Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Utilaje & Echipamente - CISMA: Piata franceza de excavatoare mici creste cu 2% in anul 2018
CISMA: Piata franceza de excavatoare mici creste cu 2% in anul 2018
Utilaje & Echipamente Publicat de Cosmin Dincu 06 Dec 2018 07:25
Dupa traversarea primelor noua luni ale anului in curs, piata de mini-excavatoare pe senile din Franta s-a diminuat cu -2%, dupa cum se arata in cel mai recent raport al organizatiei profesionale franceze a fabricantilor de echipamente de constructii, utilaje pentru industria otelului si masini auxiliare CISMA. Cu toate acestea, s-au consemnat fluctuatii in sens pozitiv sau negativ, mai mult sau mai putin ample, in cadrul fiecarui segment in parte, astfel incat, pentru intregul an 2018, analistii CISMA prevad ca, pe baza sporirii exponentiale a vanzarilor din trimestrul al patrulea, sectorul de mini-excavatoare pe senile va inregistra o crestere de +2%.
„Ca structura, in ianuarie-septembrie a.c., segmentul mini-excavatoarelor pe senile cu masa proprie cuprinsa intre o tona si trei tone (ce reprezinta 60% din totalul pietei de excavatoare mici) a consemnat un declin abrupt, de -6%, compensat partial de cresterea raportata la mini-excavatoarele cu masa proprie cuprinsa intre trei si opt tone (+5%). Diminuarea livrarilor de mini-excavatoare de o tona pana la trei tone a fost cauzata de un nivel mai redus al vanzarilor efectuate catre firmele de inchiriere (-24% in perioada de referinta), in timp ce vanzarile catre alte categorii de clienti s-au majorat cu +2%. Totodata, pe segmentul de 3-8 tone, livrarile catre companiile specializate in inchirierea mini-excavatoarelor au fost stabile (comparabile cu cele din primele trei trimestre ale anului trecut), iar vanzarile catre alti clienti s-au majorat cu +6%”, se arata in raportul CISMA.
Totusi, potrivit expertilor, in pofida acestor fluctuatii, piata de mini-excavatoare pe senile ramane cel mai mare segment din industria franceza a echipamentelor de constructii, iar producatorii au anuntat deja ca livrarile din trimestrul al patrulea a.c. le depasesc deja asteptarile. In consecinta, pentru 2018, se estimeaza o crestere de +2% a vanzarilor totale de mini-excavatoare pe senile in Franta, dupa ce in 2017, pentru prima data de la declansarea crizei financiare, in urma cu zece ani, acest segment de piata a atins din nou valorile-record din 2008 si, in consecinta, nivelul din acest an va fi mai mare si va marca, de aceasta data, un record absolut al ultimului deceniu.
***
Asociatia profesionala fabricantilor de echipamente de constructii, utilaje pentru industria otelului si masini auxiliare CISMA, din Franta, este membra a federatiei industriei de inginerie mecanica (FIM), ce reuneste 200 de membri care au 31.000 de angajati si o cifra anuala de afaceri de 7,9 miliarde euro, din care 58% reprezinta cota exportului. Pentru informatii suplimentare, www.cisma.fr
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
quadratum
concelex
leviatan
FRONTALE
rigips
viarom
Ubitech
ness project
MAKITA
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
Acvatot 2019
noark

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander