ATI). In incinta cladirii se va amenaja si o parcare cu 84 de locuri.
Lucrari de 13 milioane de lei, atribuite in decembrie 2013
La finele anului trecut, in Bucuresti au fost atribuite doua contracte in valoare totala de 13 milioane de lei, ce prevad lucrari de modernizare in cadrul Spitalului Universitar Bucuresti si Institutului de Boli Infectioase "Dr. Matei Bals". Astfel, pentru reabilitarea utilitatilor aferente Corpului A3 al Spitalului Universitar Bucuresti, compania Eldiclau Impex a adjudecat un contract in valoare de circa 600.000 de lei (fara TVA), pentru realizarea unor lucrari de instalatii. In ceea ce priveste cel de-al doilea obiectiv, societatea Terra Gaz Construct va primi 12,48 milioane de lei (fara TVA) pentru consolidarea Corpului A1 din cadrul Pavilionului IV aferent Institutului de Boli Infectioase "Dr. Matei Bals". Niciunul dintre cele doua contracte nu poate fi subcontractat.
Investitii importante in Timisoara si Falticeni
Spitalul Judetean Timisoara va intra in modernizare in anul 2014 potrivit autoritatilor locale, valoarea totala a investitiilor propuse pentru reabilitarea Ambulatoriului si a Unitatii de Primire Urgente fiind de 11 milioane de euro. Fondurile provin din surse europene si vor include constructia unui heliport pentru elicopterul SMURD. In ceea ce priveste Spitalul Municipal din Falticeni, Guvernul a alocat, recent, 10 milioane de lei din fondul de rezerva bugetara din 2013 pentru finantarea unor lucrari. Mai multe detalii despre proiect nu sunt, inca, disponibile, cunoscut fiind, totusi, faptul ca proiectul de modernizare a unitatii sanitare a fost demarat in anul 1991, pana in 2011 fiind realizate numai 26% din lucrari. In 2011 s-au reluat lucrarile dupa semnarea contractului cu General Construct, contractul prevazand si executia unei cladiri noi, ce avea termen de finalizare in 2013.
|