Agenda Constructiilor
Duminica, 22 Decembrie 2024
Home - Stiri - Sustenabilitate - ONU a lansat principiile CFO de investitii si finantari pentru dezvoltare durabila
ONU a lansat principiile CFO de investitii si finantari pentru dezvoltare durabila
Sustenabilitate & CSR Publicat de Elena Icleanu 22 Sep 2020 13:24
Directorul financiar al Enel, Alberto De Paoli (foto), a participat, luni, la lansarea globala a principiilor CFO pentru investitii si finantari integrate in Obiectivele de Dezvoltare Durabila (ODD), in cadrul Forumului Sectorului Privat al Compactului Global al Natiunilor Unite (UNGC). Principiile CFO reprezinta un set de patru valori care indica modul in care companiile isi pot alinia strategiile de finantare corporativa la angajamentele de sustenabilitate, pentru a crea un impact real asupra ODD ale ONU. Grupul de lucru al directorilor financiari, care este co-prezidat de directorul financiar al Enel, s-a desfasurat in cadrul celei de-a 75-a Adunari Generale a ONU, reunind directori financiari, investitori, banci, agentii de rating, banci de dezvoltare, parti interesate, ONU si parteneri externi.
 
"Directorii financiari joaca un rol principal in stabilirea indicatiilor clare si stabilirea celor mai bune practici pentru a face din finantarea si investitiile corporative un adevarat motor al cresterii sociale. In calitate de membri ai Grupului de lucru al directorilor financiari, suntem cu totii angajati sa lucram in slujba unui nou capitalism al partilor interesate, creand valoare durabila pentru oameni si pentru planeta. Principiile CFO ale Compactului Global al Natiunilor Unite pentru investitii si finante integrate in ODD reprezinta un prim pas solid pentru a indruma companiile catre adoptarea unor strategii financiare credibile care sa integreze pe deplin sustenabilitatea in vederea indeplinirii ODD", a declarat Alberto De Paoli, director financiar al Enel si co-presedinte al Grupului de lucru al directorilor financiari.
 
Principiile CFO lansate au rolul de a indruma companiile in alinierea angajamentelor lor de sustenabilitate cu strategiile credibile de finantare corporativa, pentru a crea un impact real asupra ODD. Membrii Grupului de lucru al directorilor financiari din cadrul Compactului Global al ONU au identificat patru domenii cheie care sunt relativ neacoperite, dar critice pentru investitiile aliniate la ODD: impactul si evaluarea ODD, strategiile si investitiile integrate in ODD, finantarea corporativa integrata in ODD si comunicarea si raportarea integrate in ODD. Scopul este de a colabora cu lantul valoric investitional, inclusiv investitori, banci, institutii financiare de dezvoltare, agentii de rating si firme de evaluare sustenabilitatii pentru a crea o piata larga, lichida si eficienta pentru investitiile ODD si fluxurile de capital.
Principiile CFO au fost elaborate de catre Secretariatul si membrii Grupului de lucru al directorilor financiari, in consultare cu peste 100 de parti interesate din intreaga lume. Pentru a ajuta companiile sa puna in aplicare in mod concret principiile, in urmatorii doi ani, membrii Grupului de lucru se angajeaza sa ia parte la intalniri care se vor concentra pe stabilirea de masuri concrete, obiective si indicatori de performanta.
 
Grupul de lucru al directorilor financiari este prima initiativa globala care implica directorii financiari, cu scopul de a initia un dialog intre acestia, investitori, institutii financiare si ONU pentru a impartasi idei care vizeaza promovarea finantarii corporative durabile si a investitiilor scalabile in urmarirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabila ale ONU. Initiativa se bazeaza pe cele aproape 10.000 de companii dedicate principiilor Compactului Global al ONU si va include un sondaj anual pentru a monitoriza stadiul progresului in comunitatea globala CFO.
Compactul Global al ONU este cea mai mare initiativa de sustenabilitate corporativa din lume, care sustine alinierea strategiilor si operatiunilor companiilor cu cele zece principii ale Compactului Global al ONU privind drepturile omului, munca, mediul si anticoruptie si care stimuleaza constientizarea si actiunea in afaceri realizarea Agendei 2030 a ONU pentru dezvoltare durabila si a celor 17 ODD ale acesteia.
 
Enel se afla in fruntea integrarii sustenabilitatii in strategiile sale de afaceri, dupa cum o dovedeste si Planul Strategic 2020-2022 al companiei, care combina crearea de valoare si indeplinirea ODD. Peste 90% din capitalul organic de 28,7 miliarde de euro al grupului vizeaza direct ODD 7 (Energie curate si la preturi accesibile), ODD 9 (Industrie, inovare si infrastructura) si ODD 11 (Orase si comunitati durabile), toate contribuind la realizarea ODD 13 (Actiune climatica). La inceputul anului 2019, Enel a lansat, in dolari si euro, primele obligatiuni asociate ODD si se asteapta sa creasca cota surselor de finantare durabila pe datoria bruta a Enel la aproximativ 43% in 2022 si pana la circa 77% in 2030 de la aproximativ 22% in 2019. 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiRAWLPLUGTotalEnergiesALLBIMABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
DRS
strabag nivel 1
GEWISS
konsent
quadratum
VEGO
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
CDS
EURO BUILD
noark
SSAB
theda mar
ELECTROGRUP
EDIT-Structural
Arduro
rigips
SIGM
AED
leviatan
BogArt
MAKITA
concelex
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<