Agenda Constructiilor
Miercuri, 29 Noiembrie 2023
Liebher
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - BMI ICOPAL: Membranele anti-radon, protectie optima impotriva substantelor nocive
BMI ICOPAL: Membranele anti-radon, protectie optima impotriva substantelor nocive
Produse & Tehnologii Publicat de AG&F 14 Apr 2023 06:00
Ca orice proprietar de casa responsabil, vrei sa te asiguri ca locuiesti in cele mai bune conditii pentru sanatatea ta si a celor dragi. De aceea astazi vrem sa iti semnalam existenta unui pericol tacut, inodor si incolor, care este posibil sa existe in interiorul unei locuinte si care poate cauza cancer.
Radonul, gaz radioactiv inodor si incolor care se formeaza prin dezintegrarea radioactiva a uraniului din sol, este generat in subteran si cea mai mare cantitate a lui se infiltreaza la suprafata, unde se disipa in aer. In aceasta situatie, eliberandu-se in atmosfera, este inofensiv pentru sanatate. Situatia este diferita atunci cand cladirile sunt construite pe un teren contaminat cu acest gaz, pentru ca acesta se va infiltra in interior, prin deschideri, rosturi de constructie sau pori, unde va atinge o concentratie peste limitele normale, constituind un pericol pentru sanatatea locatarilor. Vestea buna este ca exista solutii de protectie, pe care te invitam sa le descoperi, impreuna cu alte cateva lucruri pe care probabil ca vrei sa le stii despre radon.
 
1. Concentratiile de radon in interior tind sa difere de la o cladire la alta din cauza diferentelor in ceea ce priveste tehnicile de constructie, tipurile de ventilatie furnizate, obiceiurile casnice si, cel mai important, geologia.
 
 
2. Radonul este radioactiv si, deci, cancerigen, iar inhalarea acestuia peste limitele normale este considerata al doilea factor cauzator de cancer la plamani, dupa fumat, si principala cauza in randul nefumatorilor. S-ar putea sa te surprinda sa afli ca radonul reprezinta in jur de jumatate din radiatiile la care sunt expusi oamenii.
 
3. Poti afla daca esti expus iradierilor cu niveluri ridicate de radon natural din locuinta si lua masuri pentru a le reduce. Laboratorul de incercari radon „Constantin Cosma” - LiRaCC este singura institutie din Romania autorizata, de catre CNCAN ca laborator notificat de incercari, in care se desfasoara studii sistematice de radon in toti factorii de mediu, avand experienta si recunoastere internationala de peste 15 ani.
 
4. La aflarea faptului ca locuinta lor poate contine niveluri daunatoare de radon, reactia multor oameni este de a deschide toate ferestrele pentru a aerisi si a-l elibera in exterior. Din pacate, deoarece exista o sursa constanta de radon in pamant, sub cladire, deschiderea ferestrelor nu este o modalitate fiabila de a reduce nivelurile de gaz pe termen lung.
 
 
Ce se poate face, pentru protejarea locuitorilor casei?
Radonul este prezent peste tot in mediul inconjurator si nu poate fi eliminat in totalitate, dar se poate reduce nivelul prezentei acestuia considerabil, pana la valori acceptabile pentru organismul uman. Cel mai eficient si economic mod de a realiza acest lucru intr-un spatiu locuit este de a monta o bariera mecanica, lucru care trebuie insotit de imbunatatirea ventilarii incintei. Exista membrane anti-radon, dezvoltate special pentru soluri contaminate de substante chimice sau concentratii mari de gaz metan ori radon. Acestea sunt armate pentru a avea o rezistenta superioara si au in componenta o folie de aluminiu ce actioneaza ca bariera impotriva gazelor. In plus, odata instalate, acestea, fiind rezistente la umezeala, vor proteja cladirea impotriva patrunderii umiditatii din sol.
Poti gasi in cadrul gamei Icopal, distribuita in piata noastra de BMI Romania,  doua tipuri de membrane anti-radon, produse din polietilena de densitate scazuta (LDPE) sau bitum, care indeplinesc cele mai exigente cerinte de protectie impotriva infiltratiilor de radon si presupun montarea usoara si rapida, de catre echipe specializate. Astfel, locuinta ta va fi caminul sigur pe care ti-l doresti, pentru sanatatea ta si a celor dragi.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiALLBIMVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
CDS
grundfos
rigips
ERBASU CONSTRUCT
noark
strabag nivel 1
Acvatot 2019
Ubitech
leviatan
BALTIC
FRONTALE
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
leviatan
viarom
MAKITA

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
BA 2023
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu