Agenda Constructiilor
Vineri, 17 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - INVESTITII de 6 miliarde euro necesare pentru furnizarea apei potabile, pana in 2020
INVESTITII de 6 miliarde euro necesare pentru furnizarea apei potabile, pana in 2020
Oportunitati & Comunicate Publicat de AG&F 22 Sep 2017 09:08
Calitatea apei potabile disponibile pentru consumatorii din Bulgaria, Ungaria si Romania s-a imbunatatit in ultimii ani datorita finantarii din partea UE, dar este nevoie in continuare de investitii considerabile, potrivit unui raport publicat de Curtea de Conturi Europeana (CCE).
Curtea a examinat actiunile UE legate de calitatea apei potabile in aceste trei state membre. Auditul a acoperit perioada cuprinsa intre data aderarii la UE a celor trei state membre si sfarsitul anului 2016. In ansamblu, s-a constatat ca alimentarea cu apa potabila de calitate si accesul cetatenilor la aceasta au cunoscut o imbunatatire, in mare masura datorita investitiilor importante care au fost realizate cu fonduri UE in ultimii ani.
Suma alocata prin Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) si prin Fondul de coeziune intre 2007 si 2020 pentru gestionarea si furnizarea apei potabile in Bulgaria, Ungaria si Romania se va ridica, in total, la 3,7 miliarde de euro.
Curtea a subliniat insa ca exista, in continuare, zone in care apa din reteaua publica de distributie nu este pe deplin conforma cu Directiva din 1998 a UE privind apa potabila. In plus, pentru a se asigura accesul la apa de calitate pentru toti cetatenii din aceste state membre si pentru a se garanta intretinerea corespunzatoare a investitiilor finantate de UE, vor fi necesare fonduri suplimentare importante din surse publice nationale si din surse private.
"Sprijinul financiar acordat de la bugetul UE pentru aceste retele de apa a fost substantial, dar el nu trebuie sa inlocuiasca cheltuielile statelor membre. In total, aceste trei tari vor trebui sa investeasca peste 6 miliarde de euro pana la sfarsitul lui 2020 pentru a-si acoperi nevoile", a declarat George Pufan, membrul CCE responsabil cu intocmirea raportului citat.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGALLBIMhiltiSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
Ubitech
MAKITA
concelex
viarom
strabag nivel 1
noark
EDIT-Structural
ness project
Acvatot 2019
siniat
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
CDS
rigips
CONCEPT STRUCTURE
leviatan

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
econet
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander