Agenda Constructiilor
Sambata, 15 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - Smart Wrap: Noile tehnologii de infoliere genereaza economii de costuri si resurse
Smart Wrap: Noile tehnologii de infoliere genereaza economii de costuri si resurse
Produse & Tehnologii Publicat de AG&F 16 Apr 2024 13:27
Pe 11 aprilie, Caravana Challenge Day, organizata de compania SmartWrap, a ajuns in Bucuresti cu primul Centru Mobil de Testare a stabilitatii paletilor ambalati in folie stretch. 
Unitatea de laborator mobil raspunde la cele mai presante intrebari si nevoi ale producatorilor si transportatorilor de marfuri: lipsa resursei umane calificate in productie si logistica, nevoia de a controla calitatea ambalarii, reducerea costurilor, stabilitate in timpul transportului, controlul stocurilor, scaderea consumului de plastic sau economie de timp. 
Avantajul centrului mobil este ca se poate deplasa in aproape orice locatie pentru a testa stabilitatea incarcaturilor. 
Prin acest eveniment, SmartWrap si-a propus sa demonstreze practic si masurabil ca exista solutii inovatoare care asigura eficienta si sustenabilitate infolierii, precum si siguranta si stabilitate sporita in transportului marfurilor. Pe langa asta, genereaza economii semnificative (o medie de 25% per cost/ambalare) si indeplineste principiile sustenabilitatii, prin reducerea cu 30% - 50% a consumului de plastic. 
”Dupa lansarea de anul trecut a Centrul Mobil de Testare a Stabilitatii Paletilor, la Rasnov, am pornit caravana Challenge Day in tara, iar Bucuresti a fost primul oras din acest proiect. Alaturi de partenerii nostri, TG Europe (creatorul centrului mobil de testare) si Lantech (cel mai mare producator de echipamente de infoliat din lume), vrem sa aducem in atentia clientilor si a tuturor producatorilor si transportatorilor romani ca felul in care infoliem si transportam produsele poate fi 100% digitalizat, controlat, testat, masurat si cu costuri substantial reduse. In acelasi timp, datorita tehnologiei avansate, jucatorii din piata pot fi mult mai performanti si competitivi pentru ca, de acum, au la dispozitie datele si know-how-ul pe care le pot folosi in activitatea lor. Suntem convinsi ca impactul centrului mobil in piata va fi unul major pentru ca rezolva problemele amintite mai sus, iar aceasta va conduce la un avantaj competitiv pentru clienti si la consolidarea pozitiei noastre pe piata”, declara Melinda Muresan, director general SmartWrap. 
 
Despre Centru Mobil de Testare a stabilitatii paletilor
Centrul mobil testeaza paletii proaspat scosi de pe linia de productie si masoara rapid conformitatea cu standardele UE. Este echipat cu o camera de inalta rezolutie care capteaza miscarea paletului in timpul testului si un soft care proceseaza grafic rezultatul, care se afiseaza pe un display, astfel incat beneficiarii sa poata analiza conformitatea solutiei testate.
Centrul mobil dispune de un banc de acceleratie prin care simuleaza scenarii reale din teren, indeplinind criteriile EUMOS 40509 pentru testare (standard stabilit de European Safe Logistics Association, care descrie o metoda de testare dinamica pentru a evalua rigiditatea unei unitati de incarcare). Investitia alocata acestui proiect a fost de 25.000 euro. 
”Introducerea produselor si tehnologiilor inovative in piata este munca de pionerat, care presupune un proces continuu de invatare si experimentare. Pentru a schimba mentalitati si a darama bariere, cu scopul de a oferi beneficii, este nevoie de multa rabdare si anduranta. In activitatea noastra de pionierat, am reusit sa facem, gratuit, peste 10.000 de diagnoze si teste in piata. Care a fost rezultatul? In perioada 2005-2019 am redus consumul cu 25.000 tone plastic! Si nu ne vom opri aici!” - Melinda Muresan. 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
konsent
rigips
theda mar
MAKITA
viarom
concelex
Acvatot 2019
CDS
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
quadratum
ness project
strabag nivel 1
noark
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
Ubitech
siniat

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander