Agenda Constructiilor
Marti, 23 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Instalatii Electrice & Automatizari - EATON: Este nevoie de investitii masive in digitalizare pentru noile surse de energie
EATON: Este nevoie de investitii masive in digitalizare pentru noile surse de energie
Instalatii Electrice & Automatizari Publicat de Stelian DINCA 26 Oct 2022 12:34
Majoritatea companiilor ce activeaza in patru sectoare critice ale energiei anticipeaza o schimbare a surselor actuale de energie, insa numai jumatate dintre ele implementeaza strategii digitale care sa faciliteze aceasta schimbare. Acestea sunt rezultatele unui studiu cu privire la relevanta tranzitiei energetice in planificarea transformarii digitale pentru companiile de energie comandat de Eaton.
Raportul S&P Global Market Intelligence - The Intersection of Digital Transformation and the Energy Transition - subliniaza ca, desi 77% dintre companiile chestionate se asteapta sa treaca de la sursele lor actuale de energie, doar jumatate executa in prezent strategiile digitale necesare pentru a se indrepta spre aceasta schimbare. In plus, mai putin de o treime dintre companii urmaresc valorile cheie de sustenabilitate si inteligenta energetica si chiar mai putine (17%) au active sisteme digitale vechi.
„Am identificat un decalaj major in modul in care companiile aplica digitalizarea pentru a realiza obiectivele de decarbonizare, iar aceasta cercetare este un semnal de alarma, aducand lumina asupra oportunitatilor pentru companii de a concentra investitiile si de a avea un impact mai mare”, a declarat Marius Burlacu, Manager Vanzari Power Quality & IT Chanel Eaton Electric SRL. „Afacerile trebuie sa se miste mult mai rapid in transformarea digitala. Vestea buna este ca acum este timpul pentru a actiona, iar instrumente precum platforma noastra digitala Brightlayer ajuta companiile sa obtina informatii importante despre energie, care sunt esentiale pentru a evalua investitiile valoroase. Eaton a pus la dispozitia clientilor sai o serie de software-uri specifice industriei ce le ajuta sa faca fata acestor provocari.”
Studiul a inclus 1.001 de respondenti care sunt implicati in eforturile de transformare digitala in patru sectoare de activitate critice ale energiei din America de Nord, Europa, Orientul Mijlociu si Africa, inclusiv: cladiri, centre de date, industrii si utilitati.
 
Rezultatele cercetarii pe diferite sectoare de activitate
Proprietarii si administratorii de cladiri au precizat ca optimizarea energiei si raportarea ESG sunt probleme critice. Sustenabilitatea este obiectivul principal pentru acest sector, prioritizat de 46% dintre respondentii din sector. Cu toate acestea, proprietarii de cladiri sunt sceptici ca initiativele privind cladirile inteligente vor da roade: principalele provocari digitale includ calcularea unei analize favorabile cost/beneficiu (citata de 52% din respondentii la sondajul privind cladirile) si lipsa presiunilor de trecere la utilizare digitala (45%).
Centrele de date au imbratisat digitalizarea si acum cauta oportunitati digitale de ultima generatie fie pentru a eficientiza operatiunile, fie pentru a genera venituri in a crea avantaje competitive. Obiectivele urmatorului pas implica cresterea utilizarii surselor regenerabile, citate de 50% dintre proprietarii de centre de date; imbunatatirea stocarii energiei, conform a 47% dintre respondenti si a castigului din vanzarea energiei inapoi la retea, aleasa de 34%.
Industria si-a concentrat eforturile de digitalizare pe provocari recurente, cum ar fi abordarea penuriei de muncitori calificati. Cu toate acestea, digitalizarea abordeaza decalajele din tranzitia energetica. Doar 24% din managerii din industrie au citat preocuparile legate de energie folosind-o ca un motor digital cheie pentru transformarea industriala. Pentru ca industria sa mentina sau sa obtina un avantaj competitiv, aplicarea digitalizarii in tranzitia energetica va fi un avantaj cheie.
Utilitatile se confrunta cu schimbari masive in generarea de energie pe masura ce sursele regenerabile cresc, impreuna cu nevoia de inteligenta digitala sporita. Transformarea digitala este esentiala pentru noile modele de afaceri si surse de venituri, inclusiv sprijinul pentru vehiculele electrice (EV) prin nevoile clientilor de incarcare a vehiculelor electrice (identificate de 49% dintre respondentii de utilitati) sau statiile de incarcare pentru vehicule electrice in sine (citate de 45%).
 
Solutiile Eaton pentru sustinerea proceselor de transformare a companiilor
Eaton sustine, prin gama variata de produse si servicii, procesele de transformare prin care trec companiile. In 2021 a achizitionat Tripp Lite, iar rezultatul este un portofoliu de produse foarte extins, impreuna cu capabilitati dezvoltate in continuare pentru a sprijini aplicatiile IT/Edge.
Achizitia se incadreaza in mod firesc, portofoliul de produse Tripp Lite completand gama de produse Eaton. Rezultatul este o capacitate larga de a sustine aplicatiile IT/Edge pentru pietele utilizatorilor finali, pentru centrele de date de toate dimensiunile, precum si deschiderea oportunitatii de crestere a afacerii comertului electronic. Printre miile de produse noi pe care Eaton le ofera acum se numara rack-uri pentru servere, carcase, cabluri si produse de conectivitate, cum ar fi statii de andocare, comutatoare KVM si o selectie de alte periferice si accesorii.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMSISECAMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
viarom
leviatan
siniat
MAKITA
noark
Ubitech
CDS
ness project
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
rigips
quadratum
strabag nivel 1
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
concelex

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
AICPS_30
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander