Agenda Constructiilor
Miercuri, 22 Ianuarie 2025
Home - Stiri - Sustenabilitate - Alukonigstahl prezinta Schuco One, prima cladire din lume de trei ori sustenabila
Alukonigstahl prezinta Schuco One, prima cladire din lume de trei ori sustenabila
Sustenabilitate & CSR Publicat de Elena Icleanu 29 Iun 2023 11:46
Schuco One, sediul central al companiei Schuco International, a fost prima cladire din lume care a primit toate cele trei certificari de sustenabilitate: DGNB, LEED si BREEAM, potrivit Alukonigstahl. Cladirea de birouri cu forma dinamica a fost proiectata de firma de arhitectură 3XN din Copenhaga, combinand sisteme de fatada orientate spre viitor. Acest lucru dovedeste ce este deja posibil din punct de vedere tehnic astazi si cum pot fi combinate cele mai inalte standarde de design, functionalitate si durabilitate intr-un singur proiect de succes, subliniaza reprezentantii companiei.
Schuco One a fost onorat de Consiliul German pentru Cladiri Durabile (DGNB) cu cele mai inalte doua calificative Platinum pentru sustenabilitate si Diamond pentru designul si calitatea arhitecturala a cladirii.
"Certificarea DGNB este considerata a fi cea mai exigenta dintre sistemele de certificare din lume. Proiectul a obtinut cel mai inalt nivel: Platinium si a primit, de asemenea, DGNB Diamond pentru designul sau remarcabil si calitatea culturii cladirilor. Acestea sunt cele mai bune exemple ale standardelor inalte de sustenabilitate cu care a fost proiectat si construit noul sediu Schuco", explica Dr. Christine Lemaître, Director General al DGNB.
 
 
In plus, Schuco One a primit si certificare LEED Planinum, cea mai inalta certificare LEED pentru implementarea criteriilor de sustenabilitate in categoriile localizare si transport, eficienta resurselor, energie și atmosfera, climat interior, inovatie si materiale. In evaluarea pentru certificarea BREEAM, noul sediu al companiei a reusit sa indeplineasca 80,48% din criterii. Schuco a primit deja asa-numita Validare Assesor, iar clasificarea oficiala din partea BREEAM este asteptata in vara anului 2023. BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology) este un sistem de evaluare a aspectelor ecologice si socio-culturale ale durabilitatii cladirilor, creat in Marea Britanie. Pentru evaluarea cuprinzatoare a Schuco One, au fost luate in considerare si diverse criterii, cum ar fi: consumul de energie si apa, constructia si materialele, precum si impactul ecologic al cladirii asupra mediului.
"Schuco One a abordat problemele schimbarilor climatice inca de la inceput. Acest proiect, inspirat din principiile Cradle to Cradle, dovedeste ca arhitectura buna si sustenabilitatea holistica pot fi aduse impreuna cu rezultate demonstrabile", subliniaza Dr. Peter Mösle, Partener la Drees & Sommer si Director General al EPEA GmbH.
 
 
Loc de munca sanatos si durabil
Pe langa cele trei certificate de sustenabilitate, verificarea tuturor materialelor livrate pe santier conform standardului Sentinel Haus Institut confirma calitatea foarte buna a cladirii de birouri din punctul de vedere al sanatatii angajatilor. "Ca parte a managementului nostru al calitatii sanatatii, am oferit sprijin intensiv tuturor celor implicați. Cursurile de instruire si produsele testate pentru sanatate din platforma noastra online Sentinel Portal, inspectiile la fata locului si masuratorile finale ale aerului interior, formeaza baza pentru un mediu de lucru mai sigur si mai sanatos. Acest lucru aduce beneficii atat angajatilor Schuco, cat si companiei, angajatii fiind motivati si concediile medicale reduse", explica Peter Bachmann, Director General al Institutului Sentinel House.
In plus, intregul sistem de fatada este certificat Cradle-to-Cradle (C2C). Utilizarea materialelor si produselor certificate C2C asigura faptul ca aceasta cladire continua sa ofere beneficii chiar si atunci când a ajuns la sfarsitul duratei sale de viata utila prin readucerea componentelor sale in ciclul materialelor tehnice. Acest lucru promoveaza economia circulara si reduce depozitarea deseurilor. La rezultatele certificarilor constribuie si conceptul energetic inovator al Schuco One. Cladirea este legata la reteaua de termoficare locala si are si o pompa geotermala.
Anvelopa cladirii, realizata cu o solutie personalizata de Schuco Engineering, combina calitatile estetice cu proprietatile tehnice ale sistemelor Schuco si este extrem de eficienta din punct de vedere energetic. Caracteristicile de izolare termica ale ferestrelor sunt completate de diverse sisteme de umbrire si de ventilatie descentralizata, si toate aceste concepte impreuna se transpun in performantele exceptionale ale constructiei.
 
 
Fatade verzi
Conform Alukonigstahl, parterul cladirii este caracterizat de transparenta, cele doua sisteme de perete cortina folosite - FWS 50 si FWS 35 PD - imbinandu-se armonios. O sectiune de fatada cu plante verzi, aflata in zona de intrare a Schuco One formeaza tranzitia catre cladirea existenta, fostul sediu al companiei, subliniind caracterul durabil al proiectului. A fost utilizata solutia de sistem Schuco Green Façade, in care plantele cresc in alveole din lana umplute cu pamant. Aceasta solutie pentru fatade cu plante verzi produce oxigen, contribuie la un micro si macroclimat pozitiv si promoveaza biodiversitatea.
In cei 28 de ani de activitate din Romania, Alukonigstahl a devenit un etalon de excelenta si creativitate in industrie, a asigurat cele mai eficiente solutii tehnice si a realizat peste 9.000 de proiecte si constructii reprezentative in domeniul constructiilor comerciale precum: Swisshotel Bucuresti, Hotelul Radisson Cluj, Millo & Tandem Office, Dacia One, U1 si U2 Center, Ana Tower, Globalworth Square, SkyTower, GlobalworthTower, in Bucuresti, UBC Iasi, Cluj si Timisoara. Dezvoltari rezidentiale precum Nusco City, Cortina North, Cortina 126, Luxuria Residence, Isho Living, Nordis Mamaia, One Mamaia Nord, Wings Cluj, fac parte deasemenea din referintele companiei. Nivelul de expertiza al companiei si atentia pentru eficienta solutiilor si sistemelor pe care le propune, transforma Alukonigstahl intr-un partener de incredere atat pentru investitori, cat si pentru arhitectii care doresc sa implementeze solutii inovatoare pentru usi, ferestre sau pereti cortina.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiRAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTETotalEnergiesSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
SIGM
CDS
Ubitech
DRS
rigips
BogArt
theda mar
Acvatot 2019
Arduro
ELECTROGRUP
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
AED
EDIT-Structural
MAKITA
noark
SSAB
concelex
VEGO
ERBASU CONSTRUCT
EURO BUILD
GEWISS
konsent
MCA

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<