Agenda Constructiilor
Sambata, 23 Ianuarie 2021
Home - Stiri - Sustenabilitate - SKANSKA va obtine certificari WELL Health-Safety pentru birourile din Romania
SKANSKA va obtine certificari WELL Health-Safety pentru birourile din Romania
Sustenabilitate & CSR Publicat de Elena Icleanu 20 Aug 2020 14:02
Trei cladiri de birouri din Bucuresti se numara printre primele din portofoliul Skanska, din regiunea CEE, care au fost inscrise pentru a primi certificarea WELL Health-Safety Rating. Cel mai nou sistem de evaluare a cladirilor, introdus de International WELL Building Institute (IWBI), este unul dintre cele mai recente rezultate ale Grupului operativ IWBI pentru Covid-19. 
Sistemul de evaluare ia in calcul calitatea ridicata a spatiilor de birouri si cele mai inalte standarde de siguranta, care au fost stabilite pentru a reduce transmiterea bolilor cu risc si pentru a facilita crearea unui mediu de lucru sanatos si sigur.
Primele proiecte Skanska ce vor urma sa primeasca aceasta certificare in lunile urmatoare sunt 9 cladiri din regiunea CEE: Equilibrium, Campus 6.2 si Campus 6.3 (Romania), Parkview (Republica Ceha), Brama Miasta I si II, Spark B, Centrum Poludnie faza I si Wave A (Polonia)
Pentru a raspunde provocarilor cauzate de evolutia Covid-19, Skanska a stabilit mai multe reguli si si-a adaptat cladirile din Europa Centrala si de Est. Masurile au fost luate pentru a sprijini chiriasii reveniti la birouri, prin crearea unui mediu de lucru sanatos, dar si pentru a oferi proprietati sigure pentru investitori.
Clientii companiei care au decis sa revina la birou au putut beneficia de experienta Skanska si de noile standarde de siguranta implementate. Astfel ”Care for Life Office Concept” este dezvoltat pentru a raspunde nevoilor actuale ale celor care folosesc spatiile de birouri.
Noua abordare nu ia in considerare doar confortul, ci si protejarea utilizatorilor in fata raspandirii microbilor. Este oferita consultanta profesionala pentru chiriasi si sunt implementate mai multe protocoale de siguranta si solutii pentru a reduce transmiterea coronavirusului sau a oricarei alte posibile infectii in viitor: masuri privind distantarea fizica si regandirea spatiilor de birouri, conceptul de cladire touch-free, plan detaliat de dezinfectare si calitatea aerului. 
Urmatorul pas, care valideaza crearea unor spatii de lucru sigure, este inscrierea cladirilor de birouri Skanska din regiunea CEE pentru obtinerea certificarii WELL Health-Safety Rating, acordata de IWBI.
"Pandemia a fortat lumea sa se adapteze la aceste circumstante exceptionale, iar spatiul si mediul de lucru sunt esentiale pentru siguranta si sanatatea intregii lumi. Fiind un dezvoltator responsabil si un lider al segmentului office in real estate, cu operatiuni in 10 orase din CEE, avem o responsabilitate de a crea si adapta cladirile noastre de birouri, astfel incat sa asiguram un mediu cat mai sanatos posibil si sa stabilim noi standarde ale pietei. Siguranta si starea de bine a angajatilor, clientilor, partenerilor si comunitatilor noastre reprezinta prioritatea principala pe care Skanska o are. Este o abordare pe care continuam sa o dezvoltam prin noi actiuni, precum crearea «Care for Life Office Concept» si obtinerea noii certificari WELL Health-Safety pentru proiectele noastre", a declarat Jacob Møller-Nielsen, Vicepresedinte Executiv al Centrului de Excelenta, divizia de dezvoltare domerciala Skanska din CEE.
O initiativa a IWBI, certificarea WELL Health-Safety Rating se bazeaza pe orientari ale mai multor institutii globale, precum: Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), Centrul pentru Prevenirea si Controlul Bolilor (CDC), centrele globale si agentiile de gestionare a situatiilor de urgenta, dar si institutii recunoscute pentru certificarea standardelor, cum ar fi ASTM International si ASHRAE sau institutiile academice si de cercetare de top. Acest nou sistem de evaluare poate ajuta companiile sa-si adapteze spatiile de birouri la realitatea post-covid19.
IWBI a folosit cunostintele dobandite in cadrul grupului sau operativ privind Covid-19. Acesta a fost infiintat la inceputul pandemiei pentru a ajuta liderii din mediul de afaceri si domeniul constructiilor sa integreze perspective si strategii globale, in lupta impotriva Covid-19 si a altor infectii respiratorii.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulALLPLANAUTODESKelmas_1octCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2020!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
strabag nivel 1
Acvatot 2019
hidroplasto
ssab ag antrepriza generala
CELCO 2020
rigips
ERBASU CONSTRUCT
hilti

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
AHK 2018
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere